• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~4 minuten

Scandi chic wonen

Floer-Authentiek-Laminaat-Gerookt-Wit-sfeer-topdown-scandi-chic-wonen
Floer Authentiek Laminaat – Gerookt Wit

De dagen worden weer korter, de temperaturen gaan omlaag en we zitten meer binnen. Dus maak het gezellig thuis en maak een plekje om echt te wonen! De term Scandinavisch is al meerdere keren binnen deze blogs gevallen, maar wist je dat er ook nog andere variaties van deze interieurstijl zijn? Ben je fan van Scandi en Hygge, maar houd je wel van die extra touch van luxe? Misschien is Scandi chic wonen wel wat voor jou! Lees snel verder wat deze bijzonder woonstijl inhoudt.

Mixje van minimalistisch, vintage en hygge

Zoals we al weten is de Scandi stijl zeer licht; op wat grijstinten, pastels en neutrale tonen na zal je niet zo snel kleur terugvinden in een Scandinavisch interieur. White-washed, lekker natuurlijk en lichtelijk gebruikt. Een lichte vloer voor een natuurlijke look, het liefste natuurlijk een echt eiken parket vloer! Mocht parket niet lukken, dan kan je natuurlijk ook voor een lichte extra breed laminaat vloer gaan. Daarnaast zijn Scandi kamers met minder doch essentiële accessoires gedecoreerd, waardoor er geen drukke plekjes in de ruimte gecreëerd worden. ‘Lagom’ noemen ze dat in Zweden, dit betekent namelijk ‘precies genoeg’. Daarnaast is de vintage stijl ook zeker goed te combineren met een Scandi chic interieur. Je zou het niet zeggen, maar ook vintage meubels en accessoires kunnen een chic gevoel geven aan een ruimte! Mooie tweedehands tapijten, rechthoekige bankjes en kleine stoeltjes, gave statement spiegels, coole kaarsenhouders, kleine en grote manden, schattige lampjes en fotolijstjes; maak van jouw Scandi interieur een interieur die je nergens terugvindt! En maak je geen zorgen over de kleurtjes, alles mag zolang het niet te fel is! En mocht je niet weten in welk kleurenpalet je accessoires wilt gaan zoeken dan zijn neutrale tinten zoals bruin, beige en taupe altijd een veilige keuze. 

Floer-Walvisgraat-PVC-Vloer-Orka-Onbehandeld-klantfoto-@huisje_drie-3-scand-chic-wonen
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Voeg luxe toe

Maar hoe kan je met een simpele Scandi woonstijl Scandi chic wonen? Door design toe te voegen! Een hippe plafondlamp of een moderne ronde poef, luxe barkrukken of een strakke witte keuken; het zijn allemaal elementen die je aan jouw Scandi interieur kan toevoegen om er dat kleine beetje spark aan te voegen. Wellicht is een luxe licht eiken visgraat parket vloer ook passend! Probeer de moderne onderdelen van je meubilair en interieur in dezelfde bovenstaande kleuren te houden, maar mocht je een mooie gouden lamp ergens vinden, dan mag je die van ons houden in je interieur. Zo houd je een interieur rustig en overzichtelijk, terwijl hij wel leuk is aangekleed!

Door de bomen het bos niet kunnen zien

Er zijn zoveel interieurstijlen, we snappen het als je het niet meer kan volgen. Geen zorgen, want bij deze krijg je een lijstje met de essentials om Scandi chic wonen mogelijk te maken! Met dit interieur kan je namelijk elke kant op, zolang je je maar aan een aantal ‘regeltjes’ houdt:

  1. Houd het rustig – Zorg ervoor dat je interieur een kleurencombinatie heeft die rustig oogt. Kies voor witte tonen, in combinatie met bruin, grijs, beige, zwart en houtkleur.
  2. Kleed het gezellig aan – De Scandinavische stijl is ontstaan door de behoefte om het gezellig te hebben thuis tijdens de donkere maanden. Maak het dus knus door middel van kaarsjes, kussentjes en leuke accessoires. 
  3. Gebruik de natuur – Haal de natuur naar binnen! Binnenkort is het kerst, dus daar heb je al een boom die je naar binnen kunt slepen 😉 Maar maak ook gebruik van gezellige plantjes, dit voegt ook weer wat kleur toe aan je licht interieur.
  4. Functionaliteit – De Scandi stijl staat er bekend om dat niets in een interieur geen nut mag hebben. Iedereen snapt wel dat helemaal geen nutteloze spulletjes hebben bijna niet te doen is, dus wij knijpen wel een oogje toe. Wil je de kamer wel aankleden met een prachtig maar ook functioneel accessoire? Bekijk eens een van de vele Akupanel XL wandpanelen! Deze 3 meter hoge wandpanelen zijn gemaakt van duurzame bosbouw en verbeteren de akoestiek in de ruimte ook nog eens! En als allerlaatste kers op de taart: ze passen ook nog eens prachtig in een Scandi interieur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *