• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~4 minuten

Met gepaste trots presenteert Floer………….. de nieuwe Walvisgraat Laminaat vloeren! In deze blog lees je alles over de nieuwe XL visgraat laminaat vloeren in het assortiment. Je ontdekt onder andere de afmetingen, het verschil met het Visgraat Laminaat en alle overige eigenschappen.

Floer-Walvisgraat-Laminaat-Bultrug-Bruin-sfeer-topdown-1
Floer Walvisgraat Laminaat – Bultrug Bruin

Walvisgraat Laminaat vloeren

Na een lange tijd achter de schermen bezig geweest te zijn mogen we het nu eindelijk naar buiten brengen! De nieuwe Walvisgraat Laminaat collectie is vanaf heden onderdeel van het veelzijdige assortiment. Één nieuwe vloer is natuurlijk een beetje karig, dus daarom kun je kiezen uit maar liefst 4 nieuwe walvisgraat vloeren. Of je nu liever een donkere of lichte vloer wilt hebben, er is rekening gehouden met beide voorkeuren. De Bultrug Bruin en Griend Grijs zijn de ‘donkerdere’ vloeren uit de nieuwe collectie. Mocht je liever voor een iets lichtere vloer willen gaan dan heb je de keuze uit de Livyatan Licht en Omura Onbehandeld.

Floer-Walvisgraat-Laminaat-Griend-Grijs-sfeer-topdown-1
Floer Walvisgraat Laminaat – Griend Grijs

XL visgraat laminaat

De XL visgraat laminaat vloeren zijn langer en breder dan de standaard Visgraat Laminaat vloeren. De planken zijn namelijk meer dan 85 cm lang en hebben een breedte van meer dan 14 cm. De extra grote planken zorgen voor een uniek optisch effect in iedere ruimte. Ondanks dat de planken groter zijn dan die van een visgraat laminaat vloer, is het niet zo dat hij lastiger te leggen is. De planken zijn aan de zijkant namelijk voorzien van een Fastclick verbinding die ervoor zorgt dat je de vloer snel en eenvoudig zelf kunt leggen. De ideale doe-het-zelf Walvisgraat vloer!

Aan de bovenkant is de walvisgraat plank voorzien van een voelbare structuur waardoor de laminaat vloer haast niet te onderscheiden is van een echte eiken houten vloer. Ze zien er niet alleen hetzelfde uit als een echte houten vloer, maar voelen dus ook hetzelfde aan. De vloerdelen zijn tevens voorzien van verschillende designs, hierdoor leg je nooit gelijke planken naast elkaar. Dit laat de vloer nog realistischer lijken.

Floer-Walvisgraat-Laminaat-Livyatan-Licht-sfeer-topdown
Floer Walvisgraat Laminaat – Livyatan Licht

Verschil walvisgraat en visgraat

Zoals boven vermeld is het grootste en belangrijkste verschil tussen de twee vloeren de afmeting van de planken. De planken van de Walvisgraat vloeren zijn namelijk zowel langer als breder dan die van de Visgraat Laminaat collectie. De grotere afmeting van de planken brengt nog een extra verschil met zich mee die uiteindelijk weer te zien is als de vloer eenmaal ligt. Namelijk het aantal visgraat punten in het oppervlak. Bij een geplaatste Walvisgraat vloer zullen er iets minder punten aanwezig zijn in de vloer, dit kan het oppervlak in sommige gevallen een iets rustigere look geven. Verder verschillen de beide vloeren van elkaar in het aantal jaren fabrieksgarantie en de waterbestendigheid. Hieronder lees je er meer over!

Floer-Walvisgraat-Laminaat-Omura-Onbehandeld-sfeer-topdown
Floer Walvisgraat Laminaat – Omura Onbehandeld

Waterbestendig walvisgraat laminaat

Een walvis kan natuurlijk niet bang zijn voor een beetje water! Daarom zijn de vloeren uit de walvisgraat laminaat collectie voorzien van een waterbestendige coating die ervoor zorgt dat ze het ‘waterproof’ label hebben. Er mag tot een uur lang stilstaand water op de vloer staan. Zorg er dus wel voor dat als je iets gemorst hebt, je het niet al te lang laat staan. Wil je liever een walvisgraat vloer waarbij je dit wel kunt doen? De Walvisgraat PVC collectie is namelijk 100% waterbestendig! Dit maakt deze vloeren zelfs perfect geschikt om in de badkamer te gebruiken en hoef jij je nooit meer zorgen te maken over een klein ongelukje.

De vloeren uit de XL visgraat laminaat collectie zijn tevens voorzien van een AC4 gebruiksklasse. Dit label geeft aan dat de vloeren geschikt zijn voor intensief en normaal commercieel gebruik. Samen met een levenslange (!) fabrieksgarantie zorgt dit ervoor dat jij zo lang mogelijk kunt genieten van jouw nieuwe vloer. Houd wel rekening met de legvoorwaarden van de vloer. De levenslange fabrieksgarantie is namelijk niet meer van toepassing als er niet voldaan wordt aan de legvoorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen