• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten

Het onderhoud van een vloer is een belangrijke klus! Hierdoor zorg jij er namelijk voor dat de kwaliteit van de vloer gewaarborgd blijft. Heb jij een Walvisgraat PVC vloer aangeschaft en ben je benieuwd hoe je deze het beste kan onderhouden? In dit artikel geven we een aantal handige tips en geven we antwoord op de vraag; hoe moet ik mijn Walvisgraat PVC vloer onderhouden. Dus lees dit artikel aandachtig door en ga aan de slag, met het goed onderhouden van jouw vloer dat niet wachten mag!

Floer-Walvisgraat-PVC-Gaia-Grijsbeige-sfeer-perspectief-boven
Floer Walvisgraat PVC – Gaia Grijsbeige

Walvisgraat PVC onderhouden

Walvisgraat PVC vloeren komen steeds vaker voor en zijn erg geliefd dankzij de combinatie van het extreem realistische eiken look, XL formaat en hoge kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat jouw vloer zijn kwaliteit behoud en je er zo lang mogelijk van kan genieten, is het erg belangrijk om te begrijpen hoe je PVC vloeren moet onderhouden. Je moet jouw vloer zien als een sporter, met een schoonmaak- en onderhoud schema en alle juiste benodigdheden boek je vooruitgang. Om ervoor te zorgen dat jouw Walvisgraat PVC vloer in topconditie blijft, is het effectief onderhouden van deze vloeren cruciaal voor kwaliteitsbehoud! Maar hoe doe je dat nou?

5 tips voor het beste resultaat

  1. Regelmatig stofzuigen

Het stofzuigen van de vloer is één van de belangrijkste dingen om te doen. Op de juiste manier voor jouw vloer zorgen, begint met het regelmatig verwijderen van vuil, stof en zand. Hierdoor verminder je namelijk de kans op krassen en slijtage aanzienlijk! Bij het stofzuigen raden we het aan om gebruik te maken van een zachte borstel.

2. Gemorst? Direct opruimen!

Het morsen van water, koffie of frisdrank kan natuurlijk een keertje gebeuren. Hoewel PVC vloeren waterbestendig zijn, is het belangrijk om gemorste vloeistoffen direct schoon te maken. Dit doe je door het overtollige vocht op te deppen met keukenpapier of een andere zachte doek. Zo voorkom je dat het vocht naar de naden of voegen van de vloer trekt!

Floer-Walvisgraat-PVC-Narwal-Nootbruin-sfeer-perspectief-closeup-walvisgraat-pvc-de-mega-makeover
Floer Walvisgraat PVC – Narwal Nootbruin

3. Bij het schoonmaken van je Walvisgraat PVC vloer, kies je altijd voor middelen die vrij zijn van agressieve chemicaliën. Door het vermijden van schadelijke schoonmaakproducten zoals allesreiniger, schoonmaakazijn en dergelijke producten bescherm je de toplaag van de vloer tegen beschadigingen.

Heb jij last van doffe plekken op de vloer?

Lees dan alles over het verwijderen van doffe vlekken in een vloer in het blog!

4. Vermijd schurende materialen

Gebruik geen schurende materialen zoals schuursponsjes, harde stofzuiger opzetstukken of schuurmiddelen, omdat deze de vloer kunnen bekrassen. Kies in plaats daarvan voor zachte doeken of microvezeldoeken bij het schoonmaken van de vloer!

5. Plaats viltjes onder meubels

Om mogelijke krassen in de toplaag van de vloer te voorkomen, raden we het aan om viltjes onder de poten van je meubels te plaatsen. Hierdoor kun je meubels gemakkelijk verplaatsen zonder schade aan de vloer!

Floer-Walvisgraat-PVC-Cetus-Creme-sfeer-front
Floer Walvisgraat PVC – Cetus Crème

Wat je moet vermijden

Hierboven hebben we 5 tips gegeven voor het optimale onderhoud van jouw XL visgraat vloer. Maar wat moet je vermijden bij het onderhouden van je walvisgraat PVC? In de derde tip hebben we al onthuld wat je moet vermijden bij een walvisgraat PVC vloer. Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is niet het enige wat je moet vermijden. Het is essentieel om te weten dat je jouw vloer moet reinigen met een geschikt schoonmaakmiddel, dat je mengt met lauw warm water. Vermijd dus het gebruik van kokend heet water. Behandel je vloer zoals je je handen zou behandelen, gebruik een goed schoonmaakmiddel – bij voorkeur één die lekker ruikt – en lauw warm water om brandwonden te voorkomen. Bovendien is het belangrijk om niet overmatig te boenen op de vloer, zeker niet met een schuurspons! Walvisgraat PVC vloeren zijn namelijk zeer onderhoudsvriendelijk, waardoor je ze eenvoudig licht kunt afnemen met een dweil.

Het onderhoud van je Walvisgraat PVC vloer is simpel, maar vereist regelmatige aandacht. Deze tips zorgen ervoor dat je vloer er jarenlang als nieuw uitziet. Bij Floer begrijpen we de waarde van jouw vloer in je leefruimte. Naast het aanbieden van unieke vloeren, streven we ernaar om nuttige informatie te delen, zodat je vloer altijd in optimale staat blijft. Heb je meer vragen over het onderhoud van je vloer? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen