• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~7 minuten

1000 en 1 houten vloeren

Wanneer we zeggen dat de keuze bij Floer reuze is, dan menen we dat: er zijn namelijk meer dan 95 vloeren met een houtlook in ons assortiment te tellen! En dan zijn de eiken houten vloeren van Nederlandse bodem nog niet eens meegeteld. Soms is de keuze zo reuze, dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Geen zorgen, wij helpen je verder door onze favoriete vloeren met houtlook op een rijtje te zetten. Dus, als je meer wilt weten over de 1000 en 1 houten vloeren uit dit Floersprookje, lees dan snel verder!

Licht eiken vloeren

Floer Eiken Duoplank Parket - Wit Geolied Lamelparket Rustiek Eiken Multiplank - Wit Geolied-houten-vloeren
Floer Eiken Lamel Parket – Wit Geolied

Licht eiken vloeren zijn super hot; niet alleen nu, maar ze zijn altijd al hot geweest! Waarom? Omdat een licht eiken vloer in principe bij elk interieur past. Daarnaast laat een lichte vloer jouw woning ruimer lijken. Hoe? The magic of optical illusion! De lichtere kleur van de vloer laat namelijk natuurlijk en artificieel licht makkelijk weerkaatsen. En als kers op de taart laat deze weerkaatsing dus ook gemakkelijker licht naar binnen, waardoor de ruimte een luchtige sfeer krijgt.

Onze favoriete licht eiken Floer? Dat is het Rustiek Eiken Lamelparket in Wit Geolied. Door zijn lichte uiterlijk is deze vloer tijdloos en super stijlvol. Het mooie aan lamel parket (of visgraat parket) is dat je zelf de houtsortering kan kiezen. Houd je bijvoorbeeld van een rustieke look in je parketvloer? Ga dan voor een houtsortering met grote noesten en spinthout! Liever een super strakke houten vloer zonder oneffenheden? Ga dan voor de Prime houtsortering; in deze vloeren zijn alleen kleine kwastjes toegestaan. Doordat je zelf de soort sortering kan kiezen, is een parketvloer volledig op maat en naar wens te creëren.

Visgraat Parket Rustiek Eiken Multiplank - Carbon Zwart Geolied - houten-vloeren
Floer Eiken Visgraat Parket – Carbon Zwart Geolied

Donkere houten vloeren

Ben jij meer een fan van donkere vloeren? Dat kan! Een donkere vloer staat namelijk enorm goed in grotere woningen, openlijke ruimtes en grote kamers. Daarnaast voelen donkere houten vloeren luxe aan, en geven een warme uitnodigende look aan je ruimte. Wanneer je een vloer in een donkere kleur kiest is het belangrijk om de muurkleur ook in het achterhoofd te houden. Je wilt natuurlijk niet de mist in gaan met de kleurkeuzes!

Een Floer-favoriet binnen de donker eiken vloeren is sowieso het Visgraat Parket in Carbon Zwart Geolied. Daarnaast is een donkere eiken vloer een zeer unieke vloer, die gemakkelijk te combineren is met meerdere soorten interieurs. Ten eerste geeft een donkere vloer een klassiek tintje aan je inrichting. Liever een modern interieur? Ook een moderne woonstijl past goed bij een donkere vloer; vooral wanneer je hem combineert met lichte en neutrale kleuren! Wees in ieder geval je er van bewust dat je een contrast moet creëren tussen de vloer en de rest van je interieur; te veel donkere kleuren zal je kamer namelijk bedompt en klein laten voelen. Ga liever voor een rustige natuurlijke lichte kleurenpalet, zo zit je altijd veilig wat betreft interieur keuzes!

Onbehandelde eiken vloeren

Floer Eiken Visgraat Parket Vloer Onbehandeld Geolied Sfeer 9-houten-vloeren
Floer Eiken Visgraat Parket – Onbehandeld Geolied

Naast lichte en donkere houten vloeren heb je natuurlijk ook een middenweg; onbehandelde houten vloeren. Een onbehandeld houten vloer klinkt misschien niet als iets heel speciaals; het is onbehandeld notabene. Maar wist je dat een onbehandelde vloer een unieke look aan je ruimte kan geven? Het onbehandelde hout zorgt namelijk voor een natuurlijke look, welke perfect past bij zowel donkere als lichte interieurs! Daarnaast past deze kleur vloer ook goed bij kleurrijke interieurs, zoals een eclectische woonstijl. En als kers op de taart; een onbehandelde look vloer creëert een vrolijke en lichte sfeer in huis.

We horen je het al vragen; ‘Wat is dan de onbehandelde Floer-favoriet?’. Glad you asked, want dit is het Visgraat Parket in Onbehandeld Geolied! Huh? Ja, je hoort het goed: onbehandeld geolied. Hoe hout onbehandeld kan zijn terwijl het geolied is? Dat komt doordat de olie die gebruikt wordt voor deze vloeren transparant is. Zo behoud je de natuurlijke kleur van het Europees eiken, waardoor de vloer onbehandeld lijkt! Omdat de eiken houten vloeren van Floer volledig op maat en naar wens geproduceerd worden kan je ook kiezen voor de afwerking van je parketvloer.

Houten laminaat vloeren

Gelukkig is eiken parket niet de enige optie als je op zoek bent naar een vloer met een houtlook. Er bestaat namelijk ook laminaat met een houtlook! Deze houtlook laminaat vloeren zijn er in vele maten en kleuren, waardoor de keuze nog eens extra reuze wordt! De voordelen van laminaat met houtlook? We noemen er een paar eventjes voor je op:

  1. Geschikt voor vloerverwarming – Ja, je leest het goed! Alle laminaat vloeren van Floer zijn geschikt voor vloerverwarming. Deze vloeren hebben namelijk allemaal een warmteweerstand van onder de 0,15 m2 K/W. Door deze lage warmteweerstand zijn alle Floer laminaat vloeren geschikt om op vloerverwarming te installeren. Warme voetjes, gegarandeerd!
  2. Eenvoudig te installeren – Laminaatvloeren zijn eenvoudig te installeren, met dank aan de handige klikverbindingen. Ook zonder ervaring kan jij gemakkelijk een laminaat vloer met houtlook installeren. Hoor je tijdens de installatie een klik? Dit betekent dat de plank is bevestigd en dat je door kan gaan naar het volgende vloerdeel!
  3. Onderhoud – Laminaat vloeren zijn eenvoudig in onderhoud; zolang je een stofzuiger en een dweil in huis hebt kan je ze gemakkelijk schoonhouden. Daarnaast is voorkomen beter dan genezen! Houd daarom je vloer tussen de schoonmaakbeurten zo schoon mogelijk door gebruik te maken van een schoonloopmat.

Dit zijn natuurlijk niet de enige voordelen die laminaatvloeren met een eiken look je bieden. Wist je namelijk dat een laminaat vloer in de keuken gelegd kan worden? Of dat de Visgraat Laminaat vloeren ook in verschillende patronen gelegd kunnen worden? Alle voordelen van laminaat zijn te lezen via Floer blog!

PVC met houtlook

Floer-Walvisgraat-PVC-Vloer-Orka-Onbehandeld-Sfeer-Nieuw-Klein-houten-vloeren
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Groter fan van PVC vloeren met houtlook? You’re in the right place! Binnen het Floer sprookje van 1000 en 1 houten vloeren hebben we een grote hoeveelheid van PVC vloeren met een houtlook. De voordelen van een houtlook PVC vloer? Die noemen we graag op voor je!

  1. 100% duurzaam – De PVC vloeren uit de Bossen, Dorpen, Visgraat, Walvisgraat en Tegel PVC collecties worden geproduceerd op een ecologisch verantwoorde manier. Er worden namelijk geen schadelijke weekmakers gebruikt tijdens de productie. Daardoor krijgen onze PVC vloeren diverse keurmerken zoals het Emissieklasse A+ keurmerk.
  2. Lage warmteweerstand – PVC vloeren en een vloerverwarming zijn de perfectie combinatie. Deze vloeren zijn nog beter te combineren met vloerverwarming in vergelijking met laminaat vanwege hun uiterst lage warmteweerstand. Ook klik PVC vloeren zijn zeer geschikt om te combineren met een vloerverwarming.
  3. Geluiddempend – Doordat verlijmbare PVC vloeren niet zwevend op de grond liggen is er minder ruimte voor het doorlaten van geluid. Dit zorgt voor een geluiddempende functie van PVC vloeren. Zorg er wel voor dat de vloer aan de eisen van de VvE voldoen als je de PVC vloer in een appartement wilt gaan leggen!
  4. Waterbestendig – Een van de grootste voordelen van PVC vloeren is dat ze 100% waterbestendig zijn. Een emmer water over de vloer gooien is dus geen probleem! Omdat ze volledig waterproof zijn, zijn PVC vloeren ook uiterst geschikt voor huishoudens met kinderen of viervoeters.

Onze favoriete PVC vloer met houtlook? Dat is het XL visgraat PVC! De Walvisgraat PVC vloeren zijn de grotere variant van de kleinere Visgraat PVC vloeren. Deze extra grote visgraat vloeren is de kers op de taart binnen elk interieur. Ze passen namelijk overal bij; van Scandinavisch tot eclectisch, van Japandi tot bohemian, van modern minimalistisch tot shabby chic. Het sprookje gaat oneindig door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *