• 15 - 35 Jaar Garantie
 • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~3 minuten

Welkom in het tijdperk van onmisbare vloerverwarming! Niet alleen een stijlvolle upgrade zonder radiatoren, maar ook een belofte van constante warmte, tot aan je tenen. In deze blog duiken we in de wereld van ‘vloer in combinatie met infrarood vloerverwarming’. Wat is een infrarood vloerverwarming? Welke vloer past perfect bij deze warmtebron? En laten we de aandachtspunten bij installatie niet vergeten. Dus, zet die verwarming aan, neem een comfortabele positie in en ontdek deze blog.

Floer-Steden-Laminaat-vloer-Oss-Onbehandeld-perspectief-sfeer.
Floer Steden Laminaat – Oss Onbehandeld

Wat is een infrarood vloerverwarming?

Infrarood vloerverwarming is een elektrische warmtebron. Anders dan traditionele systemen maakt infrarood vloerverwarming gebruik van stralingswarmte, wat directe warmteoverdracht naar objecten en personen in de ruimte betekent. Het zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling zonder hinderlijke koude plekken. Door objecten in de ruimte, zoals meubels en vloeren, te verwarmen, handhaaft het een constante temperatuur, wat ook zorgt voor energiebesparing doordat de warmte langer behouden blijft.

Het opstoken van de vloerverwarming

Bij het leggen van een vloer op vloerverwarming is het van belang dat je het opstookprotocol volgt. Begin bij het opstoken van de vloerverwarming met een lage temperatuur en laat deze geleidelijk toenemen. Doe dit in etappes van 2 °C per dag, totdat de maximale oppervlakte temperatuur van 28 °C is bereikt. Dit initiële opstookproces voorkomt kromtrekken of kieren van de vloer. Het opstoken van de vloerverwarming is een proces dat geduld en aandacht vereist. Het overslaan van het opstookprotocol wordt ook streng afgeraden, het is een zeer belangrijk proces voor het behoud van de vloer. Meer weten? Neem dan voor de zekerheid de blog ‘Het opstookprotocol voor vloerverwarming‘ goed door.

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-vloer-Noordkaper-Natuur-klant-interieur
Floer Walvisgraat Click PVC – Noordkaper Natuur

Welke vloer kan op een infrarood vloerverwarming?

Alle vloeren uit het Floer-assortiment kunnen op vloerverwarming worden geplaatst. Toch zijn sommige vloeren optimaler in combinatie met vloerverwarming dan andere. Over het algemeen geldt dat hoe dikker de vloer, hoe hoger de warmteweerstand. Dit is echter niet altijd het geval. De Hybride Hout vloeren zijn bijvoorbeeld 1,1 cm dik en hebben een warmteweerstand van slechts 0,07 m²K/W. Bij vloerverwarming hanteren we doorgaans de vuistregel van maximaal 0,15 m²K/W warmteweerstand.

Maar kan parket ook op vloerverwarming?

Ja, zeker. Het is echter verstandig om de voorkeur te geven aan parket met een dunnere plankopbouw, waardoor de warmteweerstand lager is.

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Kalksteen-Wit
Floer Tegel PVC – Kalksteen Wit

De vloer plaatsen op een elektrische vloerverwarming

Voordat de vloer daadwerkelijk wordt geplaatst, is het belangrijk om te controleren of de ondergrond geschikt is. Voor een plak PVC vloer moet de ondergrond volledig egaal zijn. Is dit niet het geval? Dan kun je deze egaliseren met behulp van een duale ondervloer die specifiek geschikt is voor dit type vloerverwarming, daar kan je de vloer rechtstreeks op verlijmen. Bij een zwevende vloer is het van belang om te controleren of de ondervloer geschikt is voor dat type vloer en de drukweerstand van de vloerdelen aankan. De ondervloer voor een click PVC vloer moet bijvoorbeeld een minimale waarde van 400 kPa hebben. Dit is cruciaal voor het behoud en de garantie van de vloer.

Floer-Hybride-Hout-Bruin-Eiken-Rustiek-product-topdown
Floer Hybride Hout – Bruin Eiken Rustiek

Kort samengevat, infrarood vloerverwarming is een populaire warmtebron waardoor je geen last meer hebt van radiatoren. Daarnaast is het natuurlijk ook zeer aangenaam voor het genot van warme voeten. Al onze vloeren kunnen worden toegepast op infrarood vloerverwarming, maar let goed op de warmteweerstand van elke vloer.

 

2 reacties - “Vloer in combinatie met een infrarood vloerverwarming”

 • Goedendag,

  Ik zoek een goede ondervloer, op betonvloer.
  Op de ondervloer dan infrarood te plaatsen, en daarboven de klik-pvc.

  Eisen klik pvc is druksterkte van 40t/m2.

  Welke ondervloer kunnen jullie aanraden in dit geval?

  Alvast dank!

  • Hallo Alexander, Bedankt voor je bericht! Voor het leggen van onze Click PVC vloer heb je en ondervloer nodig van minimaal 400kPa. De Rigid Click PVC Ondervloer heeft een kPa waarde van 440. Mocht je verder nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Groetjes Sven – team Floer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen