• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~3 minuten

Een Akupanel Wandpaneel horizontaal plaatsen?! Ja je leest het goed. Vaak worden de akoestische wandpanelen verticaal op de wand geplaatst, maar in deze blog leggen we je uit hoe je Akupanels horizontaal monteert. Bovendien hebben we speciaal voor jou een FloerTube video opgenomen, wel zo makkelijk. Aan de hand van deze video en blog zullen we jouw horizon stap voor stap verbreden 😉.

 

De positie van de wandpanelen bepalen

Floer-Akupanel-Wandpanelen-Lichtbruin-Noten-Horizontaal

Wanneer je de gewenste wandpanelen hebt uitgekozen is het van belang om de positie te bepalen. Je kunt er voor kiezen om de volledige wand te voorzien van Akupuanelen of een bepaald gedeelte van een wand. Met de lengte van de XL Akupanel Wandpanelen kun je een groot deel van de wand horizontaal bekleden, de extra grote akoestische wandpanelen zijn namelijk voorzien van een lengte van maar liefst 300 cm! Wanneer je de volledige lengte van de wand wilt bekleden, dien je de afstand tussen de vloer en het plafond te meten. Als je de lengte weet, is het van belang om de volledige lengte te delen door de breedte van onze wandpanelen, dit bedraagt 60cm. Waarschijnlijk kom je niet helemaal precies uit. Geen probleem! Later in deze blog vertellen we jou hoe je het paneel op maat maakt.

Naast een betere akoestiek in de ruimte, zorgen de akoestische wandpanelen voor nog meer voordelen. Benieuwd naar de pluspunten van de Akupanelen? Neem dan een kijkje op onze blog over ‘De voordelen van wandpanelen in huis‘.

Het op maat maken van de akoestische wandpanelen

Wanneer je de positie hebt bepaald moeten de wandpanelen op maat worden gemaakt. Indien je het hele paneel wilt plaatsen, hoef je alleen de lange zijdes van de wandpanelen op maat te maken. Kom je net in het midden uit van een eiken latje? Dan kan je dit op maat zagen door middel van een handzaag of bijvoorbeeld een inval zaag. Dit geldt voor zowel de eiken Akupanelen als de linoleum Akupanelen. Kom je uit bij het vilt? Dan hoef je enkel met een stanleymes het vilt door te snijden, een kind kan de was doen.

Meer zien en benieuwd naar het houten wandpaneel in deze video? Je ziet hier het Floer Akupanel XL Wandpaneel in de kleur Lichtbruin Noten. Bestel een staal en ervaar het prachtige walnoten akupanel zelf!

Vergeet niet te passen met de waterpas

Je wilt namelijk niet dat jouw wandpanelen er zo scheef als een krab bijhangen nadat je ze geplaatst hebt. Ondanks dat jouw woning op het oog kaarsrecht lijkt, kan het zijn dat de vloer ten opzichte van de wand schuin afloopt. Zorg er dus voor dat de wandpanelen recht geplaatst worden. Om dit te kunnen checken heb je enkel een waterpas nodig. Nadat je dit hebt gedaan is het tijd om de wandpanelen te bevestigen.

Het horizontaal bevestigen van de Akupanelen

Floer-Floertube-Akupanel-wandpanelen-bevestigenVoordat je de wandpanelen plaatst moet het oppervlak eerst stofvrij gemaakt worden. Bovendien moeten oneffenheden, bijvoorbeeld uitstekende schroeven, verwijderd worden. Nadat je bovenstaande taken hebt verricht wordt het tijd om de Akupanelen te bevestigen. Dit kan door middel van High Tack Montagekit of schroeven. Bij het plaatsen met kit is het van belang dat je de wandpanelen goed tegen de wand aandrukt. Hiermee zorg je er voor dat de panelen niet los te krijgen zijn van de muur. De Akupanelen plaatsen door middel van schroeven is tevens zeer eenvoudig. Benieuwd hoe je dat doet? Neem een kijkje op onze blog-pagina ‘Het monteren van een Akupanel XL wandpaneel doe je zo!‘ en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen