• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Zie je door de bomen het bos niet meer? Visgraat hier, visgraat daar……. Laat Floer je een handje helpen! In deze top 5 visgraat laminaat vloeren vind je een handjevol vloeren waarvan wij denken dat je ze een keertje gezien moet hebben. Ben je dus op zoek naar een nieuwe vloer? Ga voor (Wal)visgraat laminaat!

Waarom een Visgraat Laminaat vloer?

Van Visgraat PVC tot Eiken Visgraat Parket, de populaire patroonvloer is verkrijgbaar in allerlei materialen en is daardoor ook vaak terug te vinden. Niet alleen vaak, maar ook al heel lang! Het patroon wordt namelijk al eeuwenlang gebruikt in interieurs. Al je ooit naar paleis Versailles bent geweest in Parijs dan heb je hem waarschijnlijk ook zien liggen. Het patroon werd destijds namelijk vaak gebruikt om een luxueuze uitstraling toe te voegen aan een interieur. Vroeger werd de patroonvloer voornamelijk als echte houten vloer gelegd, maar tegenwoordig kun je hem dus ook in PVC of laminaat krijgen. Hierdoor is het een vloer die gelukkig wat toegankelijker is geworden voor de hedendaagse consument.

Naast het standaard Visgraat Laminaat kennen we bij Floer een nog grotere variant. Het Walvisgraat Laminaat! Deze XL visgraat laminaat vloer is langer dan de standaard visgraat laminaat vloeren. Hierdoor wordt er een indrukwekkend effect gecreëerd in iedere ruimte waarin de vloer gelegd wordt. Vandaar dat we deze vloer natuurlijk ook mee moesten nemen in dit lijstje!

Top 5 Visgraat Laminaat vloeren

Oké, genoeg gepraat! We zijn hier maar voor één ding en dat is het bespreken van de top 5 Visgraat Laminaat vloeren. Hieronder lees je welke vloeren er tot deze lijst behoren en wat de nummer 1 is geworden.

omura-onbehandeld-top-5-visgraat-laminaat-vloeren
Floer Walvisgraat Laminaat – Omura Onbehandeld

1. Walvisgraat Laminaat – Omura Onbehandeld

Op nummer 1 in deze lijst staat de Omura Onbehandeld! Deze vloer behoort tot de nieuwe Walvisgraat Laminaat collectie en is direct al een van de grote jongens. Letterlijk en figuurlijk….. Door de extra grote planken kun je met deze vloer een indrukwekkende look creëren bij jou in huis. De onbehandelde afwerking van de vloerplanken zorgt ervoor dat ieder interieur een extra impuls krijgt. Hiernaast variëren de designs op de vloerplanken van elkaar zodat je nooit hetzelfde design hebt op planken die naast elkaar komen te liggen. Wil je weten hoe de vloer eruitziet? In onze nieuwste FloerTube video ‘Hoe leg je een Walvisgraat Laminaat vloer?‘ wordt uitgebreid uitgelegd hoe je deze vloer zelf kunt leggen.

Floer-Visgraat-Laminaat-vloer-Onbehandeld-Licht-Eiken
Floer Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken

2. Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken

Op de tweede plek in deze lijst vinden we de Onbehandeld Eiken uit de Visgraat Laminaat collectie terug. De vloer is door de register embossing in de bovenlaag van de plank haast niet te onderscheiden van een echte eiken houten vloer. De vloerdelen hebben tevens een voelbare structuur waardoor je het zichtbare design terug kunt voelen in de plank. Ben je van plan om de vloer zelf te leggen? Dit is heel eenvoudig te doen door de Fastclick verbinding aan de zijkant van de plank. Hierdoor is de laminaat vloer binnen no-time gelegd. Heb je helemaal geen ervaring en weet je niet waar je moet beginnen? Dan kun je altijd gebruikmaken van de starterskit om je op weg te helpen. Of lees onze blog ‘Hoe leg ik een visgraat laminaat vloer?‘ en bekijk daarnaast de bijbehorende FloerTube video.

Floer-Walvisgraat-Laminaat-Griend-Grijs-sfeer-perspectief-2
Floer Walvisgraat Laminaat – Griend Grijs

3. Walvisgraat Laminaat – Griend Grijs

De nummer 3 van deze lijst is de Griend Grijs uit de Walvisgraat Laminaat collectie geworden. Om eens een keer iets anders te doen kun je kiezen voor een grijze vloer. Deze walvisgraat vloer combineert mat afgewerkte vloerdelen met een realistisch eiken design. Door de vloer te combineren met een aantal donkere meubels kun je een mooi contrast creëren in je interieur. Een van de grootste voordelen van de vloeren uit de Walvisgraat Laminaat collectie is dat ze geleverd worden met een levenslange (!) fabrieksgarantie. Op deze manier kun jij extra lang genieten van jouw nieuwe vloer. Hiernaast zijn de vloeren voorzien van een AC4 gebruiksklasse. Dit geeft aan dat de vloeren geschikt zijn voor zowel intensief huishoudelijk als normaal commercieel gebruik. Je kunt de vloer daarom dus ook goed als kantoorvloer gebruiken.

Floer-Visgraat-Laminaat-Natuur-Eiken-Vloer-sfeer-1-3-1
Floer Visgraat Laminaat – Natuur Eiken

4. Visgraat Laminaat – Natuur Eiken

Op de een-na-laatste plaats in de top 5 visgraat laminaat vloeren staat de Natuur Eiken uit de Visgraat Laminaat collectie. De 4-zijdige V-groef aan de zijkanten van de plank geven deze visgraat vloer een mooie moderne uitstraling. Net zoals de andere vloeren uit deze lijst wordt de Natuur Eiken geleverd met variërende planken, waardoor er nooit exact dezelfde planken naast elkaar komen te liggen. De vloer is voorzien van een AC6 gebruiksklasse en heeft een dikte van maar liefst 12 mm. Hierdoor krijgt deze extra sterke visgraat vloer een massiever loopgeluid. Wil je de vloer gebruiken in combinatie met een vloerverwarming? Dat is helemaal geen probleem! Het Visgraat Laminaat is namelijk voorzien van een lage warmteweerstand van 0,09m2K/W wat ervoor zorgt dat de warmte van een vloerverwarming goed doorgelaten wordt. Je hoeft dus niet per se een visgraat PVC vloer te nemen als je thuis een vloerverwarming hebt.

Floer-Walvisgraat-Laminaat-Livyatan-Licht-sfeer-front
Floer Walvisgraat Laminaat – Livyatan Licht

5. Walvisgraat Laminaat – Livyatan Licht

Op de laatste plek in deze lijst is geëindigd…….. De Walvisgraat Laminaat – Livyatan Licht! De laatste plek hoeft natuurlijk niet te betekenen dat deze vloer minder mooi of minder goed is dan de rest van deze lijst. Deze unieke vloer is dan ook zeker eentje om te overwegen als jij op zoek bent naar een nieuwe vloer. Door de mooie lichte kleur van de vloer kun je eenvoudig een ruimtelijk en rustiek interieur creëren bij jou thuis. Wat dacht je van een Scandinavisch interieur? Een Scandinavisch interieur is te herkennen aan lichte elementen, waardoor de Livyatan Licht dus de ideale vloer is om hiervoor te gebruiken. Maak hiernaast gebruik van natuurlijke materialen om deze stijl helemaal af te maken. Naast deze interieur stijl kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een landelijk interieur. Genoeg mogelijkheden dus met deze veelzijdige Floer topper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen