• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~4 minuten

De wereld van vloerbedekking heeft in de afgelopen jaren een opvallende transformatie ondergaan, vooral onder PVC, laminaat en parket. Innovaties op het gebied van technologie, duurzaamheid en design hebben deze vloeroplossingen naar nieuwe hoogten getild, waardoor consumenten meer keuzemogelijkheden hebben dan ooit tevoren. Laten we eens duiken in enkele opwindende ontwikkelingen die de vloerenwereld hebben veranderd.

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-Cetus-Creme-sfeer-perspectief-edit
Floer Walvisgraat Click PVC – Cetus Crème

MEGAMAT keurmerk

Een van de meest recente en innovatieve technologie is de MAGAMAT© afwerking. Als pioniers op de Nederlandse markt hebben we de lat opnieuw hoger gelegd door de glanswaarde van onze vloeren naar ongekende niveaus te tillen, waardoor je met deze afwerking geen last hebt van glinsterende vloerdelen. MEGAMAT© is niet zomaar een technologie; het biedt tal van voordelen voor huiseigenaren, bedrijven en interieurontwerpers. De niet-reflecterende oppervlakte verhoogt de visuele aantrekkingskracht van elke ruimte en geeft een gevoel van ruimtelijkheid en verfijning. De nieuwe PU-laklaag, met ‘ceramic-bead’ technologie, maakt de vloeren keramisch sterk en krasbestendiger. Hoewel PVC van nature gevoelig is voor krassen bij scherpe voorwerpen, zorgt de MEGAMAT© technologie ervoor dat je vloer zijn schoonheid behoudt, zelfs in drukbezochte ruimtes.

Houten vloeren met de voordelen van laminaat en PVC

Eiken parket is geliefd vanwege zijn warme uitstraling en tijdloze elegantie. Moderne innovaties binnen de parketwereld hebben echter geleid tot een opmerkelijke verschuiving richting duurzaamheid en praktisch gemak. Hybride Hout is namelijk een echte houten vloer met de voordelen van zowel laminaat als PVC. De XL vloerdelen zijn voorzien van een geavanceerde klikverbinding, waardoor je de vloeren eenvoudig zelf kunt leggen op een bijpassende ondervloer. Wil je de vloer verlijmen? Dat kan ook! Daarnaast zijn de vloeren geschikt voor installatie op een bodemvloer die voorzien is van vloerverwarming. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn de vloeren ook nog eens 24 uur waterbestendig. Deze revolutionaire vloeren met unieke technologieën zijn verkrijgbaar in zowel rustieke als subtiele uitvoeringen. Ontdek zelf de vele voordelen van de Hybride Hout collectie.

Floer-Walvisgraat-Laminaat-Livyatan-Licht-sfeer-front
Floer Walvisgraat Laminaat – Livyatan Licht

Innovaties installatiegemak

Een van de frustraties bij het installeren van laminaatvloeren was traditioneel het ingewikkelde proces van het in elkaar klikken van de planken. Moderne laminaatvloeren hebben echter verbeterde kliksystemen die de installatietijd verkorten en de precisie vergroten. Dit maakt het leggen van laminaatvloeren toegankelijker voor zowel doe-het-zelvers als professionals, waardoor het installatieproces efficiënter en minder arbeidsintensief wordt. Dit geldt vooral voor de Walvisgraat Laminaat vloeren, die beschikken over een universele klikverbinding. Hierdoor is het niet meer nodig om met linker- en rechterdelen te werken, wat het proces nog efficiënter maakt!

Waterbestendigheid innovaties

Hoewel laminaat van oudsher gevoelig is voor vocht, hebben recente innovaties geleid tot de ontwikkeling van waterbestendige laminaatvloeren. Deze vloeren maken gebruik van geavanceerde technologieën, zoals ‘watervaste’ coatings en verbeterde verzegling tussen de planken, waardoor ze minder vatbaar zijn voor schade door water. Zo zijn de extra brede laminaat vloeren tot wel 4 uur waterbestendig. Deze innovatie verbreedt de toepassingsmogelijkheden van laminaat, waardoor het ook geschikt is voor keukens.

Groot, groter grootst

Floer Landhuis Lichte Eik ruimtelijk effect met breed laminaatSfeer
Floer Landhuis Laminaat – Lichte Eik

De hierboven genoemde innovaties waren vooral gericht op praktisch gemak, maar zoals het gezegde luidt: het oog wil ook wat. In de huidige tijd lijkt niets groot genoeg te zijn, en wij bij Floer begrijpen dat maar al te goed. We hebben verschillende vloeren een grotere dimensie gegeven om aan deze trend tegemoet te komen. Neem bijvoorbeeld de Walvisgraat Click PVC vloeren, een langere en bredere versie van de bekende visgraat click PVC vloeren. Een XL plak visgraat vloer? Geen enkel probleem, de Walvisgraat Click PVC vloeren zijn ook beschikbaar in een plakversie. Of overweeg het Authentiek Laminaat, waarvan de planken indrukwekkende afmetingen van maar liefst 220 cm hebben! Door te kiezen voor een extra brede of lange vloer, creëer je de illusie van een ruimte die optisch breder lijkt dan deze in werkelijkheid is.

De innovaties binnen de vloerenwereld, met name in de PVC, laminaat en parket, beloven een spannende toekomst voor consumenten en ontwerpers. Met duurzaamheid, geavanceerde technologie en eigentijds design als drijvende krachten, hebben consumenten meer keuzes dan ooit tevoren. Of het nu gaat om de waterbestendigheid, de realistische texturen of de duurzaamheid, vloeren spelen een zeer belangrijkere rol in het creëren van stijlvolle en functionele ruimtes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen