• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~4 minuten

Een trap is vaak een centraal element in je huis, en het is belangrijk dat deze zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is. Laminaat trap overzettreden bieden een uitstekende oplossing om de uitstraling en het gevoel van je trap te verbeteren. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van laminaat trap overzettreden en laten we zien waarom ze een populaire keuze zijn bij huiseigenaren die streven naar een stijlvolle en duurzame traprenovatie.

Floer-overzet-traptreden-laminaat-landhuis-onbehandeld-eiken
Floer Trap Overzettreden – Onbehandelde Eik

Kostenbesparing Trap Overzettreden

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van trap overzettreden is de kostenbesparing in vergelijking met het volledig vervangen van je trap. Het installeren van nieuwe treden kan prijzig zijn en gaat vaak gepaard met onnodige sloop- en renovatiekosten. Met overzettreden kun je je trap een vernieuwde uitstraling geven zonder de volledige constructie te hoeven veranderen, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op zowel materiaalkosten als arbeidskosten.

Diverse ontwerp mogelijkheden

Overzettreden zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en designs. Dit betekent dat je de stijl van je trap kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren en de algehele inrichting van je huis. Of je nu kiest voor een betonlook of een eikenlook, er zijn diverse ontwerpmogelijkheden beschikbaar. Geef jouw woning een tijdloos karakter met een van onze betonlookvloeren. Als je toch liever voor een eiken design gaat, overweeg dan bijvoorbeeld de bekende Floer Trap Overzettreden – Natuurlijke Eik.

Floer-Traptreden-Beton-Antraciet-sfeer-2
Floer Trap Overzettreden – Beton Antraciet

Wist je dat?

De Floer Eiken Trap Overzettreden passen bij de Landhuis Laminaat vloeren? De traptreden beschikken over exact hetzelfde design. Hierdoor kan je jouw vloer laten doorlopen tot aan de trap.

 

Installatie

Trap overzettreden zijn ontworpen om eenvoudig te worden geïnstalleerd. Meestal kunnen ervaren vakmensen een traprenovatie binnen één dag voltooien, wat betekent dat je snel van je vernieuwde trap kunt genieten zonder langdurige verstoring van je dagelijks leven. Zoals eerder vermeld in dit artikel, passen de eiken traptreden bij de Landhuis Laminaat vloeren. Hierdoor kun je de traptreden naadloos laten aansluiten op de vloer, omdat ze over dezelfde klikverbinding beschikken. Bovendien zijn de overzettreden verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waaronder ook XL treden. Hierdoor kun je jouw trap bekleden met deze overzettreden, zelfs als de trap een brede bocht heeft, wel zo fijn! Verder hebben onder andere de betonlook traptreden ook bijpassende stootborden, waardoor je van jouw trap één geheel kunt maken.

Duurzaamheid

Laminaat staat bekend om zijn uitzonderlijke duurzaamheid, en deze eigenschap geldt zeker ook voor laminaat traptreden. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de dagelijkse uitdagingen van slijtage, krassen en de voortdurende belasting van voetverkeer. Dit maakt laminaat traptreden de ideale keuze, met name voor drukbezochte huishoudens waar trappen vaak intensief worden gebruikt. De duurzaamheid van laminaat traptreden wordt bovendien bevestigd door hun gebruiksklasse. Laminaat wordt beoordeeld op basis van de geschiktheid voor verschillende toepassingen, en traptreden vereisen een hoge gebruiksklasse om de intensiteit van dagelijks gebruik aan te kunnen. Dit betekent dat laminaat traptreden speciaal zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de zware belastingen die trappen moeten doorstaan.

Floer-Dorpen-PVC-Genhout-Grijs-op-trap-dorpen-genhout-grijs-2
Trap gerenoveerd met PVC

Laminaat of PVC trap overzettreden

Heb je een prachtige PVC vloer in je huis en wil je deze in je hele huis, inclusief de trap? Dat is zeker mogelijk! PVC kan namelijk ook worden geïnstalleerd op trappen, waardoor je jouw Dorpen PVC vloer kunt laten doorlopen op de trap. Je kunt deze vloerdelen elegant plaatsen op de trap met behulp van geschikte trapneusprofielen. Wil je alles weten over de mogelijkheden? Ontdek het in onze blog ‘Trap bekleden met PVC‘ en laat je inspireren.

De keuze tussen laminaat en PVC overzettreden hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Beide opties bieden duurzaamheid en talloze ontwerpmogelijkheden. Het is belangrijk om te overwegen welk materiaal het beste bij je levensstijl en smaak past. Wat je ook kiest, zowel laminaat als PVC trap overzettreden zijn uitstekende opties om je trap te renoveren en de algehele uitstraling van je huis te verbeteren.

Nu kan ik best begrijpen dat je staat te trappelen om een Floer Trap Overzettrede in huis te nemen, bewonder ze daarom bij jouw lokale Floer-dealer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen