• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~4 minuten
Floer-Walvisgraat-Click-PVC-Orka-Onbehandeld-klantfoto-bad1-is-egaliseren-nodig-bij-klik-pvc
Walvisgraat Click PVC – Orka Onbehandeld

Egaliseren voor klik PVC

Overweeg jij je woning een stijlvolle make-over te geven met behulp van een prachtige vloer? Dan zit je bij Floer altijd goed. Wil je ook graag een PVC vloer, en dat deze er nog uitgehaald kan worden? Dan zit je bij Floer al helemaal goed! Binnen onze click PVC collecties is er een groot aanbod van prachtige vloeren, in zowel visgraat als rechte strook patronen. En een goed begin is het halve werk natuurlijk! Daarom beantwoorden wij vandaag de vraag: “Is egaliseren nodig bij klik PVC?”, zodat jij met een goede basis kan beginnen.

De noodzaak van egaliseren

Voordat je op onderzoek gaat of het überhaupt nodig is om te egaliseren, is het slim om eerst uit te zoeken waarom een ondergrond geëgaliseerd moet worden. Egaliseren is nodig wanneer je een ondergrond hebt die erg oneven is – een egalinelaag zorgt namelijk voor een vlakke ondergrond zonder oneffenheden. Egaliseren is een populaire voorbereiding wanneer men een plak PVC vloer gaat leggen. Plak PVC vloeren – it’s in the name – worden namelijk direct op de ondergrond verlijmd. De vloerdelen van een verlijmbare PVC vloer zijn relatief dun, waardoor eventuele oneffenheden snel zichtbaar kunnen zijn als ze niet weggewerkt zijn. Met een geëgaliseerde ondergrond behoud je de kwaliteit en levensduur van je plak PVC vloerdelen, waarnaast je er ook voor zorgt dat oneffenheden niet zichtbaar zijn door de Floer heen.


Floer-Walvisgraat-PVC-MEGAMAT-vergelijking
Mat, matter, matst; MEGAMAT PVC!

Psssttt… Al gehoord van MEGAMAT klik PVC?

Ontdek nu het doe-het-zelf Walvisgraat Click PVC met een MEGAMAT afwerking zodat zonlicht geen schijn van kans krijgt!


Veelzijdig click PVC

Wanneer je op zoek bent naar een PVC vloer, heb je dus de keuze uit verlijmd PVC of click PVC. Voor huishoudens waar een verlijmde vloer niet mogelijk is, is een klik PVC vloer een uitstekende keuze! De Rigid Click PVC vloeren van Floer hebben namelijk alle voordelen van verlijmbaar PVC, inclusief de gebruiksvriendelijke installatiemethode. Dit betekent dat jij jouw eigen vloer kan leggen, zonder de hulp van een ervaren parketteur. Rigide klik PVC vloeren zijn daarnaast 100% waterproof, enorm duurzaam door hun stevige rigide kern, hebben prachtige patronen in zowel hout als steen als betonlook, en zijn verkrijgbaar in het charmante visgraat patroon! Het enige wat je nodig hebt voor deze vloeren is… juist, een bijpassende ondervloer!

Floer-Natuur-Click-PVC-vloer-Ordesa-Onbehandeld-product
Floer Natuur Click PVC – Ordesa Onbehandeld

Het belang van de juiste ondervloer

Omdat klik PVC vloeren zijn afgewerkt met een zware stenen kern, is belangrijk om voor de juiste ondervloer te kiezen. Voor Rigid Click PVC vloeren is de juiste ondervloer gelukkig vrij vanzelfsprekend. Om de garantie van een klik PVC vloer te behouden is het van belang om een ondervloer te kiezen die het gewicht van de vloerdelen aan kan en de klikverbinding kan beschermen tegen vering. De geschikte ondervloer voor deze extra zware vloeren is de Rigid Click Ondervloer – speciaal ontwikkeld voor klik PVC vloeren. Deze gele ondervloer heeft een druksterkte van maar liefst 400 KpA, is vochtbestendig en heeft een extra lage warmteweerstand. Doordat de ondervloer zo druksterk is, zal deze niet veren en de klikverbinding van de vloerdelen beschermen.

Is egaliseren nodig bij klik PVC?

Laten we teruggaan naar de kern van deze blog – is het nodig om te egaliseren bij een klik PVC vloer? Kort samengevat is het antwoord op deze vraag: “Nee, egaliseren is niet nodig bij een klik PVC vloer, mits de ondergrond geen oneffenheden heeft groter dan het egaliserend vermogen van de door jou gekozen ondervloer”. Bij de Rigid Click Ondervloer is dit 1,1 millimeter. Heb je oneffenheden die groter zijn dan het egaliserend vermogen? Dan is egaliseren misschien nodig. Bij Floer raden we in ieder geval om goed te informeren over jouw situatie bij een van onze vele dealers, zodat je zeker bent dat je met een goede voorbereiding begint. Want, een goede voorbereiding is het halve werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen