• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~8 minuten

Wedden dat iedereen over te halen is? Mocht jij nog twijfelen of je nu wel of niet moet kiezen voor een visgraat laminaat vloer. Lees dan deze blog met 8 voordelen van visgraat laminaat en we weten zeker dat jij morgen bij een van de Floer dealers binnenloopt om er één uit te kiezen.

Floer-Visgraat-Laminaat-vloer-Mokka-Zwart-Eiken-8-voordelen-van-visgraat-laminaat
Floer Visgraat Laminaat – Mokka Zwart Eiken

1. Realistische hout designs

Het Floer Visgraat Laminaat is verkrijgbaar met realistische eiken hout designs. De vloerdelen zijn hiernaast voorzien van een ‘register embossing’ waardoor de structuur hetzelfde aanvoelt als die van een echte houten plank. Samen met een luxe V-groef zorgen deze eigenschappen ervoor dat het visgraat laminaat niet te onderscheiden is van een eiken vloer. Laminaat is over het algemeen een stuk voordeliger dan een echte houten vloer en dus verkrijgbaar met realistische eiken designs. Zo kun je dus een echte houtlook vloer in huis hebben maar dan met alle voordelen en het gemak van laminaat vloeren. Heb je dus het idee dat je tegen een echte houten vloer aankijkt terwijl het niet zo is? Dat hoeft niet direct te betekenen dat je gek bent, het design is gewoon levensecht!

Houtlook laminaat vloeren zijn tevens verkrijgbaar in meer varianten dan alleen het visgraat patroon. Heb je liever een rechte plank? De vloeren uit de Authentiek Laminaat collectie zijn verkrijgbaar in planken met een lengte van 184,5 cm en breedte van 18,8 cm. Rechte vloeren maar dan extra breed? De breed laminaat vloerplanken uit de Landhuis Laminaat collectie hebben een breedte van maar liefst 32,8 cm! Extra brede vloeren zijn ook verkrijgbaar in PVC materiaal. Het breed PVC uit de Bossen collectie heeft vloerplanken met een breedte van 24,1 cm.

Een keer iets anders dan een houtlook vloer? Op de website vind je namelijk ook een aantal betonlook PVC vloeren. Betonlook vloeren zijn onder andere verkrijgbaar in het Tegel Klik PVC. Wil je een verlijmde betonlook vloer gemaakt van PVC? Ga dan voor een Tegel Plak PVC vloer.

2. Geschikt voor vloerverwarming

Een laminaat vloer in combinatie met een vloerverwarming? Kan dit? Ja dit kan! Het laminaat met visgraat patroon heeft een lage warmteweerstand waardoor je de vloer gewoon op een vloerverwarming kunt leggen en dit geen problemen zal opleveren. Visgraat laminaat heeft een warmteweerstand van 0,09 m2 K/W en is in combinatie met de juiste ondervloer perfect te gebruiken met een vloerverwarming. De ondervloer die je het beste kunt gebruiken bij een laminaat vloer met klik verbinding is de Floer Contactloos Ondervloer. Deze ondervloer is speciaal ontwikkeld voor het reduceren van contactgeluid en is hiernaast voorzien van een lage warmteweerstand. Ideaal in combinatie met een vloerverwarming en zo ligt jouw Floer niet ‘als een vis op het droge’ 😉 .

Wil je een laminaat vloer leggen in een bovenwoning? In de meeste gevallen zal je dan rekening moeten houden met een wettelijke eis voor geluidsreductie. Controleer dit altijd van tevoren bij jouw VvE zodat je weet welke ondervloer het beste is in jouw situatie. De perfecte vloer in combinatie met vloerverwarming? PVC vloeren hebben de laagste warmteweerstand van alle vloeren en laten dus de warmte van de vloerverwarming het makkelijkst door. Een vloer met visgraat patroon gemaakt van PVC? Die is er! Het Visgraat PVC is een vloer met visgraat patroon gemaakt van PVC en is dus voorzien van een uiterst lage warmteweerstand. Wil je weten wat de verschillen zijn tussen beide visgraat vloeren? In deze blog lees je alle verschillen tussen visgraat laminaat en visgraat PVC.

Floer-Visgraat-Laminaat-vloer-Onbehandeld-Eiken
Floer Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken

3. Eenvoudig te leggen

Het visgraat laminaat is voorzien van een super handige Fastclick verbinding. Deze verbinding maakt het mogelijk om snel en eenvoudig zelf een laminaat vloer met visgraat patroon te leggen zonder dat je hier veel ervaring voor nodig hebt. Je kunt ook altijd een starterskit bestellen als je niet veel ervaring hebt met het leggen van visgraat vloeren. Hoor je tijdens het leggen een klik? Dat betekent dat de plank bevestigd is en je door kunt naar de volgende plank! Naast vloeren met een klik verbinding vind je ook PVC vloeren met verlijmde verbinding in het assortiment.

4. Eenvoudig te onderhouden

Heb je thuis een stofzuiger? Dan kun je de grootste boosdoener zelf erg eenvoudig elimineren! Zand en kleine steentjes die van buiten naar binnen worden gelopen zorgen er vaak voor dat de toplaag van een vloer beschadigt. Als je af en toe even de stofzuiger gebruikt kun je de kans op krassen verminderen of zelfs helemaal voorkomen. Je kunt ook een schoonloopmat gebruiken om zo al deze nare indringers buiten te houden. Hoef je ook niet naar de lokale psychic om dit voor je te laten doen.

Om jouw vloer helemaal schoon te krijgen kun je gebruik maken van (lauw)warm water en een scheutje schoonmaakazijn. Zorg ervoor dat de vloer niet té nat wordt en droog het goed na door bijvoorbeeld een extra raam open te zetten. Hoe korter de vloer vochtig is hoe beter. Wil je meer weten over wat jij het beste kunt doen om jouw laminaat vloer zo lang mogelijk goed te houden? Lees het blog waarin uitgelegd wordt hoe je een laminaatvloer schoonmaakt.

Floer tip!

Gebruik trouwens geen allesreiniger of stoomreiniger als je jouw laminaat vloer schoon wilt maken. Deze beide reinigingsmethodes kunnen erg schadelijk zijn voor de vloer en de planken zelfs blijvend aantasten. Ben jij nu de ultieme tegenpool van Guus Geluk en is er een plank uit je vloer zo erg beschadigd dat deze niet meer te herstellen is? Lees dan het blog waarin verteld wordt hoe je zelf een laminaat plank kunt vervangen.

5. Verschillende legmethodes

De visgraat laminaat planken zijn op meerdere manieren dan alleen het visgraat patroon te leggen. Naast het visgraat patroon kun je de planken ook bijvoorbeeld in een halfsteensverband leggen. Bekijk in de afbeelding hieronder welke legverbanden er onder andere mogelijk zijn om de vloer in te leggen. Of wil je toch voor een rechte plank kiezen? Dat ligt helemaal aan jou.

Floer-Visgraat-Laminaat-Verschillende-Patronen

6. Sterke en stabiele vloer

Doordat de planken van het visgraat laminaat een dikte hebben van 12 mm en voorzien zijn van een sterke anti kras afwerking hebben deze vloeren de gebruiksklasse AC 6. Dit geeft aan dat de vloeren geschikt zijn voor intensief huishoudelijk en commercieel gebruik. De klik verbinding van deze vloeren zorgt ervoor dat de planken extra stevig aan elkaar vastzitten waardoor de vloer erg stabiel aanvoelt en kieren voorkomen worden. Als particulier krijg je dan ook maar liefst 35 jaar fabrieksgarantie op deze vloeren! We raden het trouwens niet aan om dagelijks met een bulldozer over de vloer heen te rijden. Voor het geval je het je afvroeg.

Floer-Walvisgraat-Laminaat-vloer-Bultrug-Bruin-interieur-60-30-10-regel
Floer Walvisgraat Laminaat – Bultrug Bruin

7. Sfeervol en tijdloos design

Het visgraat patroon bestaat al eeuwenlang en is de laatste jaren weer populairder dan ooit. Doordat het patroon al zo lang bestaat en gelegd wordt zou je dus kunnen zeggen dat het een vrij tijdloos design is. Rond 1700 werden deze vloeren gezien als een uiting van welvaart en luxe en is onder andere terug te vinden in paleis Versailles in Parijs. Tegenwoordig zijn visgraat patroon vloeren een stuk goedkoper en zelfs in meerdere materialen te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Visgraat Clik PVC vloer. Je kunt dan genieten van een visgraat patroon vloer met klik verbinding en tegelijkertijd gebruik maken van de voordelen van een PVC vloer. Wil je een visgraat patroon maar kan het jou niet groot genoeg? Bekijk dan eens de Walvisgraat Laminaat collectie met XL visgraat planken! De vloerplanken uit deze collectie hebben een lengte van 85 cm en breedte van 14 cm.

Wil je een vloer met visgraat patroon maar heb je toch het liefst een echte houten vloer? Bekijk dan eens de Visgraat Parket collectie! De van Nederlandse bodem geproduceerde eiken parket vloeren zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen en houtsorteringen die je zelf kunt samenstellen. Eiken houten vloeren zijn tevens verkrijgbaar in rechte lamel parket planken.

8. Verhuizen? Geen probleem!

Doordat de visgraat laminaat vloeren voorzien zijn van een handige Fastclick verbinding kun je de vloer weer eenvoudig uit elkaar halen nadat hij is gelegd. Ga je dus verhuizen en ben je nog lang niet flauw van jouw visgraat vloer? Dat is dan helemaal geen probleem! Je kunt de vloer eenvoudig loshalen en daarna weer meenemen naar je nieuwe woning. Op deze manier kun je dus zo lang mogelijk genieten van de voordelen van visgraat laminaat totdat je er zelf flauw van bent!

Alle 8 voordelen van visgraat laminaat op een rijtje!

Floer-Visgraat-Laminaat-Natuur-Eiken-Vloer-sfeer-1-3-1
Floer Visgraat Laminaat – Natuur Eiken

Gemak dient de mens! Wij moeten ook toegeven dat het wel erg lekker is als het allemaal net iets makkelijker wordt gemaakt. Daarom zetten we nog even alle 8 voordelen van visgraat laminaat voor je op een rijtje.

  1. Realistische hout designs
  2. Geschikt voor vloerverwarming
  3. Eenvoudig te leggen
  4. Eenvoudig te onderhouden
  5. Verschillende legmethodes
  6. Sterke en stabiele vloer
  7. Sfeervol en tijdloos design
  8. Verhuizen? Geen probleem!

Na het lezen van al deze 8 voordelen overtuigd en wil weet je zeker dat je een visgraat laminaat vloer wilt? Kom dan binnenkijken bij de dichtstbijzijnde Floer dealer en kies jouw favoriet! Weet je het nog niet 100% zeker en wil je eerst nog even kijken of de vloer mooi bij jou in huis staat? Bestel dan een proefstaal en ontdek het! Wil je alle vloeren nog even een keertje zien? Vraag het gratis Floer catalogus boek aan! Lees ook eens alle Floer blogs en ontdek onder andere 8 voordelen van breed PVC.

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen