• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Iruna
Leestijd: ~4 minuten

Je hoort het deze dagen vaak voor bij komen: PVC. Maar wat is PolyVinylChloride vloer nou precies en waarom zijn deze vloeren zo populair in de huidige markt. Je leest er alles over in dit blog!

Hoe wordt PVC gemaakt?

Floer-Visgraat-PVC-Grijs-Eiken-sfeer-topdown
Floer Visgraat PVC – Grijs Eiken

PVC is een van de bekendste en meest gebruikte kunststof die er is. Deze stof ontstaat door de polymerisatie van vinylchloridemoleculen, die afkomstig zijn uit aardgas of zout. Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar betekend simpelweg het omzetten van losse moleculen in een lange, sterke keten. Dit proces vormt uiteindelijk PVC korrels en – poeder. Met toevoeging van bepaalde hulpstoffen wordt dit vervolgens omgetoverd tot jouw favoriete Floer! Hoewel het wellicht intens lijkt, maak je geen zorgen: al onze PVC vloeren zijn veilig, en later in dit blog vind je hier meer informatie over.

Wist je dat?

Een PVC vloer bestaat uit 3 lagen, namelijk de rug, de bedrukte filmlaag en de toplaag. Meer weten over deze lagen? Je leest er alles over in ‘de krasgevoeligheid van PVC vloeren‘.

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-vloer-Gaia-Grijsbeige
Floer Walvisgraat Click PVC – Gaia Grijsbeige

Uniek PVC

De veelzijdigheid van PVC is een van de vele voordelen die het met zich meebrengt. Zijn waterdichte eigenschappen maken het een ideale keuze voor ruimtes zoals de keuken. Daarnaast biedt het een groot aantal aan ontwerp mogelijkheden, van vele unieke designs tot aan realistische houtstructuren. Verder schreeuwen deze koude maanden natuurlijk om warme voetjes. Vloerverwarming kan hierin dé uitkomst bieden. Kies voor PVC en elke stap in jouw woning zal aanvoelen als een warm welkom. Onze PVC vloeren leiden namelijk warmte eenvoudig door vanwege hun lage warmteweerstand, wat resulteert in een aangename temperatuur in jouw woning. Dit biedt niet alleen comfort, maar kan zelfs besparen in de kosten! Voeg aan dit alles de onderhoudsvriendelijkheid toe en je hebt een uiterst duurzame Floer!

Een veilige PVC vloer

Floer-Bossen-PVC-vloer-Waterloopbos-Lichtbruin-Eiken
Bossen PVC -Waterloopbos Lichtbruin Eiken

Na alle moeilijke woorden die al genoemd zijn, denk je vast ‘PVC is ongezond, dus ik sla even over’. Maar niets is minder waar. PVC is namelijk door de jaren heen, met behulp van nieuwe technologieën en mogelijkheden, zo ontwikkeld dat het het binnen milieu niet aantast. Al onze PVC vloeren zijn voorzien van een aantal toonaangevende keurmerken en certificaten. Neem bijvoorbeeld het keurmerk ‘DIBt’, die is toegekend aan onze gehele Bossen- en Tegel PVC collectie. Dit Duitse keurmerk toont aan dat de vloeren zijn voorzien van goede emissie waarden. Producten die zijn voorzien van het Greenguard keurmerk, zoals ons Walvisgraat PVC, voldoen aan strenge eisen omtrent chemische emissies. Deze eisen verminderen de blootstelling aan chemische stoffen binnenshuis. Bovendien zijn al onze vloeren ftalaatvrij, en gebruiken we uitsluitend natuurlijke weekmakers op basis van sojabonen, waardoor er geen schadelijke weekmakers of andere vluchtige organische stoffen (VOS) in de Floer zitten!  Voor welke PVC vloer je ook kiest, of het nu Plak PVC of Klik PVC is, het zal altijd een veilige basis vormen om jouw kinderen, huisdieren en natuurlijk jezelf 😉 in op te laten groeien!

Wat is Klik PVC?

Één van de factoren die bijdragen aan te toenemende populariteit van PVC is de opkomst van de klikverbindingen. Onze collectie Click PVC vloeren zijn voorzien van geavanceerde klikverbindingen, waardoor deze eenvoudig zelf te leggen zijn (zelfs bij twee linkerhanden🤓). Walvisgraat Click op het oog en benieuwd hoe je deze zelf legt? In onze Floertube legt Guido je alles uit over het leggen van jouw Walvisgraat Click PVC. Bij het zelf leggen van jouw Floer is het tevens noodzakelijk om te kiezen voor een goede ondervloer.

Floer-Walvisgraat-PVC-vloer-Orka-Onbehandeld-MEGAMAT-interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Walvisgraat

We hadden het net al even kort over onze collectie reuzen, het Walvisgraat PVC, met onder andere de immens populaire Orka Onbehandeld. Deze gehele collectie, zowel Click- als Plak PVC, is voorzien van een MEGAMAT afwerking. Na het lezen van ons blog weet je inmiddels hoe deze reuzen zijn gemaakt en dat ze niet schadelijk zijn voor het binnenmilieu. En wanneer je kiest voor een Click PVC vloer ze ook nog een gemakkelijk zelf te leggen zijn. Helemaal weg van de kleur en het design van de populaire Orka Onbehandeld, maar heb je hem liever in een rechte plank? Dan is de Dorpen PVC – Callantsoog Crème Eiken wat je zoekt!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen