• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Plak PVC vloeren zijn sowieso al toppers, maar omdat het assortiment zo groot is snappen we dat een keuze maken erg lastig is. In deze blog zetten we een vijftal Floeren voor jou op een rijtje om het keuzeproces voor jou wellicht iets eenvoudiger te maken. Je ontdekt al deze Floer toppers in de ‘top 5 plak PVC vloeren’.

Waarom plak PVC vloeren?

Verlijmde PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Van visgraat tot extra breed, je kunt het allemaal als plak PVC vloer krijgen. Het grote voordeel van plak PVC vloeren is dat je ze direct op de ondergrond en zonder ondervloer kunt leggen. De vloeren zijn duurzaam, eenvoudig in onderhoud en door de veelzijdigheid zijn de mogelijkheden oneindig. De plak vloeren zijn zelfs te gebruiken als traptreden. Doordat het materiaal erg flexibel is kunnen de planken eenvoudig op maat gesneden worden. Wil jij dus jouw favoriete PVC vloer doorleggen op de trap? Met een plak PVC vloer kun je dit gewoon doen!

Top 5 plak PVC vloeren

Benieuwd naar de ultieme top 5 plak PVC vloeren? Lees hieronder verder en ontdek ze allemaal!

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-vloer-interieur-xl-visgraat-vloer-woonkamer-interieur-4-tips-voor-kleine-ruimtes
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

1. Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

De nummer één uit deze lijst is het Walvisgraat PVC in de kleur Orka Onbehandeld. Deze XL visgraat vloer is een van de meest gewilde vloeren van dit moment, daarom natuurlijk niet vreemd dat deze topper op nummer één staat in deze lijst. De extra grote visgraat planken geven deze plak PVC vloer een unieke look en voegen een optisch effect toe aan de ruimte waarin hij gelegd wordt. Een fan van het visgraat patroon en wil je het een keertje iets groter aanpakken? Dan is het Walvisgraat PVC wellicht de perfecte vloer voor jou! Wil je graag weten hoe deze vloer eruitziet in verschillende interieurs? Bekijk dan de inspiratie pagina om een goed idee te krijgen. Liever een extra breed PVC vloer zonder visgraat patroon? Op nummer drie in deze lijst vind je een vloer uit de Bossen PVC collectie. Extra breed, maar dan zonder visgraat patroon.

Floer-Dorpen-PVC-Vloer-Geldrop-Gerookt-Eiken de zes voordelen van pvc vloeren
Floer Dorpen PVC – Geldrop Gerookt Eiken

2. Dorpen PVC – Geldrop Gerookt Eiken

Het Floer Dorpen PVC in de kleur Geldrop Gerookt Eiken staat op nummer twee in deze lijst. Deze plak PVC vloer is geschikt voor de meest zware omstandigheden en is net als alle andere vloeren in deze lijst geproduceerd uit 100% schoon PVC. Deze eiken PVC vloer is tevens verkrijgbaar in verschillende natuurlijke kleuren. Naast het feit dat deze vloeren geschikt zijn voor de meest zware omstandigheden worden ze geleverd met 15 jaar fabrieksgarantie. Deze combinatie zorgt ervoor dat jij zo lang mogelijk kunt profiteren van alle voordelen waarmee deze vloeren geleverd worden. De vloeren zijn tevens voorzien van een luxueuze microvelling rondom de planken. Door de velling wordt het formaat van de plank extra benadrukt. Hierdoor is het patroon waarin je de plank legt uiteindelijk nog beter zichtbaar.

Floer-Bossen-PVC-Plak-Waterloopbos-Lichtbruin-Eiken-top-5-plak-pvc
Floer Bossen PVC – Waterloopbos Lichtbruin Eiken

3. Bossen PVC – Waterloop Lichtbruin Eiken

Floer Bossen PVC – Waterloop Lichtbruin Eiken is een van de vloeren uit de extra breed PVC collectie. De Bossen PVC vloeren hebben een breedte van maar liefst 24 cm en zijn daarmee de breedste in hun klasse. Door te kiezen voor een brede PVC vloer kun je een ruimte groter laten lijken dan hij werkelijk is. Dit optische effect wordt gecreëerd door de unieke breedte van de vloerplanken die de ruimte op deze manier een rustige uitstraling geven.

Net als alle andere vloeren uit deze lijst is het Bossen PVC 100% waterdicht en hoef je dus geen zorgen te maken over het morsen van een bekertje water. De breed PVC vloeren uit de Bossen collectie zijn tevens voorzien van een super realistisch eiken design. Hierdoor krijg je in de ruimte waarin de vloer ligt een super natuurlijke sfeer. De licht eiken vloer kan met zowel een donker als een licht interieur goed gecombineerd worden.

Floer-Visgraat-PVC-Bruin-Eiken-sfeer-perspectief
Floer Visgraat PVC – Bruin Eiken

4. Visgraat PVC – Bruin Eiken

Op de vierde plek in deze lijst staat een van de meest veelzijdige Floertjes. Het Visgraat PVC in de kleur Bruin Eiken. Wat maakt deze vloer zo veelzijdig? Plak PVC vloeren kun je in principe in iedere patroon leggen die je graag wilt. Er zitten wel wat verschillen tussen de meeste plak vloeren, maar het Visgraat PVC kun je in alle verschillende patronen leggen. Halfsteens, elleboog en blok patroon. Met een PVC visgraat vloer kun je het allemaal leggen! Wil je het helemaal over een andere boeg gooien? Probeer dan eens een band en bies. Visgraat PVC vloeren kun je namelijk ook mee leggen. Wat is dit? Deze manier van leggen bestaat al sinds het begin van visgraat vloeren, maar is de laatste tijd ook in modernere interieurs terug te vinden. De band en bies voegen een exra stijlvolle en luxueuze afwerking toe aan een visgraat vloer.

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Beton-Antraciet-sfeer-keuken
Floer Tegel PVC – Beton Antraciet

5. Tegel PVC – Beton Antraciet

Wil je graag een tegel vloer, maar zit je niet echt te wachten op ijskoude voeten? Dan is een Tegel PVC vloer in de kleur Beton Antraciet de perfecte optie. Echte tegel vloeren zijn vaak koud aan de voeten omdat deze vaak niet zo goed zijn in het doorlaten van warmte. PVC vloeren zijn daarentegen de vloeren met de laagste warmteweerstand waardoor ze het makkelijkst warmte doorlaten. Heb je thuis dus een vloerverwarming? Dan profiteer je met een tegel PVC vloer hier optimaal van. Alle vloeren uit het assortiment zijn tevens geschikt om te combineren met vloerverwarming, maar PVC vloeren hebben wel de laagste warmteweerstand.

Doordat de PVC tegel vloeren net zoals alle andere PVC vloeren 100% waterdicht zijn, kun je ze in alle ruimtes leggen. Tegel vloeren zijn erg populair in badkamers en nu kun je dus een PVC vloer met tegellook hiervoor gebruiken. Met een PVC tegel vloer kun je dus genieten van een tegelvloer terwijl je profiteert van alle voordelen die bij een PVC vloer komen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen