• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~3 minuten

Het verhuizen naar een nieuwe woning is een spannende, maar vaak ook stressvolle tijd. Er zijn tal van beslissingen te nemen, waarvan het kiezen van een vloer er een is. Daarvan kan het al dan niet meeverhuizen van je laminaatvloer zijn. Misschien heb je wel geïnvesteerd in een prachtige Landhuis laminaatvloer en vraag je je af of je deze investering kunt behouden. Laten we eens dieper ingaan op de vraag: is het mogelijk om laminaat mee te verhuizen naar een andere woning?

Floer-Steden-Laminaat-Vloer-Grave-Goudbruin-sfeer-3
Floer Steden Laminaat – Grave Goudbruin

Staat van de vloer

Voordat je besluit om je laminaatvloer mee te nemen, is het essentieel om de huidige staat ervan te controleren. Laminaat dat al vele jaren in gebruik is, kan tekenen van slijtage vertonen, zoals krassen, deuken of andere beschadigingen die de schoonheid en functionaliteit van het laminaat kunnen beïnvloeden. Als het laminaat er nog steeds goed uitziet, zou het kunnen worden overwogen voor hergebruik.

Demontage van laminaat

Als je hebt vastgesteld dat je laminaat in goede staat is en geschikt is voor demontage, is de volgende stap om het zorgvuldig te demonteren. Begin met het verwijderen van de plinten en werk vervolgens vanaf daar naar het midden van de kamer. Naast het uiterlijk moet de vloer ook functioneel nog in goede staat zijn. Daarom is het belangrijk om te controleren of de verbindingen ook nog in goede staat zijn.

Floer-Authentiek-Laminaat-Naturel-Geolied-sfeer-perspectief
Floer Authentiek Laminaat – Onbehandeld

Laminaat meeverhuizen

Het succesvol verplaatsen van je laminaat naar een nieuwe locatie vereist niet alleen zorgvuldige demontage en installatie, maar ook een goede aanpak van het vervoer. Zorg ervoor dat de verbindingen van de vloerdelen goed zijn beschermd. Ondanks de stevigheid van de vloeren moet je extra voorzichtig zijn met de verbindingen.

Toch geen laminaat meeverhuizen en een nieuwe vloer aanschaffen?

Kijk dan goed welke vloer het beste bij jouw situatie past. Iedere vloer heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Zo zijn Walvisgraat PVC vloeren volledig waterbestendig.

Floer-Walvisgraat-Laminaat-Griend-Grijs-sfeer-perspectief-2
Floer Walvisgraat Laminaat – Griend Grijs

Meeverhuisde laminaat vloer leggen

Bij de installatie in je nieuwe woning moet je mogelijk nieuwe ondervloeren overwegen, afhankelijk van de staat van de bestaande ondervloer. Zorg ervoor dat je de leginstructies van het laminaat opvolgt om een correcte installatie te garanderen. Heb je een landhuis laminaatvloer en weet je niet meer precies hoe je deze correct moet leggen? Neem dan een kijkje op de blog ‘Hoe leg ik extra breed laminaat?‘.

Alles nog even op een rijtje

Hoewel het mogelijk is om laminaat mee te verhuizen naar een andere woning, zijn er enkele belangrijke overwegingen. Het proces van demonteren, vervoeren en opnieuw installeren kan arbeidsintensief zijn, en er bestaat het risico van beschadiging tijdens het verwijderen. Als het laminaat al tekenen van ernstige slijtage vertoont, is het wellicht verstandiger om te investeren in nieuwe laminaat of PVC vloer voor je nieuwe huis. Weeg de kosten en baten zorgvuldig af en kies de optie die het beste past bij je behoeften en de staat van je huidige vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen