• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~7 minuten

Ben je op zoek naar een vloer voor in een kantine? Look no further! Of je nu een vloer nodig hebt voor in een voetbalkantine, schoolkantine of een bedrijfskantine. De vloeren die je in deze lijst tegenkomt kunnen hier allemaal voor gebruikt worden. Welke vloeren dit zijn? Je leest het in onze ‘top 5 vloeren voor in de kantine’!

Wat is de beste kantinevloer?

Een kantinevloer moet natuurlijk voorzien zijn van een aantal specifieke eigenschappen. Het is bijvoorbeeld van groot belang dat de vloer geschikt is voor een hoge loopbelasting en dat hij tegen een stootje kan. Hiernaast is het natuurlijk heel belangrijk dat de vloer bijdraagt aan een goede sfeer tijdens de pauze! Veel mensen eten en drinken in een kantine en daarom is het handig dat de vloer ook makkelijk schoon te houden en waterdicht is. Het wordt dan een iets minder groot probleem als een collega een bekertje water om laat vallen. Gelukkig zijn we bij Floer niet de minste en zetten we graag een aantal vloeren op een rijtje die voldoen aan alles wat de perfecte kantinevloer nodig heeft.

Top 5 vloeren voor in de kantine

We kunnen er wel de hele tijd omheen blijven draaien, maar let’s cut to the chase. Hieronder vind je een door ons geselecteerde lijst met de 5 beste vloeren die jij kunt plaatsen in de kantine.

Floer-Tegel-Click-PVC-Vloer-Vaalserberg-Donkergrijs-sfeer-5
Floer Tegel Click PVC – Vaalserberg Donkergrijs

1. Tegel Click PVC – Vaalserberg Donkergrijs

De allereerste vloer in het lijstje van de top 5 kantine vloeren is de Tegel Click PVC vloer in de kleur Vaalserberg Donkergrijs. De grote tegels zijn voorzien van een luxueuze stenen structuur die de vloer een indrukwekkend uiterlijk geeft. Hierdoor zijn ze haast niet te onderscheiden van een echte tegelvloer. De vloerdelen hebben langs alle zijden een super handige klik verbinding die het eenvoudig maakt om de vloer zelf te plaatsen. Ben je van plan om de vloer een lange tijd te gebruiken? Dat is geen probleem! Het Tegel Click PVC is namelijk voorzien van een fabrieksgarantie van maar liefst 20 jaar en een rigid core tussenlaag. De rigid core tussenlaag zorgt ervoor dat de vloerdelen extra stabiel op hun plaats blijven liggen.

Houd er bij het behouden van de 20 jaar fabrieksgarantie wel rekening mee dat je gebruik maakt van een Rigid Click PVC ondervloer. Deze ondervloeren zijn namelijk speciaal ontworpen om het zware gewicht van de vloerdelen weerstand te bieden. Wil je een bewijs dat deze vloer perfect is om te gebruiken in een kantine? Op de foto hiernaast zie je hoe de vloer bij een van onze klanten is gelegd in een kantoorpand. In een kantoor wordt misschien nog wel meer gebruik gemaakt van een vloer dan in een kantine, dus meer garantie kunnen we je haast niet geven!

Floer-Visgraat-Laminaat-vloer-Mokka-Zwart-Eiken
Floer Visgraat Laminaat – Mokka Zwart Eiken

2. Visgraat Laminaat – Mokka Zwart Eiken

Één van de, misschien ook wel hét meest populaire patroon in de wereld van vloeren vinden we ook terug in deze lijst. We hebben het over een Visgraat Laminaat vloer in de kleur Mokka Zwart. Een visgraat patroon vloer is al jarenlang een erg populaire keuze in meerdere huiskamers, maar kan ook perfect uit de voeten in een zakelijke setting. Waarom? De Visgraat Laminaat vloeren zijn voorzien van een AC6 gebruiksklasse! Wat houdt dit nu weer in…… Nou, hieraan is te zien dat de vloer geschikt is voor zwaar commercieel gebruik. Dit maakt ze dus perfect om te leggen in iedere kantine! Hiernaast krijg je er ook nog eens een fabrieksgarantie bij van maar liefst 35(!) jaar, er zit dus een kans in dat deze vloer langer meegaat dan een bedrijf zelf 😉.

De donkere kleur van de vloer zorgt er trouwens ook voor dat vuil minder goed te zien is. In een kantine wordt natuurlijk veel gelopen en daarom is het zeer verstandig om in deze situatie voor een donkere vloer te kiezen. Op de foto hiernaast krijg je een goed beeld van deze mooie visgraat vloer. PS de hond wordt er niet bijgeleverd.

3. Tegel Click PVC – Hasseberg Antraciet

Floer-Tegel-Click-PVC-Vloer-Hasseberg-Antraciet-sfeer-6-top-5-kantine-vloeren
Floer Tegel Click PVC – Hasseberg Antraciet

Net zoals de Vaalserberg Donkergrijs is deze Hasseberg Antraciet de ideale doe-het-zelf tegelvloer! Om die reden verdient deze topper een plekje in onze lijst. Net als de eerder genoemde tegel klik vloer is deze tegel PVC vloer ook voorzien van een rigid core tussenlaag. Deze laag zorgt ervoor dat de vloerdelen minimaal zullen werken nadat de vloer geplaatst is. Dit kan erg handig zijn als er veel gebruik gemaakt wordt van jouw kantine. Als er veel mensen in en uit de kantine lopen dan kan het zijn dat de temperatuur in de ruimte vaak schommelt, normaal kan een vloer hiervan gaan werken. Bij deze vloer is dat dus veel minder aan de orde. De bovenkant van de vloerdelen is voorzien van een realistische en voelbare structuur, hierdoor is het patroon terug te voelen in de tegel. Op de foto hiernaast zie je hoe de vloer eruitziet in een kantoor bij een van onze klanten!

Wist je dat?

De Hasseberg Antraciet ligt ook in de kantine van Floer! Wij raden hem dus zeker aan 😉!

Floer-Bossen-PVC-Plak-Voorsterbos-Donker-Eiken
Floer Bossen PVC – Voorsterbos Donker Eiken

4. Bossen PVC – Voorsterbos Donker Eiken

De Bossen PVC vloer in de kleur Voorsterbos Donker Eiken is een van de vloeren uit de extra breed PVC collectie. De vloerdelen hebben een breedte van maar liefst 24 cm waardoor ze hun naam eer aan doen. Een voordeel van zo’n brede vloer is dat je de ruimte waarin je hem legt breder kunt laten lijken dan hij daadwerkelijk is. Dit effect wordt gecreëerd door de brede planken die de ruimte een rustigere uitstraling geven. Net als alle andere PVC vloeren is ook de Bossen collectie 100% waterdicht en hoef je dus geen stress te hebben als iemand een bekertje water omstoot. Heb je een duurzaame werkplek en wil je op basis hiervan een vloer uitkiezen? In principe zijn alle vloeren duurzaam, maar deze Bossen vloer gooit er nog een schepje bovenop! De vloeren zijn namelijk gemaakt met een weekmaker uit sojabonen. Super duurzaam dus!

5. Visgraat PVC – Bruin Eiken

Floer-Visgraat-PVC-Bruin-Eiken-sfeer-front
Floer Visgraat PVC – Bruin Eiken

Op de laatste plek in de top 5 kantine vloeren is een vloer uit de Visgraat PVC categorie geëindigd. De Bruin Eiken! De laatste plek in deze lijst zegt niet veel, want ze verdienen allemaal de eerste plek als het aan ons ligt. Waarom? Omdat deze vloer ook weer voorzien is van een hoop voordelen die ervoor zorgen dat het een echte kantinetopper is. Heb je in jouw kantine een vloerverwarming liggen? Dan biedt een PVC vloer de uitkomst. Net als alle andere PVC vloeren is deze Bruin Eiken visgraat vloer voorzien van een uiterst lage warmteweerstand. Dit zorgt ervoor dat de vloeren perfect zijn om te combineren met een vloerverwarming.

Wil je heel graag deze vloer, maar ben je niet zo’n fan van het visgraat patroon? Komt dat even goed uit! De visgraat PVC vloeren zijn namelijk in meerdere legverbanden te plaatsen. Halfsteens, elleboog of een blok patroon. Het is allemaal mogelijk met deze vloer! Ben jij trouwens gespecialiseerd in projectinrichting en hiervoor naar een vloer op zoek? Dan kun je alle vloeren uit deze blog overwegen! De vloeren uit deze top 5 zijn namelijk allemaal erg duurzaam en hebben een hoge gebruiksklasse. Ideaal dus om hiervoor te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen