• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~5 minuten

Hoe bevestig je hoge plinten? Een unieke vloer is mooi, maar een mooie afwerking maakt het plaatje helemaal compleet! Je kunt er voor kiezen om een vloer op verschillende manieren af te werken. In deze blog met handige FloerTube video ontdek je alles over het plaatsen van hoge muurplinten. Zo lees je wat je allemaal nodig hebt en welke stappen je moet volgen om het mooiste resultaat te krijgen. Klik op de onderstaande FloerTube video waarin Guido haarfijn uitlegt hoe je een hoge muurplint moet bevestigen.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-vloer-interieur-xl-visgraat-vloer-woonkamer-interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Hoge plinten

Floer hoge plinten zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en diktes. Je kunt dus helemaal zelf bepalen wat jij graag in je woning wilt plaatsen! Geef op deze manier jouw interieur een stijlvolle look. De hoogte van een plint speelt mee in de sfeer van ieder interieur aangezien de hoogte een rol speelt in de aanwezigheid. In welke mate een plint aanwezig is zal weer invloed hebben op de sfeer van een interieur. Je kunt er bij een PVC vloer zelfs voor kiezen om hem zonder plint te leggen.

Benodigdheden hoge plinten plaatsen

Ben je van plan om zelf hoge plinten te plaatsen en ben je benieuwd wat je hierbij nodig hebt? Hieronder vind je het Floer boodschappenlijstje voor ‘hoe bevestig je hoge plinten’!

  1. Floer Hoge Muurplint
  2. Kitspuit
  3. Floer High Tack Kit
  4. Potlood
  5. Meetlint of duimstok
  6. Verstekzaag of zaagmal
  7. Acrylaat Kit voor het afwerken

Stap 1: Kijk hoeveel je nodig hebt

Voordat je begint met het aanbrengen van de montagekit is het verstandig om af te meten hoeveel lengte aan plint je nodig hebt. Zo voorkom je dat je een plint moet afsnijden terwijl je hem al aan de muur hebt gemonteerd. Pak een potlood en een meetlint of duimstok en teken het benodigde deel af. Je kunt vervolgens met een zaag het benodigde deel afsnijden.

Floer-Eiken-Visgraat-Parket-Vloeren-Naturel-Geolied-Sfeer-Hoe bevestig je hoge plinten
Floer Eiken Visgraat Parket – Naturel Geolied

Stap 2: Montagekit aanbrengen

Gebruik voor het monteren van de plinten de Floer High Tack Kit om verzekerd te zijn van een optimale hechting tussen de muur en de plint. Breng de montagekit in een geleidelijke en schommelende beweging aan op de achterkant van de plint. Dit doe je niet op een rechte manier zodat je zeker weet dat de plint in het midden en aan de boven- en onderkant goed vast komt te zitten. Breng ook niet te veel kit aan anders loopt het straks lang alle randen en moet je het van jouw eiken lamel parket verwijderen. Heb je de montagekit aangebracht? Dan kun je de plint aan de muur bevestigen en doorgaan naar de volgende stap.

Stap 3: Bevestig de hoge plint

Nu je de montagekit over de plint hebt verdeeld kan de plint aan de muur bevestigd worden. Druk de plint goed aan zodat deze zo strak mogelijk tegen de muur aan komt te zitten. Wacht hier niet te lang mee! De kit heeft namelijk een bepaalde uithardingstijd en blijft niet voor altijd flexibel. Houd er tevens rekening mee dat niet iedere muur 100% recht is en er een kleine kans bestaat dat er een klein kiertje tussen de plint en muur blijft zitten. Deze kiertjes kunnen uiteindelijk door een schilder afgekit en samen met de plint afgelakt worden voor een super strak resultaat.

Floer tip!

Is je woning voorzien van een schuifpui waar geen hoge muurplint tegenaan geplaatst kan worden? Bij plak PVC vloeren kun je de vloerdelen strak tegen de schuifpui leggen en de kleine kiertjes vervolgens afkitten. Heb je echter een vloer met een klik verbinding? Dan houd je altijd een kleine ruimte over tussen de vloer en de schuifpui. Deze ruimte kun je vervolgens wegwerken door het gebruik van een bijkleurende plakplint. Een plakplint kun je eenvoudig op maar zagen of knippen en vervolgens bevestigen met de handige plakstrip aan de onderkant van de plint.

Floer-Click-Tegel-PVC-Hasseberg-Antraciet-vloer
Floer Click Tegel PVC – Hasseberg Antraciet

Stap 4: Hoge plinten verstek zagen

Ga je een plint plaatsen op een buitenhoek? Zaag de plint dan in verstek onder een hoek van 45 graden. Maak hiervoor gebruik van een zaagmal of een zaagmachine die je kunt afstellen op een hoek van 45 graden. Net zoals bij het plaatsen van normaal afgezaagde plinten dien je de buitenhoeken ook met een schommelende beweging te voorzien van montagekit. Ga nauwkeurig te werk en meet goed af hoeveel plint je nodig hebt. Zo voorkom je dat er kiertjes tussen de plinten komen te zitten. Plinten kunnen bij allerlei soorten vloeren geplaatst worden. Zie bijvoorbeeld op de foto hiernaast hoe een plint staat bij een Tegel PVC vloer.

Hoge plinten in een binnenhoek kun je gewoon ‘koud’ op elkaar plaatsen. Dit houdt in dat je de plinten gewoon recht op elkaar kunt plaatsen zonder dat je ze in verstek hoeft te zagen. Is jouw woning nog voorzien van bestaande bouwplinten? Maak je dan geen zorgen! Er zijn ook speciale hoge overzetplinten verkrijgbaar die je over de bestaande plint kunt plaatsen.

That’s it!

Yeah! De plinten zijn geplaatst! Het enige wat de schilder nu nog hoeft te doen is het kitten en aflakken van de plinten voor een super strakke afwerking. Hoe bevestig je hoge plinten? Dat weet jij nu dus als de beste! Bekijk ook eens alle andere FloerTube video’s en lees de bijbehorende blogs. Ontdek onder andere op welke verschillende manieren je een vloer kunt afwerken. Zo kun je kiezen uit plakplinten, muurplinten, rozetten en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen