• 15 - 35 Jaar Garantie
 • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Wil je graag een vloer met net zo’n handige klik verbinding als bij laminaat vloeren? En dat in combinatie met alle voordelen van een betonlook PVC vloer? Ga dan voor een PVC click tegel vloer! In deze blog laten we je weten hoe je een click PVC tegel vloer kunt leggen.

Floer-Tegel-Click-PVC-Hasseberg-Antraciet-hond-web-pvc-click-tegel-leggen
Floer Tegel Click PVC – Hasseberg Antraciet

Hoeveel vloer heb ik nodig?

Als je eenmaal een vloer hebt uitgezocht is het handig om daarna jezelf de vraag te stellen: hoeveel vloer heb ik nodig? Niemand zit natuurlijk te wachten op een tekort of overschot aan vloerdelen. In een van de Floer blogs wordt verteld hoe je precies het aantal m2 vloer berekent dat je uiteindelijk nodig hebt. Wil je de PVC click tegel leggen in meerdere ruimtes? Dan zul je natuurlijk alle ruimtes moeten opmeten om het zeker te weten. Tel dit bij elkaar op, voeg snijverlies toe en zo bestel jij het juiste aantal vierkante meters vloer bij je dichtstbijzijnde Floer dealer!

Wat heb je nodig voor PVC Click Tegel leggen?

 1. Bezem
 2. Stofzuiger
 3. Rubberen hamer
 4. Potlood
 5. Meetlint of rolmaat
 6. Een kundige legger
 7. Plamuurmes
 8. PVC knipper of een decoupeerzaag
 9. Floer legset
 10. Druksterke Floer Rigid Click ondervloer
 11. Floer Alutape
 12. Geacclimatiseerd Floer Tegel Click PVC
Floer-Visgraat-Click-PVC-acclimatiseren-nieuwe-vloer
Acclimatiseren in hashtag (#) verband

Stap 1: PVC Klik Tegel acclimatiseren

Voordat de Click Tegel vloer gelegd kan worden dien je de vloer minimaal 48 uur te laten acclimatiseren in de kamer waar hij uiteindelijk komt te liggen. Waarom moet een vloer acclimatiseren? Door een vloer te laten acclimatiseren laat je de vloerdelen wennen aan het binnenhuisklimaat. Laat je de vloerplanken niet acclimatiseren, dan kan het gebeuren dat deze planken gaan werken. Acclimatiseren van de vloer moet bovendien gebeuren onder de juiste omstandigheden. Heb jij de verwarming in huis altijd rond de 20°C staan? Zorg er dan voor dat tijdens het acclimatiseren de binnenhuistemperatuur ook rond ditzelfde getal blijft. Leg de vloerpakken vervolgens in hashtag (#) verband op elkaar. Door de pakken op deze manier op elkaar te leggen wordt er namelijk een optimale luchtstroom gecreëerd.

Wil je meer weten over het laten acclimatiseren van een vloer? Lees de Floer blog om hier achter te komen. Hiernaast heb je de keuze uit talloze blog artikelen om jou op weg te helpen of informatie te geven over verschillende soorten vloeren. Alle vloeren dienen tevens goed geacclimatiseerd te worden. Het maakt dus verder niet uit of je een Tegel Click PVC of een breed laminaat vloer hebt.

Stap 2: Maak de ondergrond schoon

Als de vloerdelen minimaal 48 uur geacclimatiseerd zijn kan het echte werk beginnen. Pak een bezem en stofzuiger en zorg ervoor dat al het ongewenste stof en troep van de vloer verdwijnt. Er zit eigenlijk nog een belangrijke tussenstap verwerkt in deze stap en dat is kijken of de ondergrond egaal genoeg is. Als er bijvoorbeeld altijd een Plak Tegel PVC vloer in de ruimte gelegen heeft dan kan het zijn dat er nog wat lijmresten op de grond zitten. Hier komt de plamuurmes goed van pas! Je kunt met de plamuurmes namelijk zeer eenvoudig lijm- en verfresten van de ondergrond verwijderen zodat je zeker weet dat de ondergrond egaal is. Bij laminaat vloeren zal er waarschijnlijk geen lijm op de ondergrond hebben gezeten. Maar je kunt het beter even dubbel checken. Ga daarna voor de zekerheid nog even één extra keer over de vloer met de stofzuiger.

Stap 3: Ondervloer PVC Click Tegel leggen

Floer-Visgraat-Click-PVC-vloer-Rijn-Gerookt-Wit-gelegd
Floer Visgraat Click PVC – Rijn Gerookt Wit

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je de juiste ondervloer kiest. Klik PVC vloeren zijn namelijk voorzien van een klikverbinding waardoor extra aandacht besteed moet worden aan de druksterkte van de ondervloer. Dus ook bij een Visgraat Click PVC vloer is het belangrijk om hier goed op te letten. De Floer Rigid Click ondervloer heeft een druksterkte van maar liefst 400 KPA waarmee hij de zware PVC vloeren genoeg weerstand en hierdoor genoeg bescherming biedt. Rol de ondervloer uit in de kamer en snijd vervolgens de banen op lengte. Als je eenmaal de ruimte hebt bedekt met de ondervloer dan kun je de verschillende banen aan elkaar verbinden met de Floer Alutape.

Floer advies!

In de meeste gevallen kunnen kleine oneffenheden opgevangen worden door een goede ondervloer zoals de Rigid Click. Wil je zeker weten wat in jouw situatie het beste is voor jouw PVC vloeren? Je kunt altijd jouw dichtstbijzijnde dealer om advies vragen.

Stap 4: Leg de vloerplanken

Als de ondervloer ligt dan kun je beginnen met het leggen van de vloerplanken van het Tegel Klik PVC. Plaats de afstandhouders tussen de muur en de vloertegels om hiermee eenvoudig genoeg ruimte over te houden. Wil je een halfsteensverband leggen? Begin dan de rij met een halve tegel. Door de Fastclick verbinding kun je het tegel PVC eenvoudig aan elkaar verbinden en leg je de vloer zo’n 50% sneller dan de gemiddelde vloer met klikverbinding. Aangekomen bij de laatste hoekjes? Teken met een potlood de vloerdelen op maat af en snij de planken vervolgens op maat. Om de Floer een mooie afwerking te geven kun je gebruik maken van verschillende meekleurende plinten. Kies jouw favoriete plint uit de Floer accessoires!

Stap 5: Geef jouw PVC click tegel een echte Floer Finish

Wil je jouw huis helemaal picobello Floeren? Maak dan gebruik van de Floer PVC reiniger om de tegel vloer een brandschone finish te geven! Gebruik nooit allesreiniger of een soortgelijk product om jouw vloer schoon te maken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de vloer onherstelbaar wordt aangetast. Je kunt de fles PVC reiniger natuurlijk altijd bewaren zodat je zelf de vloer kunt blijven onderhouden waardoor je extra lang er van kunt genieten!

Stap 6: Pak je rust!

Floer gelegd, schoongemaakt en alles weer op z’n plek? Dan kun je nu lekker met de beentjes omhoog en kan het genieten eindelijk beginnen. Want jij bent nu #gefloerd! Deel vooral het eindresultaat zodat wij natuurlijk ook even mee kunnen genieten 😉 .

Floer-Visgraat-Click-PVC-Eems-Natuur-Eiken-microvelling
Floer Visgraat Click PVC – Eems Natuur Eiken

Meer vloeren ontdekken?

Bekijk dan eens de Walvisgraat Click PVC collectie! Of kies voor zijn kleine zusje, het Visgraat Click PVC. Deze XL Visgraat Click PVC vloeren zijn maar liefst meer dan 90 cm lang en 15 cm breed. Ben je weg van breed PVC vloeren? Daarnaast zijn de Walvisgraat Click PVC vloeren ook nog eens voorzien van het MEGAMAT© keurmerk. De extra brede vloeren uit de Bossen PVC collectie zijn meer dan 24 cm breed. Wil je graag een van deze Floeren thuis bekijken? Bestel dan een proefstaal of het Floer collectieboek en ontdek het bij jou in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen