• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~7 minuten

Mocht jij nog twijfelen of je nu wel of niet moet kiezen voor een visgraat laminaat vloer. Lees dan deze blog met 8 voordelen van visgraat laminaat en we weten zeker dat jij morgen bij een van de Floer dealers binnenloopt om er één uit te kiezen. Want laten we eerlijk zijn, PVC mag dan wel trendy en top zijn, maar Visgraat Laminaat mag er ook zéker wezen!

Floer-Visgraat-Laminaat-Onbehandeld-Eiken-trap
Floer Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken

1. Realistische hout designs

De Floer Visgraat Laminaat vloeren zijn voorzien van uiterst realistische eiken hout designs. Door de verschillende kleuren en de dikte van de planken, zijn deze vloeren vrijwel niet te onderscheiden van echt hout. Combineer dit met een luxe V-groef en een voelbare structuur en je hebt een prachtige visgraat laminaat vloer dat jouw interieur voorziet van een fijne sfeer.

Laminaat is over het algemeen een stuk voordeliger dan een echte houten vloer. Hierdoor kan je een echte houtlook vloer in huis hebben met alle voordelen en het gemak van laminaat vloeren. Heb je dus het idee dat je tegen een echte houten vloer aankijkt terwijl het niet zo is? Dat hoeft niet direct te betekenen dat je gek bent, het design is gewoon levensecht!

Betonlook vloeren

Een keer iets anders dan een houtlook vloer? Betonlook vloeren zijn onder andere verkrijgbaar in het Tegel Klik PVC. Wil je een verlijmde betonlook vloer gemaakt van PVC? Ga dan voor een Tegel Plak PVC vloer!

2. Geschikt voor vloerverwarming

Een laminaat vloer combineren met vloerverwarming? Dat kan! Visgraat laminaat heeft een warmteweerstand van 0,09 m2 K/W en is in combinatie met de juiste ondervloer perfect te gebruiken met een vloerverwarming. De ondervloer die je het beste kunt gebruiken bij een laminaat vloer met klikverbinding is de Floer Contactloos Ondervloer. Deze ondervloer is speciaal ontwikkeld voor het reduceren van contactgeluid en is hiernaast voorzien van een lage warmteweerstand. Ideaal in combinatie met een vloerverwarming en zo ligt jouw Floer niet ‘als een vis op het droge’ 😉 .

Laminaat op de bovenverdieping

Wil je laminaat leggen in een bovenwoning? In de meeste gevallen zal je dan rekening moeten houden met een wettelijke eis voor geluidsreductie. Controleer dit altijd van tevoren bij jouw VvE zodat je weet welke ondervloer het beste is in jouw situatie. De perfecte vloer in combinatie met vloerverwarming? PVC vloeren hebben de laagste warmteweerstand van alle vloeren en laten dus de warmte van de vloerverwarming het makkelijkst door. Een vloer met visgraat patroon gemaakt van PVC? Die is er! Het Visgraat PVC is een vloer met visgraat patroon gemaakt van PVC en is dus voorzien van een uiterst lage warmteweerstand. Wil je weten wat de verschillen zijn tussen beide visgraat vloeren? In deze blog lees je alle verschillen tussen visgraat laminaat en visgraat PVC.

Floer-Visgraat-Laminaat-Mat-Wit-Eiken-klantfoto hoe leg ik een visgraat laminaat vloer-4-tips-voor-kleine-ruimtes-boho chic interieur - desert-chic-wonen
Floer Visgraat Laminaat – Mat Wit Eiken

3. Eenvoudig te leggen

Het visgraat laminaat is voorzien van een super handige Fastclick verbinding. Deze klikverbinding maakt het mogelijk om snel en eenvoudig zelf een visgraat laminaatvloer te leggen, zonder dat je hier veel ervaring voor nodig hebt. Wist je dat je bij het bestellen van een visgraat laminaat en walvisgraat laminaat vloer altijd een starterspunt ontvangt? Zo heb je alles voor de allerbeste start!

4. Eenvoudig te onderhouden

Net zoals PVC vloeren, zijn laminaatvloeren erg eenvoudig te onderhouden. Heb je thuis een stofzuiger? Dan kun je de grootste boosdoener zelf erg eenvoudig elimineren! Zand en kleine steentjes zijn de grootste kansmakers als het gaat om het creëren van krassen. Kies bij de entree voor een goede schoonloop mat, zodat het meeste vuil bij de voordeur blijft liggen. Wil je de vloer dweilen? Kies voor lauwwarm water en gebruik af en toe een onderhoudsproduct dat geschikt is voor laminaatvloeren. Zorg ervoor dat de vloer niet té nat wordt en droog het goed na door bijvoorbeeld een extra raam open te zetten. Hoe korter de vloer vochtig is hoe beter. Wil je meer weten over wat jij het beste kunt doen om jouw laminaat vloer zo lang mogelijk goed te houden? Lees het blog waarin uitgelegd wordt hoe je een laminaatvloer schoonmaakt.

Floer tip!

Gebruik trouwens geen allesreiniger, schoonmaakazijn of stoomreiniger als je jouw vloer wilt schoonmaken! Deze middelen kunnen jouw vloer onherstelbaar beschadigen. Is dit helaas al het geval en is er een plank uit je vloer zo erg beschadigd dat deze niet meer te herstellen is? Lees dan het blog waarin verteld wordt hoe je zelf een laminaat plank kunt vervangen.

5. Verschillende legmethodes

Je verwacht het niet, maar wist je dat visgraat laminaat vloeren op meerdere manieren dan alleen het visgraat patroon te leggen zijn? Naast het visgraat patroon kun je de planken ook bijvoorbeeld in een halfsteensverband leggen. Bekijk in de afbeelding hieronder welke legverbanden er onder andere mogelijk zijn. Floer-Visgraat-Laminaat-Verschillende-Patronen

6. Sterke en stabiele vloer

Doordat de planken van het visgraat laminaat een dikte hebben van 1,2 cm en voorzien zijn van een sterke anti kras afwerking, hebben deze vloeren de gebruiksklasse AC 6. Dit geeft aan dat de vloeren geschikt zijn voor intensief huishoudelijk en commercieel gebruik. De klikverbinding van deze vloeren zorgt ervoor dat de planken extra stevig aan elkaar vastzitten waardoor de vloer erg stabiel aanvoelt! Als particulier krijg je dan ook maar liefst 35 jaar fabrieksgarantie op deze vloeren!

Floer-Walvisgraat-Laminaat-vloer-Bultrug-Bruin-interieur-60-30-10-regel
Floer Walvisgraat Laminaat – Bultrug Bruin

7. Sfeervol en tijdloos design

Het visgraat patroon bestaat al eeuwenlang en is de laatste jaren weer populairder dan ooit. Rond 1700 werden deze vloeren gezien als een uiting van welvaart en luxe. Zo is dit patroon onder andere terug te vinden in paleis Versailles in Parijs. Tegenwoordig zijn visgraat patroon vloeren een stuk goedkoper en in meerdere materialen te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Visgraat Clik PVC vloer. Je kunt dan genieten van een visgraat patroon vloer en tegelijkertijd gebruik maken van alle voordelen van PVC vloeren!

8. Verhuizen? Geen probleem!

Doordat de visgraat laminaat vloeren voorzien zijn van een handige Fastclick verbinding kun je de vloer weer eenvoudig uit elkaar halen nadat hij is gelegd. Ga je dus verhuizen en ben je nog lang niet flauw van jouw visgraat vloer? Dat is dan helemaal geen probleem! Je kunt de vloer eenvoudig loshalen en daarna weer meenemen naar je nieuwe woning. Op deze manier kun je dus zo lang mogelijk genieten van de voordelen van visgraat laminaat totdat je er zelf flauw van bent!

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-Orka-Onbehandeld-klantfoto-@anglcaa-1
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Alle 8 voordelen van visgraat laminaat op een rijtje!

Gemak dient de mens! Wij moeten ook toegeven dat het wel erg lekker is als het allemaal net iets makkelijker wordt gemaakt. Daarom zetten we nog even alle 8 voordelen van visgraat laminaat voor je op een rijtje.

  1. Realistische hout designs
  2. Geschikt voor vloerverwarming
  3. Eenvoudig te leggen
  4. Eenvoudig te onderhouden
  5. Verschillende legmethodes
  6. Sterke en stabiele vloer
  7. Sfeervol en tijdloos design
  8. Verhuizen? Geen probleem!

Na het lezen van al deze 8 voordelen overtuigd en wil weet je zeker dat je een visgraat laminaat vloer wilt? Kom dan binnenkijken bij de dichtstbijzijnde Floer dealer en kies jouw favoriet! Weet je het nog niet 100% zeker en wil je eerst nog even kijken of de vloer mooi bij jou in huis staat? Bestel dan een proefstaal en ontdek het! Wil je alle vloeren nog even een keertje zien? Vraag het gratis Floer catalogus boek aan! Lees ook eens alle Floer blogs en ontdek onder andere 8 voordelen van breed PVC.

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen