• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~4 minuten

Het internet is als een onafgebroken stroom van informatie, maar tussen al die feiten en fabels is het soms lastig de waarheid te vinden. Laten we de belangrijke informatie over laminaatvloeren eens onder de loep nemen en die mythes ontrafelen, zodat je binnenkort niet meer achter de feiten aan hoeft te lopen! 🚶‍♀️

Floer-Steden-Laminaat-Weesp-Witbeige-Eiken-vloer
Floer Steden Laminaat – Weesp Witbeige

Laminaat op vloerverwarming

Het klopt dat laminaatvloeren minder efficiënt zijn in combinatie met vloerverwarming in vergelijking met PVC vloeren. Dit heeft te maken met de warmteweerstand. Hoewel laminaat mogelijk niet de meest efficiënte keuze is, is het nog steeds geschikt voor gebruik met vloerverwarming. Of een vloer geschikt is voor vloerverwarming wordt onder andere bepaald door de warmteweerstand. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe minder optimaal het is in combinatie met vloerverwarming. De maximale warmteweerstand die wordt aangehouden, is 0,15 m² K/W. Zo hebben de Steden Laminaat vloeren een warmteweerstand van 0,07 m² K/W, wat betekent dat je zelfs nog onder de helft van het maximum zit. Kortom, het is een fabel dat laminaat vloeren niet kunnen worden toegepast in combinatie met vloerverwarming, maar zijn er wel vloeren die een beter rendement uit de vloerverwarming halen.

Waterbestendigheid van laminaatvloeren

Laminaatvloeren bieden weliswaar enige mate van waterbestendigheid, maar het is belangrijk om te onthouden dat ze niet volledig waterdicht zijn Dit betekent dat ze over het algemeen niet geschikt zijn voor ruimtes waar de vloer veel in contact komt met water, zoals badkamers. Maar, in ruimtes zoals de keuken, waar incidentele morsingen of lichte plasvorming kunnen voorkomen, zijn bepaalde laminaatvloeren, zoals de Landhuis Laminaat, ontworpen om tot wel 4 uur waterbestendig te zijn tot in de groeven. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de vloer bestand is tegen kleine hoeveelheden water die zich kunnen verzamelen voordat het de kans krijgt om door te dringen in de groeven van de vloer. Het is echter van belang om gemorste vloeistoffen snel op te ruimen om te voorkomen dat water doordringt en zo de laminaatvloer beschadigt. Zoals ik altijd zeg; beter voorkomen dan genezen!

Floer-Visgraat-Laminaat-vloer-Onbehandeld-Eiken-
Floer Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken

Laminaat en zijn legmogelijkheden

Hoewel laminaat minder legmogelijkheden biedt in vergelijking met sommige andere vloeropties, zoals PVC, zijn er nog steeds veel verschillende patronen beschikbaar. Mocht je een mooie Visgraat plak PVC gevonden hebben, dan kun je deze planken ook recht leggen, visgraat laminaat helaas niet in verband met de verbinding. Hierdoor is het helaas ook niet mogelijk om Visgraat Laminaat met band en bies te leggen. Maar zijn er vele soorten patronen beschikbaar. Of je nu voor een vintage laminaatvloer gaat of een van retro laminaat vloeren gaat, er zijn verschillende kleuren en designs waardoor er altijd wel een vloer tussen zit die bij jouw wensen past!

Floer-Authentiek-Laminaat-Bezaagd-Naturel-sfeer-perspectief
Floer Authentiek Laminaat – Bezaagd Naturel

Duurzaamheid van Laminaatvloeren

Er circuleert vaak het idee dat laminaatvloeren niet duurzaam zijn, maar de realiteit is genuanceerder dan deze algemene overtuiging. Een belangrijke overweging is dat bepaalde soorten laminaatvloeren wel degelijk duurzaam zijn, zoals de Authentiek Laminaat dat een levenslange garantie biest. Dit soort garantie is een duidelijke indicatie van de kwaliteit en duurzaamheid van deze vloeren. Wat betreft duurzaamheid is het ook van belang te vermelden dat laminaatvloeren recyclebaar zijn. Deze mogelijkheid tot recyclage draagt bij aan de duurzaamheid van het product. Dit betekent dat er sprake is van een fabel dat vloeren niet duurzaam zijn.

Laminaatvloeren hebben hun eigen set eigenschappen, voordelen en beperkingen. Door de feiten van de fabels te onderscheiden, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw behoeften. Mocht je nog vragen hebben over jouw laminaat floer, neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen