• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~3 minuten

Floer staat op nummer 152 en hoort daardoor bij één van de 1000 snelst groeiende bedrijven van Europa! Het prestigieuze zakendagblad The Financial Times heeft dit jaar voor de 6de keer op een rij de FT1000-ranglijst gepresenteerd.

The Financial Times FT1000: Europe’s Fastest Growing Companies

The Financial Times presenteert ieder jaar de FT1000: Europe’s Fastest Growing Companies ranglijst. Een notering op deze lijst is een erkenning van de snelle organische groei van de genoteerde bedrijven. Samen met onderzoeksbureau Statista doet The Financial Times onderzoek naar de Europese bedrijven. Om in aanmerking te komen voor een notering in de FT1000 moet een bedrijf aan een aantal factoren voldoen. Zo speelt aantoonbare groei in de omzet en in aantal medewerkers een belangrijke rol in het behalen van een notering, daarnaast moet het hoofdkantoor gevestigd zijn in Europa. In de FT1000 lijst worden Europese bedrijven gerangschikt van 1 tot en met 1000 op basis van groei van de afgelopen 3 jaar.

Floer nummer 2 van Europa in sector Interieur

Floer heeft notering 152 in de FT1000 lijst gehaald en is zelfs nummer 2 van Europa in de sector ‘Interieur’. Daarnaast zijn we één van de 18 Nederlandse bedrijven in de FT1000 ranglijst en het 6e Nederlandse bedrijf. Deze hoge notering in de FT1000 lijst van de snelstgroeiende bedrijven van Europa hebben we bij Floer onder andere te danken aan de enorme groei van meer dan 900% over een periode van de afgelopen drie jaar.

‘Een notering waar we erg trots op mogen zijn! We zijn in 2017 gestart met een sterke visie omtrent het vermarkten van onze Floeren en het distribueren via een exclusief en enthousiast klantennetwerk, de Floer dealers. Hier hebben we in de jaren daarop stevig aan vastgehouden, met een steeds grotere groep enthousiaste Floer collega’s’, vertelt Lennart Groenewold, founder van Floer.

Floer-broers-Lennart-en-Matthijs-met-hond-Max
v.l.n.r. Floer eigenaren Lennart Groenewold en Matthijs Groenewold met kantoorhond Max

Floer groeit door

‘Floer is daardoor de afgelopen jaren flink gegroeid. Zo zijn we een aantal keer verhuisd in verband met ruimtegebrek en zijn we twee keer op een rij FD Gazellen geworden. De hoge notering in de FT1000 lijst is een prachtige erkenning voor al het werk dat we hebben verzet als team binnen Floer in de afgelopen jaren. Een waardering voor de impact die we in korte tijd hebben kunnen maken in de vloerenwereld. Iets waar we met zijn allen erg trots op mogen zijn’, aldus Lennart.

Ook de aankomende tijd staan er grote plannen voor Floer op de agenda. Zo ligt de focus op uitbreiding in de Benelux en is Floer continu bezig met trends en ontwikkelingen op het gebied van vloeren en wonen. ‘We blijven natuurlijk niet stil zitten. We proberen nog altijd te verbeteren op ieder vlak, van productassortiment tot nieuwe vormen van marketing tot het uitbreiden en verbeteren van ons dealernetwerk. Zo hebben we in Nederland nog altijd veel kansen liggen, maar zijn we ook begonnen met het kijken over de landsgrenzen’.

Floer nieuws

Ben je benieuwd naar meer Floer Nieuws? Blijf op de hoogte, volg Floer op social media en lees altijd als eerste alles over collectie wijzigingen, Floer veranderingen en meer nieuws! Benieuwd waarom Floer zo populair is? Bekijk het vloeren assortiment en ontdek het zelf! Benieuwd naar een Floer in het echt? Bestel een proefstaal of vraag het gratis collectieboek aan!