• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~6 minuten

Wat zijn de vloertrends van 2020? Daar wil je uiteraard alles over weten. In dit blog hebben we de vloertrends voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat ‘in’ is en waarom de huidige collecties aansluiten op de ontwikkelingen. Hierdoor kun jij de beste keuze maken voor een nieuwe vloer, die voldoet aan de nieuwste trends!

Wat zijn de vloertrends van 2020?

De keywoorden van dit jaar zijn duurzaam, stoer en doe-het-zelf. De vloertrends van 2020 zijn het visgraatpatroon, de duurzaamheid van de vloer, breed laminaat, een industriële stijl en PVC vloeren. En de trends sluiten uiteraard weer perfect aan bij de keywoorden. Waarom? Dat gaan we uitleggen.

Dat we niet om de hype van het visgraatpatroon heen kunnen is wel duidelijk. Deze trend ontwikkelde zich al jaren geleden en groeit nog steeds. Dit komt doordat een visgraat vloer met verschillende woonstijlen gecombineerd kan worden. Bij Floer hebben we in elke productcategorie een visgraat vloer. Een echte houten visgraat vloer of liever een visgraat laminaat vloer? Om continu met de nieuwste ontwikkelingen mee te gaan blijven we er in ontwikkelen. Naast deze trend is de duurzaamheid van een vloer ook erg belangrijk. Dit betekent dat een vloer lang mee gaat of duurzaam geproduceerd is. En door hier rekening mee te houden voorkom je dat er schadelijke stoffen vrijkomen in de lucht, wat weer zorgt voor een gezond binnenmilieu in jouw woning. Belangrijk om op te letten dus!

Floer Visgraat Laminaat Onbehandeld Eiken-wat-zijn-de-vloertrends-van-2020
Floer Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken

Nieuwe vloertrends

Terwijl bij een visgraatvloer de voorkeur er is voor kleine planken, groeit juist de liefde voor brede laminaatvloeren. Een brede laminaatvloer oogt stoer en geeft je woning een grootste uitstraling. Bij Floer is de Landhuis Laminaat collectie een grote favoriet. Deze breed laminaat vloeren bestaan uit extra brede planken van 32,8 cm! Ben je een beetje thuis in de woontrends, dan zal een industrieel interieur je bekend in de oren klinken. Maar ook in de vloertrends van 2020 zien we een industriële stijl opkomen. Wat dat betekent? Vloeren met een matte toplaag, een stoere uitstraling en rustige kleuren.

Heb je de voorkeur voor een vloer met weinig onderhoud? Dan zul je vast een voorkeur hebben voor een PVC vloer. Maar het egaliseren en het laten verlijmen van PVC is een flinke klus, waardoor de voorkeur groeit naar doe-het-zelf PVC vloeren. Met de nieuwe Rigid Click PVC vloeren hebben we een PVC vloer ontwikkeld die zelf te leggen is!

De visgraat vloer

Een visgraat vloer wordt gezien als een luxe en het oogt sfeervol. Wist je dat het visgraat patroon al heel oud is? En nog zien we de vraag naar deze vloeren groeien. Een visgraat vloer is met elke woonstijl te combineren. En er is de mogelijkheid om de vloer in iedere ruimte te leggen. In je badkamer een visgraat vloer? Dat kan, als je kiest voor visgraat PVC. Visgraat laminaatvloeren zijn gemakkelijk zelf te leggen door de handige klikverbinding, maar dit kan ook met de Visgraat Click PVC vloeren. 

Floer-Dorpen-PVC-Buinen-Bruin-topdown-sfeer
Floer Dorpen PVC – Buinen Bruin Eiken

Een duurzame vloer

Duurzaamheid en producten die niet schadelijk zijn voor de natuur spelen een belangrijke rol. Dat zien we in de woontrends, maar ook binnen de vloertrends. Om mee te gaan met de tijd en beter voor onze moeder aarde te zorgen, worden vloeren eco-vriendelijk ontwikkeld en zo langer mee gaan. Zoals het Walvisgraat PVC en de Click PVC vloeren, waarbij de focus ligt op duurzaamheid en een gezond binnenmilieu. De kwaliteit van lucht is erg belangrijk in je woning en een vloer kan hier invloed op hebben. Kies daarom voor vloeren die zijn gecertificeerd met een lage emissiewaarde en het REACH certificaat hebben!

De duurzaamheid van een vloer staat niet alleen voor een gezond binnenmilieu, maar ook voor een lange levensduur. We geven verschillende garanties, zoals 35 (!) jaar bij het Floer Visgraat Laminaat. PVC vloeren hebben een sterke slijtlaag, wat extra beschermd tegen krassen en (blijvende) beschadigingen. En doordat de vloeren zijn gemaakt van een kunststof, gaan ze lang mee!

 

Floer-Landhuis-Laminaat-Onbehandelde-Eik-interieur-vloer-doorlopend-patroon-extra-breed-laminaat-vloer-vloeren-extra-brede-laminaat-vloer 4 sfeer
Floer Landhuis Laminaat – Onbehandelde Eik

De liefde voor breed laminaat

Breed laminaat is geliefd. Een groot voordeel van brede laminaatvloeren is dat het jouw woning een ruimtelijk effect geeft! Het zorgt voor een optische illusie dat je woning groter is, wie wil dat nou niet?! Bij breed laminaat speelt een 4 V-groef of een 2 V-groef ook een belangrijke rol. Als je kiest voor een laminaatvloer met een 4 V-groef, wordt het formaat van de plank extra benadrukt. Kies je juist voor een 2 V-groef? Dan geeft het je woning een extra effect door het doorlopende patroon. Begin dit jaar hebben we bij Floer de Landhuis Laminaat collectie volledig vernieuwt om met de nieuwste vloertrends mee te gaan. Zo is er voor ieder wat wils!

De industriële stijl van vloeren

Doe stoer! Een industrieel interieur is wel bekend. Maar zoals al eerder aangegeven, ook in de vloertrends zien we een industriële stijl ontwikkelen. Dit zit vooral in de ‘look & feel’ van de vloeren. Een matte toplaag, waardoor de vloer niet glimt, is erg populair. Vloeren met een stoere uitstraling groeien, bijvoorbeeld het Visgraat Click PVC in de kleur Rijn Gerookt Wit, een stoere vloer met een beige look en grijstint. Of het Landhuis Laminaat in de kleur Lichte Eik, deze vloer wordt ook vaak gecombineerd met een industriële inrichting. Rustige, meer bekendere kleuren blijven ook populair, zoals de onbehandelde houtlook. Hiermee kan bijna elke interieur stijl gecombineerd worden!

De populariteit van PVC

PVC vloeren zijn terug te vinden in de vloertrends van 2020, maar waarom? De meeste klanten willen een vloer dat een echte houten vloer is óf er erg veel op lijkt. PVC is een kunststof, maar tegenwoordig hebben de vloeren een realistische houtlook. En wie wil nou niet een vloer die 100% waterbestendig is en extra beschermd is tegen krassen of beschadigingen? Door de trends samen te voegen en nieuwe collecties te ontwikkelen, spelen we bij Floer er feilloos op in. Deze vloeren zijn onder andere verkrijgbaar in Klik PVC, Plak PVC, PVC tegel en breed PVC.

Welke vloer voldoet aan de nieuwste vloertrends?

Floer ComfyClick Visgraat PVC Rijn Gerookt Wit
Floer Visgraat Click PVC – Rijn Gerookt Wit

Zoek je een vloer die voldoet aan de nieuwste vloertrends? Dat doet het Visgraat Click PVC! Het heeft het allemaal: het visgraat patroon, duurzaam geproduceerd met emissiewaarde A+ en gemaakt van PVC. Daarnaast, de collectie bestaat uit vier verschillende kleuren. Zoek je één die ook voldoet aan de industriële hype? Kies Gerookt Wit! Deze bijzonder matte vloer is de Floer Favoriet uit deze collectie. Deze PVC vloeren hoeven niet verlijmd te worden, maar hebben een klikverbinding dat vergelijkbaar is met laminaat, waardoor de vloer zelf te leggen is. Een bijzonder kenmerk van de collectie!

Meer weten over de woontrends van 2020? Lees alle blogs van Floer!

 

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen