• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Wil je graag een visgraat vloer en weet je niet welke kleur muur er het beste bijpast? Dat valt natuurlijk helemaal te begrijpen. Door al die verschillende mogelijkheden in soorten en kleuren is het soms lastig om een keuze te maken. Je hoeft in ieder geval niet meer verder te zoeken dan deze blog. Je leest alles over het kiezen van de juiste vloer in deze blog ‘Welke kleur muur bij een visgraat vloer?’.

Welke kleur muur bij een visgraat vloer?

De vloer is natuurlijk een van de meest belangrijke onderdelen van het interieur. Als je deze eenmaal hebt uitgezocht kun je daarna beginnen met het afstellen van de rest van het interieur zodat je er een mooi geheel van kunt maken. Wil je graag een visgraat vloer in huis hebben? Dan heb je gelukkig genoeg keuze! Naast dat deze patroon vloer te krijgen is in meerdere soorten, zijn er ook talloze kleuren waaruit je een keuze kunt maken. Er zijn dus genoeg factoren om rekening mee te houden bij het uitzoeken van jouw favoriete Floer. Wil je een van de verlijmde PVC vloeren? Wil je een vloer met klik verbinding? Of het liefst een echte houten vloer? In deze blog behandelen we er een van de vele vragen. En dat is: ‘Welke kleur muur bij een visgraat vloer?’.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Kat-Een-Shabby-Chic-Interieur-Dat-Doe-Je-Zo-4-vragen-voor-het-kiezen-van-een-vloer
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Licht eiken vloer

Heb je zelf gekozen voor een licht eiken visgraat vloer? Dan zijn er verschillende combinaties mogelijk om je interieur mee te stijlen. Lichte vloeren zijn namelijk met zowel donkere als lichte muren te combineren. Heb je ooit gehoord van een Scandinavisch interieur? Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruiken van zoveel mogelijk wit. Naast het leggen van een witte visgraat vloer kun je om deze stijl te creëren ook kiezen voor een lichte kleur op de muur. Om het helemaal af te maken kun je ervoor kiezen om een aantal accessoires te gebruiken in een donkere kleur. Lees de Floer blog over het Scandinavisch interieur om te ontdekken hoe je dit zelf stap voor stap kunt creëren. Ook bij het creëren van een bohemian interieur worden lichte vloeren gecombineerd met muren in een lichte kleur. Bij deze stijl wordt vaak gekozen voor accessoires van natuurlijke materialen zoals hout.

Je kunt bij een lichte vloer ook kiezen om deze te combineren met een donkere kleur op de muur. Met een witte kleur op de muur kun je dus een Scandinavisch interieur creëren, maar je kunt het ook met een donkere muur over dezelfde boeg gooien! De donkere variant van een Scandinavisch interieur is een minder bekende stijl, maar zeker waard om te belichten. Door de stijl met een andere aanpak in te richten maak je het net even iets persoonlijker. In plaats van een witte muur kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld voor een blauwgrijze of een donkergroene kleur te gaan. Houd er wel rekening mee om ook in de rest van het interieur iets meer donkere accessoires te verwerken zodat je het geheel goed samen brengt. Meubels kun je gewoon in een donkere kleur houden.

Floer-Visgraat-Laminaat-Mokka-Zwart-Eiken-Vloer-
Floer Visgraat Laminaat – Mokka Zwart Eiken

Welke kleur muur bij een donkere vloer?

Door te kiezen voor een donkere vloer kun je een uniek contrast creëren in een ruimte. Combineer een donkere vloer met een lichte muur om zo een hele andere belevenis aan je woonkamer te geven. Kies voor meubels in een kleur die er een beetje tussenin zit om het geheel goed in elkaar over te laten lopen en de overgang niet te ‘hard’ te laten lijken. Je kunt er dus voor kiezen om een meubelstuk of vloerkleed in een grijze kleur te gebruiken. Als je hierbij kiest voor accessoires in dezelfde tint creëer je eenvoudig een ton sur ton (tint op tint) interieurstijl. Naast het kiezen voor een lichte muur kun je bij een donkere vloer er ook voor kiezen om een kleur zoals geel of groen aan te brengen.

Bij de urban jungle interieurstijl wordt er vaak gekozen voor een vloer met een donkere en warme uitstraling. Deze vloer kan dan weer gecombineerd worden met verschillende kleuren verf op de muren. Zo kun je kiezen voor een donkere vloer en dit te combineren met een witte en een gele of groene muur. Op deze manier houd je het interieur ook levendig en verre van saai.

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Graniet-Donker-sfeer-krassen-op-een-pvc-vloer-wegwerken
Floer Tegel PVC – Graniet Donker

Grijze vloer

Hoewel haast alle verschillende vloeren verkrijgbaar zijn in de kleur grijs, is er één soort die het meest gekozen wordt in de kleur grijs. Tegel PVC vloeren. Echte tegelvloeren worden vaak verkocht in een grijze kleur, dus is het niet vreemd dat de PVC variant ook populair is in deze kleur. Een grijze vloer zorgt voor een rustige en stijlvolle basis in een interieur. Hiernaast geeft de neutrale vloer de meubels en accessoires in een andere kleur de kans om beter tot hun recht te komen. Met een grijze vloer is net zoals met een donkere vloer een industriële stijl erg goed te creëren.

Bij een grijze vloer kun je veel kanten op dus zet rustig alle mogelijkheden op een rijtje en maak een bewuste keuze. Heb je een lichtgrijze of een donkergrijze vloer? Beide vloeren kunnen goed gecombineerd worden met verschillende kleuren op de muur. Zo kan een lichte vloer met zowel een donkere als een lichte kleur muur. En zo kun je een donkere vloer ook met zowel een lichte als een donkere vloer combineren. Naast tegel PVC kun je ook onder andere laminaat vloeren in het grijs bestellen.

Akupanelen aan de muur

Geef je muur een nieuwe uitstraling zonder al te veel moeite! In plaats van urenlang te schilderen, hebben wij een eenvoudigere optie voor jou: de Akupanel Wandpanelen. Met deze akoestische panelen geef je jouw muur niet alleen een frisse kleur, maar geniet je ook van hun geluidsabsorberende eigenschappen.

De Akupanel Wandpanelen zijn verkrijgbaar in maar liefst 10 verschillende kleuren, waardoor er altijd een paneel is dat perfect past bij jouw interieur. Of je nu houdt van neutrale tinten of juist op zoek bent naar een opvallende kleur, de keuze is aan jou. Deze wandpanelen dienen niet alleen een esthetisch doel, maar dragen ook bij aan een verbeterde akoestiek in de ruimte. Zeg maar dag tegen ongewenst geluid en geniet van een rustige en sfeervolle omgeving. Nieuwsgierig naar de voordelen van wandpanelen? Ontdek het zelf en geef jouw muur de upgrade die hij verdient!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *