• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~4 minuten

Een Akupanel is naast als wandbekleding ook te gebruiken als plafondbekleding. De voornaamste eigenschap van de panelen is dat ze zorgen voor een betere akoestiek in de ruimte, maar het maakt verder niet uit of je ze op de wand of het plafond plaatst. Een plafond is vaak één van de grootste oppervlakken in de ruimte, waardoor het veel geluid reflecteert. Akoestische plafond panelen bieden in deze situatie de perfecte uitkomst.

Floer-Akupanel-Wandpaneel-Onbehandeld-Eiken-Grijs-Sfeer
Floer Akupanel – Onbehandeld Eiken Grijs

Plafondbekleding

Het monteren van de akupanels als plafondbekleding gebeurt op dezelfde manier als bij een wandbevestiging. Je kunt ervoor kiezen om de panelen te bevestigen met kit of schroeven. Denk er in beide gevallen om dat de panelen goed bevestigd worden. Het zou natuurlijk jammer zijn als een paneel loslaat en deze vervolgens op je hoofd komt te liggen. Niet helemaal de bedoeling. Wil je het liefst zo veel mogelijk akoestische panelen in een ruimte hebben? Dan kun je er ook gewoon voor kiezen om zowel de muur als het plafond te bekleden met akupanels.

Akupanelen hebben een geluidsabsorberende functie en kunnen verder op alle ondergronden geplaatst worden. Dus het maakt verder niet uit of je plafond van beton of gips is gemaakt. Houd bij het bevestigen wel rekening met het type ondergrond, het vastzetten van een plug in beton vraagt namelijk iets meer aandacht. Naast de geluidsabsorberende functie van de panelen zijn ze ook gewoon een extra toevoeging aan het uiterlijk van je interieur. Ze worden dus geleverd met meerdere voordelen!

Floer-Visgraat-Click-PVC-Vecht-Vergrijsd-sfeer-perspectief-Akupanel-Lichtbruin-Noten-de-interieurtrends-van-2023
Floer Visgraat Click PVC – Vecht Vergrijsd

Akoestische plafond panelen

Je hoeft niet per se het hele plafond te bekleden met akupanels, je kunt er ook voor kiezen om de oppervlaktes aan te pakken die het meeste geluid reflecteren. Op deze manier ben je niet verplicht om het hele plafond te bekleden met de panelen, dit scheelt uiteindelijk weer tijd en geld. Wil je weten hoe je een akupanel moet bevestigen? Lees de Floer blog ‘Het monteren van een Floer Akupanel XL Wandpaneel doe je zo!‘ en bekijk de bijbehorende FloerTube video om alvast een goed beeld te krijgen. Om een paneel aan het plafond te bevestigen moet je namelijk niet precies hetzelfde doen als bij een wandbevestiging.

Je kunt verder wel dezelfde bevestigingsmethode aanhouden. Het maakt dus niet uit of je de panelen met kit of schroeven wilt plaatsen, aangezien beide methodes genoeg stevigheid bieden. Voordat je het paneel gaat plaatsen is het goed om na te denken over hoe je het paneel op het plafond wilt hebben. Wil je een zwevende plaatsing of kies je ervoor om het hele plafond te bedekken? Een zwevende plaatsing houdt in dat de beide uiteindes van het paneel niet in verbinding staan met de muren. De wandpanelen zijn tevens leverbaar in een lengte van 300 cm en op bestelling met een lengte van 240 cm.

Houten plafond panelen

De akupanelen bestaan uit twee delen. Aan de voorkant bevinden zich lamellen gemaakt van MDF en de achterkant is voorzien van een laag gerecycled vilt. Deze laag vilt speelt de grootste rol bij de geluiddempende factor van de panelen. De panelen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en er is dus voor ieder wat wils. Je kunt onder andere kiezen uit verschillende soorten eiken hout of een paneel met linoleum afgewerkte lamellen. Hiernaast heb je ook nog keuze in de kleur van het vilt, hierbij heb je de mogelijkheid om te kiezen voor zwart of grijs. De keuze voor een bepaalde vloer speelt ook een hele belangrijke rol bij het keuzeproces. Kies er bijvoorbeeld voor om net als in de foto hierboven visgraat PVC te combineren met Akupanels. Of ga voor een rechte plank om hier jouw akoestische plafondbekleding mee te combineren.

Floer-Akupanel-XL-Wandpaneel-Mahonie-Naturel-project-inrichtingAkupanel plafondbekleding in het kantoor, showroom of kantine

Ben je op zoek naar plafond panelen en wil je ze graag in een zakelijke ruimte plaatsen? Dat kan! Akoestische plafond panelen zijn namelijk gewoon toe te passen in een zakelijke ruimte. Dus ben je van plan om binnenkort een showroom of kantoor in te richten? Maak dan gebruik van plafond panelen om jouw zakelijke ruimte helemaal af te maken. Zo profiteer je van een mooi uiterlijk en tegelijkertijd een betere akoestiek.

Heb jij toevallig een bedrijf dat gespecialiseerd is in projectinrichting voor bedrijven of kantoor projectinrichting? Bij Floer leveren we binnen 24 uur rechtstreeks uit eigen voorraad. Of je nu op zoek bent naar een Akupanel als plafondbekleding of een Visgraat PVC vloer, je kunt alles geleverd krijgen. Een vloer of Akupanel nodig voor in een wachtruimte of behandelkamer? Floer Projectinrichting biedt in al deze situaties de oplossing. Naast duurzame Akupanels heb je de keuze uit een groot aantal slijtvaste vloeren die geschikt zijn voor commercieel gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen