• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~7 minuten

Kan jij door al die verschillende keurmerken het bos niet meer zien? Geen stress! Het is namelijk allemaal een stuk eenvoudiger dan het lijkt! In deze blog bespreken we alles over welke verschillende vloer keurmerken er zijn. Zo weet je exact waar vloeren aan moeten voldoen en getest op worden!

De Blauwe Engel

Floer-Landhuis-Laminaat-Onbehandelde-Eik-sfeer-vloer-extra-breed aantal m2 vloer berekenen, hoe doe ik dat? extra breed laminaat leggen
Floer Landhuis Laminaat – Onbehandelde Eik

De Blauwe Engel is een Duits keurmerk en heet eigenlijk ook Der Blaue Engel. Het is een keurmerk dat aangeeft wanneer een bepaald product minder belastend is voor het milieu dan soortgelijke producten. Eigenlijk geeft het dus aan dat een product milieuvriendelijker is dan soortgelijke producten. Het keurmerk van Duitse oorsprong bestaat al sinds 1978 en wordt toegekend aan producten die gezien worden als emissiearm. Welke vloeren hebben het Blauwe Engel keurmerk? Het Steden Laminaat heeft dit keurmerk, wat er voor zorgt dat de 24 cm breed laminaat vloeren van hoge kwaliteit zijn! Wil jij een extra breed laminaat vloer met dit keurmerk? Dat kan ook! De Landhuis Laminaat collectie zijn extra breed laminaat vloeren, het laminaat is meer dan 32 cm breed!

REACH

Floer-Walvisgraat-PVC-vloer-Orka-Onbehandeld-MEGAMAT-interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

De naam REACH is een afkorting van Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen. Het keurmerk is een Europees voorschrift omtrent de productie en handel van chemische stoffen. Alle landen in de Europese Unie dienen zich aan dit voorschrift te houden. Dit betekent dat de producten die op deze wijze worden geproduceerd en in Europa worden aangeboden, onder het REACH keurmerk moeten vallen. Dit geldt voor plastic kinderspeelgoed maar ook vloeren die een kunststoffen basis hebben zoals het Tegel Click PVC! Kinderspeelgoed valt ook onder dit keurmerk, vandaar dat je wel eens hoort dat vloeren van Floer ‘net zo veilig zijn als kinderspeelgoed’. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken, want de PVC vloeren zijn niet voorzien van stoffen die schadelijk zijn voor jouw gezondheid!

Ook al zijn de PVC vloeren zo veilig, toch is het beter om er niet op te gaan kauwen. Heb je toch de neiging om dit te doen? Dan kun je beter naar de supermarkt gaan voor een potje kauwgom 😉 . Kijk in het assortiment voor vloeren met dit keurmerk. Hier vind je onder andere het Walvisgraat PVC dat voorzien is van het REACH certificaat.

Floer-Visgraat-PVC-vloer-Puur-Eiken-sfeer-topdown-groot-ceramic-bead-technologie
Floer Visgraat PVC – Puur Eiken

DIBt

Het DIBt keurmerk is een Duits keurmerk uitgereikt door het Duits Instituut voor Bouwtechniek. Dit instituut houdt zich over het algemeen bezig met emissiewaarden en reikt op basis hiervan het keurmerk uit. Over het algemeen is het keurmerk toegekend aan de PVC vloeren uit het assortiment en zijn daardoor ook voorzien van een goede emissiewaarde. De PVC vloeren zijn daarnaast ftalaatvrij wat inhoudt dat ze vrij zijn van schadelijke weekmakers. Wat zijn weekmakers? Weekmakers worden gebruikt om een materiaal zoals PVC van hard naar flexibel te krijgen.

Als je een PVC vloer ziet met het DIBt keurmerk dan kun je er dus vanuit gaan dat het product geen schadelijke weekmakers bevat. Zo zijn onder andere de breed PVC vloeren uit de Bossen collectie met een breedte van 24 cm voorzien van dit keurmerk. Nog meer vloeren met het DIBt keurmerk? Bekijk dan eens de Tegel PVC vloeren! Belangrijk om te weten is dat alle PVC vloeren in het Floer assortiment vrij zijn van schadelijke stoffen. Dus geen stress!

Emissieklasse

Aan producten die gebruikt worden in binnenshuis decoratie en constructie wordt sinds 2012 een emissieklasse toegekend. Het is een Frans emissielabel waarvan de volledige naam luidt: ‘Émissions dans l’air intérieur’. Een hele mondvol tanden en het klinkt wel spannend heh?! Deze emissieklassen gaan van A+ tot emissieklasse C. Emissieklasse A+ is het groenste label en houdt in dat het product een zeer lage emissie uitstoot heeft, klasse C houdt in dat het product een zeer hoge emissie uitstoot heeft.

Zo is het Natuur Click PVC voorzien van emissieklasse A+ en hebben klik PVC vloeren dus een zeer lage uitstoot. Wat valt er onder deze emissie? Hierbij kijken de keurmeesters naar de VOS, dit staat voor Vluchtige Organische Stoffen en is als het ware een verzamelnaam voor een hééééle hoop stoffen. Het leuke is dat al deze stoffen dus in geen van alle Floeren zitten! Naast het Natuur Klik PVC is onder andere het Visgraat PVC voorzien van een A+ emissieklasse.

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-Noordkaper-Natuur-sfeer-topdown-vlekken-op-PVC-vloer-verwijderen
Floer Walvisgraat Click PVC – Noordkaper Natuur

FloorScore

De FloorScore is een certificaat dat is toegekend aan binnenluchtkwaliteit voor onder andere vloerbekleding. Vloeren vallen onder vloerbekleding, dus logisch dat dit keurmerk ter sprake komt. Het keurmerk is ontwikkeld door SCS (Scientific Certification Systems) in samenwerking met het RFCI (Resilient Floor Covering Institute). Het keuren van de vloeren gebeurt door een medewerker van het bedrijf die ter plaatse een audit uitvoert. Jaarlijks zal een auditor de kwaliteit en prestaties op basis van desk reviews beoordelen om de certificeringen up to date te houden. Heeft een vloer het FloorScore keurmerk, dan is hij sowieso gekwalificeerd om te gebruiken bij ecologische en groene bouwprojecten. Onder andere het Visgraat Click PVC is voorzien van het certificaat FloorScore!

Eurofins Gold

Het Eurofins Gold certificaat is een onafhankelijk laboratorium dat strenge normen hanteert voor de beoordeling van de veiligheid en duurzaamheid van onder andere PVC vloeren. Het Gold certificaat wordt toegekend aan producten die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van binnenluchtkwaliteit en gezondheidsveiligheid. Al onze PVC vloeren met het Eurofins Gold certificaat ondergaan uitgebreide tests om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen zoals ftalaten en andere vluchtige organische stoffen (VOS). Naast het waarborgen van gezondheid en veiligheid, staat het Eurofins Gold certificaat ook voor duurzaamheid. De PVC vloeren die zij voorzien van dit certificaat, worden geproduceerd met aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen en materialen. Zo draagt Floer bij aan een groenere toekomst zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van onze vloeren.

Floer-Dorpen-PVC-vloer-Bemmel-Beige-sfeer-perspectief-final
Floer Dorpen PVC – Bemmel Beige Eiken

Waarom al deze verschillende keurmerken?

Het volledige Floer assortiment wordt niet allemaal in dezelfde fabriek of hetzelfde land geproduceerd. Dit resulteert in het feit dat sommige vloeren dan ook andere keurmerken hebben om aan te duiden dat een bepaalde vloer emissiearm of niet schadelijk is. Hiernaast bestaat er op dit moment in Nederland nog geen algemeen keurmerk voor alle verschillende soorten vloeren. Als een vloer die jij op het oog hebt niet hetzelfde keurmerk heeft als de vloer van je buurman, dan betekent dat dus niet dat die vloer schadelijker is. Dankzij al deze verschillende keurmerken tonen we aan dat de vloeren van laminaat en PVC 100% veilig en schoon zijn. Hierdoor zijn deze vloeren geschikt voor ieder type huishouden!

Benieuwd geworden naar deze mooie vloeren? Bestel gratis het Floer Collectieboek en ontdek het hele assortiment. Zo ontdek je direct een aantal favorieten! Benieuwd naar het tijdloze visgraat laminaat dat je gemakkelijk zelf kan leggen? Al een Floer op het oog en wil je deze graag thuis bekijken? Bestel dan een proefstaal en ontdek het! Wil je meer weten over Floer? Ontdek de populaire FloerTube video’s! Op Floer blog ontdek je alles over de verschillen tussen klik PVC en laminaat, visgraat PVC met band en bies of de 5 gemaakte fouten bij leggen van een vloer! Benieuwd? Lees er alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *