• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Floor
Leestijd: ~7 minuten

Zwart is hip! Het principe ‘accentmuur’ kennen we al. Je kan er elke kant mee op. Hiermee voeg je wat extra kleur toe in jouw interieur. Vaak wordt bordeaux rood, grijs of donkerblauw gebruikt. Of doe het zoals ik en verf jouw accentmuur donkergroen! Zwart in je interieur wordt sinds het afgelopen jaar steeds groter. Een zwarte keuken, zwarte meubelen of zwarte deuren. Het komt allemaal voorbij. Hoe voeg je zwart toe aan jouw interieur? En hoe geef jij jouw woning deze stoere vibe? Je leest het hier.

Black is the new black

Zwart is terug van weggeweest. Jaren geleden was de kleur een tijdje in. Toen werd het vaker gezien in meubelen en accessoires. Door de opkomst van verschillende woonstijlen, zoals een industriële inrichting en de urban jungle trend veranderde dit. Zwart werd vervangen door grijs, groen, rood, beige en andere lichtere tinten.  En omdat zwart gedurfd is, kiest niet iedereen hier voor. In de trends van nu zie ik het weer meer opkomen, meer mensen durven het en kiezen voor zwart! Het geeft een bijzonder effect in je interieur. Zorg ervoor dat je het goed combineert en pas op de valkuilen want zwart in jouw interieur is leuk, maar het kan ook misgaan.

Toon lef met zwart in je interieur!

Floer-Landhuis-Laminaat-Lichte-Eik-Klantfoto-Industrieel-Inrichting zwart in je interieur
Floer Landhuis Laminaat – Lichte Eik

Zwart is niet voor iedereen weggelegd. Het is een erg beslissende kleur en je moet het durven. Bovendien past het niet in elk interieur. Een gitzwarte muur in een Scandinavische inrichting bijvoorbeeld, waar juist wit de hoofdrol speelt, heb ik nog niet voorbij zien komen. Verzamel wat lef bij elkaar en durf donker! De donkere kleur staat voor mysterieus, rebels en lef. Zwart in je interieur is de perfecte kleur om jouw interieur wat stoerder te maken en geeft jouw woning een extra beetje karakter.

50 tinten zwart in je interieur

Als je nu naar de bouwmarkt rent en je de eerste de beste pot zwarte verf pakt, wil ik je direct stoppen. Naast de bekende 50 tinten grijs, bestaan er ook 50 tinten zwart. Gitzwart, ivoorzwart, diepzwart, loodzwart, om maar een paar te noemen. Je moet dus weten welke kleur zwart je wilt voor het gewenste resultaat. Wat moet je doen? Ga op onderzoek uit voordat je een pot verf kiest! De kleur zwart dat vaak wordt gebruikt is mat zwart. Een diepe, zwarte kleur met donkere as tint zonder glans.

Bring out the rebel in you

Floer-blog-artikel-verf

Geen hoogglans zwart in je interieur

Ken je de hoogglans trend van jaren geleden nog? Een salontafel, eettafel en bijpassend tv meubel. Alles in hoogglans en meestal ook nog uit dezelfde serie. Terwijl het nu juist hip is om meubels gemaakt van verschillende materialen in jouw interieur te hebben, was dat een aantal jaar terug wel anders. Kies niet voor hoogglans zwart, echt een afrader. Niet alleen omdat hoogglans zwart zo 2010 is, maar je ziet er alles op. Met schaamrood op de kaken moet ik opbiechten, toen het jaren geleden in was, heb ik hier ook mijn vingers aan gebrand. Ik dacht dat het leuk was om een muurmeubel in hoogglans zwart te hebben, waar de tv in kwam te hangen. Met spotjes, glazen plankjes en dergelijke. Niet alleen spuuglelijk, ik kon het elk uur gaan schoonmaken want je zag er elk stofje en pluisje op. Niet erg ideaal dus. 

Floer-blog-artikel-verf-krijtverf

Krijtverf

Wil je een zwarte muur én er ook nog iets extra’s mee kunnen? Kies voor krijtverf! Super leuk voor in huis en een extra plek om de boodschappen te noteren of een afspraak op te schrijven. Heb je kids? Geef ze een krijtje en ze vermaken zich zeker een tijdje met de nieuwe krijtverf muur. Om een extra effect aan jouw woning te geven, kan je ook een groot paneel of MDF plaat in deze verf schilderen en deze op de muur bevestigen. Als je bent uitgekeken op zwart, haal je de plaat er af en hoef je niet 10 x je zwarte muur weer wit te verven. Top tip!

 

Welke vloer past er bij een zwarte muur?

Nu jij zwart in je interieur hebt toegevoegd en de muur in de verf hebt gezet, is het tijd voor de vloer. Ik heb een aantal Floer Favorieten geselecteerd die perfect passen bij een zwarte muur. Maar eerst is het belangrijk om te weten hoe bepalend een vloer kleur is. Heb je de voorkeur voor een lichte vloer? Een lichte laminaatvloer, wit plafond en donkere muren legt de nadruk op horizontale lijnen in jouw woning. Een licht plafond, lichte vloer, lichte accentmuur en donkere muren zorgt ervoor dat de ruimte smaller lijkt, hoger en brengt extra diepte. Een donkere accentmuur, lichte muren en lichte laminaatvloer geeft het optische effect dat de ruimte korter lijkt.

Floer-Landhuis-Laminaat-Lichte-Eik-Klantfoto-zwart in je interieur
Floer Landhuis Laminaat – Lichte Eik

Floer Favorieten

Landhuis Laminaat – Lichte Eik

Deze licht eiken vloer heeft een stoer uiterlijk, de planken bestaan uit extra breed laminaat en is erg mooi te combineren met zwart. Extra breed laminaat zorgt ervoor dat jouw woning groter lijkt, doordat er minder groeven te zien zullen zijn. Deze vloer heeft een 2 V-groef aan de lange zijde. Hierdoor krijg je een doorlopend patroon en oogt de vloer eindeloos. Heb je de accentmuur zwart geverfd, de andere muren licht gehouden en de voorkeur voor een lichte laminaatvloer? Dan raad ik deze vloer aan. Het optische effect dat de ruimte korter lijkt kan je tegenwerken door een vloer met doorlopend patroon te kiezen.

Visgraat Click PVC – Rijn Gerookt Wit

Dit is mijn absolute favoriet. Deze vloer komt uit de nieuwe collectie: het Visgraat Click PVC. Tot nu toe zijn er vier visgraat vloeren. Deze vloer is stoer, mooi en een tikkeltje anders dan anders. Lichtbruin, beige, grijs en crème, alle kleuren zitten er in. Het realistische en voelbare houtpatroon maakt de vloer helemaal af. Deze vloer past bij elke interieur trend. Bovendien, door het visgraat patroon met de woonkamer mee te laten lopen zorg je voor extra diepte.

Eiken Parket – Carbon Zwart

Een donker houten vloer, het geeft een heel bijzonder effect! En ook deze vloer kan zeker gecombineerd worden met zwart. Als er veel lichtinval in jouw woning is, dan is een donkere vloer een goede keuze. Lichte meubelen komen erg mooi uit op een donkere vloer. Ook met een donkere accentmuur, kan je een donkere vloer kiezen. Als je een paar muren licht houdt en één wand donker, geeft het de ruimte weer extra diepte! Bovendien, hoe opvallender de verf op de muur is, hoe meer aandacht die muur vraagt en zal de aandacht van de vloer afnemen. Een mooie vloer die aandacht vraagt, mag dus zeker! Bekijk ook de inspiratie video van deze vloer!

Floer Eiken Visgraat Parket vloeren carbon zwart geolied woontrends 2020
Floer Eiken Visgraat Parket – Carbon Zwart Geolied

Meer lezen van Floor? Je kunt haar blog tegen elk einde van de maand verwachten.

Bekijk de website voor het volledige vloeren assortiment. Je vindt hier talloze vloeren om thuis te combineren met jouw interieur.  Onder andere PVC tegel, Tegel Click PVC, Klik PVC en breed PVC zijn hier terug te vinden. Wil je weten hoe jouw favoriete Floer eruitziet? Bestel dan een proefstaal of kom binnenkijken bij de dichtstbijzijnde dealer. Je kunt proefstalen bestellen van allerlei vloeren zoals het Floer Authentiek Laminaat – Zwart Geolied.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen