• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~5 minuten
Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-ton-sur-ton-de-interieur-trends-van-2023-kleur-plint-gekleurde-muur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Hoera! Je bent #gefloerd met een nieuwe Floer – of het zit er in ieder geval aan te komen… Spannend! En met een nieuwe Floer komen natuurlijk ook accessoires en een bijpassende afwerking zodat je interieur er tiptop uitziet. Heb je je Floer liggen en je muur een kleurtje gegeven? Dan kan het zo zijn dat je niet zo goed weet welke kleur plint bij een gekleurde muur past. Wij geven jou alle informatie over kleurtheorieën voor je woning, zodat jij de perfecte plint kiest!


Waarom witte plinten?

Meeste “standaard” MDF plinten zijn wit gegrond of zijn gewikkeld in een witte folie. En dat heeft een reden! Witte plinten hebben een neutrale look, doch zijn ze tijdloos en passen ze in elk interieur. Een witte plint geeft een mooi kader rondom je Floer en werkt de eventuele spleten, naden en kieren aan de rand van het vloeroppervlakte mooi weg. Een witte plint voegt een fris vleugje toe aan je interieur, vooral in combinatie met een natuurlijk getinte laminaat vloer. De witte plint zorgt voor een naadloze aansluiting tussen jouw witte deurpost en de rest van je kozijnen. Zo matcht alles! Daarnaast kan een witte plint een sierlijk contrast bieden tussen je Floer en je gekleurde muur. 

Floer-Visgraat-Laminaat-Gerookt-Wit-Eiken-klantfoto-@huisje.vandercraats-1-kleur-plint-gekleurde-muur
Floer Visgraat Laminaat – Gerookt Wit Eiken

Waarom zwarte plinten?

Naast de standaard wit gegronde witte plinten bestaan er ook zwart voorgelakte MDF plinten. Deze plinten zijn in verschillende hoogtes en diktes beschikbaar, waardoor je jouw afwerking helemaal kan personaliseren. En waar een zwarte plint bij kan? Volgens ons past een zwarte plint bij alles! De donkere kleur zorgt voor een luxe uitstraling wanneer deze gecombineerd is met een donkere vloer. Maar ook bij een lichte vloer, zoals een lichte Walvisgraat PVC vloer, zal een zwarte plint een mooi contrast creëren Zo krijg je een stoerdere look! Heb je zwarte stalen deuren en kozijnen? Kies dan ook voor een zwarte plint – de donkere kleur zal door je hele interieur lopen en een samenhangend geheel maken. 


Of een hoge of lage plint mooier is,
ligt volledig aan jouw persoonlijke smaak!


Floer-Landhuis-Laminaat-Lichte-Eik-Klantfoto-Industrieel-Inrichting zwart in je interieur voordelen en nadelen lichte vloer-plint-kleur-gekleurde-muur
Floer Landhuis Laminaat – Lichte Eik

Wat is mooier hoge of lage plinten?

Of een hogere plint mooier is dan een lagere plint; die vraag krijgen we vaker! Maar wij geven daar geen oordeel over, het is namelijk een principe van persoonlijke smaak. Wil je dan toch nog een stukje plinten-theorie van ons horen om je keuze te onderbouwen? Dat hebben we wel voor je! 

Of een hoge of lage plint mooier is, hangt dus vooral af van je smaak. Maar de soort plint kan wel de look van de ruimte beïnvloeden. Wil je het vloeroppervlak extra benadrukken, en zelfs optisch groter maken? Kies dan voor een hoge plint! Doordat de plint de hoogte in gaat verlengt deze optisch het vloeroppervlak- vooral als je voor een hoge plint gaat die een meekleurende folie heeft. Daarnaast beschermen hoge plinten een groter deel van de muur, waardoor deze nog beter beschermd is tegen vuil. En hoe hoog deze plint dan wel niet moet zijn? De vuistregel is: hoe hoger het plafond, hoe hoger de plint! Wil je de nadruk leggen op de kleur van je muur, en deze langer laten lijken? Kies dan voor een plakplint die volledig past bij de kleur van je Floer! Plakplinten zijn daarnaast super gemakkelijk te bevestigen, omdat de plinten zijn afgewerkt met een plakstrip waardoor ze in een handomdraai geplakt kunnen worden op de Floer.

Welke kleur plint voor bonte muur?

Floer-Natuur-Click-PVC-Madeira-Mokka-sfeer-topdown-groot
Floer Natuur Click PVC vloer – Madeira Mokka

Maar welke kleur plint past bij een gekleurde muur? Hier is eigenlijk geen vast antwoord op, omdat allerlei soorten plinten bij een gekleurde wand passen. Zo passen donkere plinten bij zowel licht eiken als donker eiken vloeren, en passen witte plinten goed bij zowel donkere als lichte vloeren. Probeer altijd een contrast te maken tussen de wand en de vloer, en probeer een keuze te maken tussen het accentueren van het vloeroppervlak versus de muur. Ben je er al zeker van dat je een hoge muurplint wil, maar weet je niet in welke kleur? Je kan altijd nog een witte plint dezelfde kleur schilderen als de muur nadat de plinten zijn bevestigd. Zo matchen ze altijd! Kies in dit geval wel voor een hoge muurplint, en niet voor een plakplint. Handig, want een hoge muurplint kan ook fungeren als kabelgoot om snoeren in te verstoppen. Opgeruimd staat netjes!


Welke kleur plint past bij mijn gekleurde muur?

Het kiezen van de juiste kleur plint voor een gekleurde muur vereist een ietwat zorgvuldige overweging. Ga je voor een dramatische hoge muurplint in een donkere tint? Of ga je voor een subtiele plakplint in dezelfde kleur als de Floer? Het mooie aan de plinten van Floer is dat deze geleverd kunnen worden in dezelfde kleur als jouw laminaat of PVC vloer. Zo heb je altijd een bijpassende plint! Onthoud dat de beste keuze vooral afhangt van jouw persoonlijke voorkeur en de specifieke stijl van je interieur. Door aandacht te besteden aan details zoals de plinten van je woning, kun je een prachtig samenhangend interieur creëren waar je trots op mag zijn! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen