• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~8 minuten

Ben je op zoek naar een Floer met sfeer- en stijlvol visgraatpatroon, maar wil je iets unieks? Dan zijn walvisgraat vloeren misschien wel de perfecte keuze voor jou! Deze hebben we in een laminaat-, click PVC en plak PVC variant. Elke soort vloer heeft zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen die jouw interieur naar een hoger niveau tillen. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer, of in dit geval: soms zie je door de walvissen de zee niet meer 😉 Daarom beantwoorden we in deze blog de vraag: Welke walvisgraat vloeren zijn er?

Wat is een walvisgraat vloer?

Wat een walvisgraat vloer precies is, zit hem eigenlijk in de naam. Het is een vloer met een extra groot visgraat patroon. Net zoals een “standaard” visgraat patroonvloer worden bij de walvisgraat vloeren planken onder een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar gelegd, waardoor er een V-vormig patroon ontstaat. Of, makkelijker gezegd, kijk eens naar de plaatjes hieronder! Hier zie je het verschil tussen het Walvisgraat PVC en het Visgraat PVC. Ongeacht het formaat, een (wal)visgraatpatroon vloer voegt een aantrekkelijke en sfeervolle uitstraling toe aan elke ruimte.

Floer-Visgraat-PVC-Walvisgraat-PVC-formaat-vergelijking
Het verschil in formaat tussen Visgraat PVC en Walvisgraat PVC

Welke walvisgraat vloeren zijn er?

Bij Floer zijn we graag inclusief, dus voor iedereen die walvisgraat wil, is er een type vloer! Bij Floer hebben we drie soorten XL visgraat vloeren: Walvisgraat Laminaat, Walvisgraat Click PVC en Walvisgraat PVC. We leggen ze graag allemaal even voor je uit, zodat jij weet welke Floer je moet kiezen!


Floer-Walvisgraat-Laminaat-vloer-Bultrug-Bruin-interieur
Floer Walvisgraat Laminaat – Bultrug Bruin

Een Walvisgraat Laminaat vloer

Voor alle laminaat liefhebbers is er goed nieuws: het walvisgraat patroon is ook verkrijgbaar in een laminaatvariant! De Walvisgraat Laminaat collectie bevat vier prachtige natuurlijke kleuren, van een donkerbruin tot licht eiken uiterlijk. Wat dit laminaat onderscheidt van alle andere visgraat laminaat vloeren zijn de extra grote planken. Met een indrukwekkende lengte van meer dan 85 cm en een breedte van meer dan 14 cm, hebben deze laminaatvloeren grotere vloerdelen dan de standaard visgraat laminaat vloeren (64 cm bij 14,3 cm).

Extra groot visgraat laminaat!

Voordelen XL visgraat laminaat

Daarnaast is het leggen van deze vloeren een fluitje van een cent, dankzij de handige Fastclick verbinding. De XL visgraat laminaat vloeren zijn voorzien van een prachtige voelbare houtstructuur, waardoor ze nauwelijks te onderscheiden zijn van een echte eikenhouten vloer. De laminaat vloeren hebben een AC4 gebruiksklasse, wat betekent dat ze geschikt zijn voor druk bezochte ruimtes in huis, zoals de woonkamer, de gang of de keuken. Dit geeft je de luxe uitstraling van hout, maar met de duurzaamheid en eenvoudige installatie van laminaat.

Watervast laminaat

Het bestaat! Een bijzondere eigenschap van Walvisgraat Laminaat is de waterbestendige coating die de vloeren tot wel 4 uur lang waterproof maakt, zelfs tot in de groef! Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over ongelukjes in de keuken, want deze vloeren kunnen het gemakkelijk aan (zolang je het maar binnen 4 uur weghaalt 😉 ).


Walvisgraat Click PVC

Floer-Click-PVC-Orka-Onbehandeld-klantfoto-gang-keuken1
Floer Walvisgraat Click PVC – Orka Onbehandeld

Het Floer Walvisgraat Click PVC is de nieuwste aanwinst binnen de walvisgraat vloeren verzameling! Binnen de collectie zijn er vijf prachtige kleuren klik PVC beschikbaar, die wellicht doen denken aan de originele Walvisgraat PVC collectie. En dat klopt! Onze meest populaire Walvisgraat PVC vloeren zijn nu ook zelf te leggen door design te combineren met functionaliteit. Met extra grote visgraat vloerdelen, die 90 cm lang en 15 cm breed zijn, geven de klik vloeren een ruimtelijk en luxe uiterlijk aan elke kamer.

Extra groot visgraat klik PVC voordelen

Je kan klik PVC zien als een combinatie van laminaat en plak PVC, gecombineerd in één type vloer. De vloeren zijn van kunststof gemaakt en zijn daarom 100% watervast, wat betekent dat ze uiterst geschikt zijn voor natte ruimtes zoals de keuken of badkamer. Water op de Floer? Het is geen match voor Click PVC! Bovendien hebben de vloeren een lage warmteweerstand van slechts 0,019 m²K/W, waardoor ze perfect te combineren zijn met vloerverwarming en -verkoeling. Een van de meest opvallende eigenschappen van het walvisgraat klik vinyl is de MEGAMAT© afwerking. Hierdoor zijn de vloeren super mat en wordt het eiken uiterlijk van de vloerdelen extra benadrukt. Deze afwerking elimineert iedere vorm van lichtreflectie, waardoor de zon geen schijn 😉 van kans krijgt!

Doe-het-zelf Walvisgraat PVC

De klik PVC vloeren van Floer worden ook wel doe-het-zelf PVC vloeren genoemd. Waarom? Net zoals laminaat vloeren zijn ze eenvoudig zelf te leggen! Dit met dank aan de klikverbinding en de ijzersterke “mineral core”. De Unidrop klikverbinding maakt het leggen van een Walvisgraat Click PVC vloer een snelle en eenvoudige taak. Je tikt de planken razendsnel zelf op hun plek met behulp van een rubberen hamer. Dit betekent dat je geen professionele parketteur of vloerenlegger nodig hebt, en zelfs als doe-het-zelver een prachtige XL visgraat vloer kan opleveren!


Plak Walvisgraat PVC

Het verlijmbare Walvisgraat PVC is de OG binnen de walvisgraat vloeren collecties; dit is waar het allemaal begon! En dat is niet zo gek, want deze extra grote plak visgraat PVC vloeren zijn enorm duurzaam en hebben een ultra realistisch uiterlijk. De Walvisgraat PVC vloeren nemen het klassieke visgraat patroon en geven er een eigentijdse draai aan. De vloerdelen hebben dan ook een indrukwekkende afmeting van 91,4 cm lang en 15,2 cm breed. Ook deze vloeren zijn uitgerust met een MEGAMAT© afwerking, waardoor ze een super matte look krijgen die nauwelijks te onderscheiden is van echte houten visgraat vloeren. De luxe vierzijdige microvelling rondom de vloerdelen versterkt het XL formaat van de vloer, waardoor je het gevoel hebt dat je op een echte XL visgraat houten vloer loopt.

Floer-Walvisgraat-PVC-Noordkaper-Natuur-sfeer-topdown-groot
Floer Walvisgraat PVC – Noordkaper Natuur

Voordelen XL visgraat PVC

De plak walvisgraat PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een grote variatie stijlen en kleuren, van warm bruin eikenhout, tot donkerbruin noten, tot licht eiken visgraat PVC. Zo kan jij je vloer perfect afstemmen op je persoonlijke smaak en interieur! De vloeren zijn enorm duurzaam en zijn krasbestendig, met dank aan de 0,55 mm dikke PU-slijtlaag. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor drukke huishoudens, maar ook voor commerciële ruimtes met veel loopverkeer. Daarnaast hebben verlijmbare PVC vloeren de laagste warmteweerstand (maar 0,015 m²K/W!), waardoor ze de ultieme vloer zijn om boven op vloerverwarming te leggen. Zo kan je optimaal genieten van de warmte die vloerverwarming biedt. Daarnaast zijn de Walvisgraat PVC vloeren geluiddempend, eco-vriendelijk geproduceerd, en dragen bij aan een gezond binnenmilieu.

Verlijmbaar PVC

De verlijmbare Walvisgraat PVC vloeren worden op een andere manier geïnstalleerd dan de click-variant; logisch, it’s in the name! In plaats van gebruik te maken van een kliksysteem, worden de planken rechtstreeks op de vloer gelijmd. Dit zorgt voor een stevige installatie die niet zal werken. Daarnaast kunnen plak PVC vloeren direct tegen de muur of drempel aangelegd worden, waardoor plakplinten niet meer nodig zullen zijn. Het resultaat? Een naadloze look die de vloer een moderne uitstraling geeft!


Floer-Hybride-Hout-Visgraat-Wit-Eiken-sfeer-1
Floer Hybride Hout – Visgraat Wit Eiken

Houten visgraat vloeren

Ben je op zoek naar een visgraat vloer, maar wil je geen laminaat of PVC? Ontdek de verschillende houten visgraat vloeren binnen het Floer assortiment! Neem bijvoorbeeld de Hybride Hout collectie met vier prachtige visgraat vloeren, van bijna wit eiken tot een ietwat donkere natuurlijke eiken kleur. Ondanks hun materiaal zijn deze echte houten vloeren waterproof. Hoe we dat voor elkaar hebben gekregen? Drie revolutionaire technologieën zorgen ervoor dat deze echt eiken houten vloeren drukvast, watervast, krasvast en vuil afstotend zijn. Ga je toch liever voor een echt eiken parket vloer? Met een Floer eiken visgraat parket vloer heb jij de touwtjes in handen. Eiken parket vloeren zijn volledig op maat en naar wens geproduceerd. Dus, heb jij een Floer visie voor ogen? Met een parket visgraat vloer maak je het waar!

Walvisgraat vloeren

Of je nu op zoek bent naar een laminaat, click PVC of plak PVC XL visgraat vloer, de Walvisgraat vloeren van Floer bieden allemaal hun eigen unieke voordelen. Er is één ding dat ze gelijk hebben, en dat is hun prachtige uitstraling! Een XL visgraatpatroon voegt een gevoel van luxe en stijl toe aan je interieur. Wil je meer informatie over een van onze walvisgraat vloeren, neem dan contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen