• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~5 minuten
Akupanel-in-de-bar-een-memphis-interieur-een-akupanel-als-plafondbekleding
Akupanel Wandpaneel – Mahonie Naturel

Een Akupanel als plafondbekleding

Bij Floer focussen we ons natuurlijk voornamelijk op de vloer. Maar af en toe draaien we het hoofd bij en kijken we naar de mogelijkheden voor de muur en zelfs het plafond! Het plafond is vaak een over het hoofd gezien deel van de ruimte 😉 , maar deze oppervlakte speelt een cruciale rol in de algehele uitstraling van de kamer! Daarnaast kan het plafond ook de akoestiek van een kamer beïnvloeden. Dus, lees snel meer over hoe je een XL Akupanel als plafondbekleding kan gebruiken!

Floer je plafond met een Akupaneel!

Waarom kiezen voor een paneel als plafondbekleding?

Floer Akupanel XL Wandpanelen bieden een uitstekende en stijlvolle oplossing om de galm in een ruimte te verminderen. Maar wist je dat je niet alleen deze wandpanelen op de wand kan bevestigen, maar ook op het plafond? Een Akupanel is een ideale keuze voor plafondbekleding vanwege zijn geluidsabsorberende eigenschappen. In huishoudelijke en commerciële ruimtes, zoals kantoren, restaurants en woonkamers kan het omgevingsgeluid zich ongecontroleerd verspreiden, wat resulteert in een slechte akoestiek en ongemak. De Floer XL Akoestische panelen verhelpen dit probleem door geluidsgolven te absorberen.

Voordelen Akupanel als plafondbekleding

Natuurlijk zijn er verschillende voordelen die een akoestisch paneel als plafondbekleding met zich meebrengt. Wij benoemen graag een aantal!

  1. Een betere geluidsbeleving: Dit voordeel spreekt misschien voor zich, maar we kunnen niet genoeg benadrukken hoeveel een Akupaneel de geluidsbeleving kan beïnvloeden. In veel moderne interieurs zijn harde materialen zoals beton, glas en tegels aanwezig. Deze gladde en harde oppervlakken reflecteren en versterken de geluidsgolven; bij een akoestisch paneel worden deze geluidsgolven geabsorbeerd en gedempt door de lamellen en het vilt, waardoor er een rustige en aangename sfeer ontstaat.
  2. Galmvermindering: Door het reflecteren van geluidsgolven ontstaat er een galm; een vervelende echo die vaak goed te horen is in lege ruimtes. Heb jij je woonkamer gevuld met je meubels en spulletjes, en hoor je nog steeds een vervelende galm? Een Akupanel kan de oplossing bieden. Monteer een Floer XL Akupanel op het plafond voor een stijlvolle oplossing! Tip: je kan een gat boren in het Akupaneel zodat je een sierlijke hanglamp of moderne spotjes kan toevoegen! Zo zal je plafondpaneel geen vreemde eend in de bijt zijn, maar onderdeel uitmaken van je gehele interieur.
  3. Een stijlvolle uitstraling: Zoals we al zeiden is een Akupaneel een stijlvolle oplossing voor geluidsproblemen binnen een ruimte. Met een prachtige houten (of linoleum) afwerking geven de panelen het plafond een warme en verfijnde uitstraling. Binnen de Akupanel collectie zijn zes prachtige houtkleuren, 3 moderne linoleum kleuren en één betonkleur beschikbaar; zo is er voor elk interieur een passend Akupanel!
  4. Een duurzame keuze: Ben jij milieubewust ingesteld? Dan kan je met een gerust hart een akoestisch wandpaneel van Floer aan het plafond bevestigen! De panelen zijn geproduceerd uit duurzame bosbouw en gerecycled vilt.

Hoe bevestig je een akoestisch paneel aan het plafond?

Floer-Akupanel-XL-Onbehandeld-Eiken-interieur-5-stappen-verliefd-op-je-huis-een-akupanel-als-plafondbekleding
Akupanel XL Wandpaneel – Onbehandeld Eiken

Weet je hoe je een akoestisch paneel aan de wand bevestigt? Dan weet je ook hoe je er eentje monteert aan het plafond! Maar geen zorgen als je het niet weet, want we leggen het graag nog een keertje uit. Je kan een Akupanel op twee manieren bevestigen, met schroeven of met Floer High Tack Kit. Let er op dat dit klusje het beste geklaard is met twee of meer mensen, want alle helpende handen zijn welkom. De methode die jij kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur. Voor beide methodes is het belangrijk om te zorgen voor een stofvrij oppervlak en eventuele oneffenheden te verwijderen. Meet van te voren waar je het Akupanel wilt bevestigen, en teken de lijnen van het paneel af op het plafond.

Wil je het paneel met schroeven bevestigen? Teken dan eerst af waar de boorgaten komen, en boor gaten in het plafond. Voorzie de gaten met bijpassende plugs voordat je het Akupanel bevestigt door middel van schroeven door het vilt te schroeven.

Ga je het paneel bevestigen met kit? Breng dan een laag kit aan op het wandpaneel of op het plafond, en druk het paneel op zijn plek binnen de afgetekende lijnen. Zorg ervoor dat je genoeg kit aanbrengt en het akupanel op alle plekken stevig aandrukt, zodat deze geen kant op kan.

Het volledige stappenplan voor het monteren van een Floer Akupanel vind je natuurlijk via Floer blog!

 


Floer je plafond!

Al met al zijn Floer Akupanelen de perfecte oplossing voor het bekleden van het plafond dankzij hun geluidsabsorberende eigenschappen en prachtige (houten) afwerking. Door een Akupanel op je plafond te bevestigen verbeter je de akoestiek in de ruimte, verminder je een hinderlijke galm en voeg je een unieke eye-catcher toe. Heb jij een Floer XL Wandpaneel op het plafond geplaatst? Deel jouw Floer project met ons via onze social media!

2 reacties - “Een Akupanel als plafondbekleding”

    • Hi Yvonne, in principe is het mogelijk om ieder type spotje te plaatsen. Je bent dus vrij in het maken van een keuze die past bij jouw interieur! Als je meer vragen hebt, horen we het graag! Groetjes, Floor – team Floer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen