• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~4 minuten

De voordelen van een doorlopend vloerpatroon

Wanneer je een nieuwe vloer kiest voor je woning zijn er natuurlijk een aantal eisen waar deze vloer aan moet voldoen. Denk aan gebruiksklasse, de kleur, het materiaal, het legpatroon en wel of geen watervastheid. Maar ook het gedrukte patroon van een vloer is belangrijk! In deze blog leggen wij jou de voordelen van een doorlopend vloerpatroon voor, zodat jij sneller en gemakkelijker de juiste keuze kan maken voor je nieuwe vloer.

1. Optisch effect

Floer-Landhuis-Laminaat-Onbehandelde-Eik-sfeer-vloer-extra-breed-recht-vs-visgraat-laminaat-de-voordelen-van-een-doorlopend-vloerpatroon
Floer Landhuis Laminaat – Onbehandelde Eik

Een vloer heeft een grote invloed op het optische effect van een ruimte. Met optisch effect bedoelen we natuurlijk hoe een ruimte oogt en hoe groot deze lijkt. We leggen de nadruk op ‘lijken’, want een vloer kan niet een ruimte ook echt groter maken. Helaas, daarvoor verwijzen we je naar een aannemer 😉 Om de volledige potentie uit het optische effect van een ruimte te halen moet je de juiste legrichting kiezen. Er bestaat een handige vuistregel wanneer het komt tot de juiste legrichting kiezen; kijk waar het licht vandaan komt. Als je de vloerdelen richting de grootste lichtbron legt zal dit licht helpen met het benadrukken van de lengte van de vloer, waardoor de ruimte groter zal lijken.

Mocht je meerdere lichtbronnen hebben, dan heb je ook meer keuze! In dit scenario kan je kiezen of je de ruimte breder of langer wilt laten lijken. Voelt de ruimte te kort? Leg dan de vloerdelen in de lengte neer langs de kortste muur. Je ogen zullen voor de gek gehouden worden en de kamer zal gelijk een stuk langer ogen. Doe je dit met een vloer die een doorlopend patroon heeft, zoals het Landhuis Laminaat? Dan zal de ruimte nog langer lijken! Jij kiest de legrichting en je ogen doen de rest.

2. Legsnelheid

Naast het optische effect dat een doorlopend patroon vloer geeft, hebben deze vloeren ook nog andere voordelen! Misschien is de legsnelheid van deze vloeren nog wel het grootste voordeel. Doordat de planken relatief lang en breed zijn leg je meer vloeroppervlakte in één handeling. Zo ben je sneller klaar met het leggen met je nieuwe Floer!

Door de handige Variclick verbinding kan zelfs de meest onervaren klusser deze vloer in een handomdraai leggen. Zodra de vloerdelen aan elkaar geklikt worden, wordt de verbinding verzegeld waardoor er geen vuil of bacteriën tussen de voegen komen. Daarnaast wordt de vloer door de combinatie van deze verzegeling en de waterbestendige coating van de groeven ook nog eens waterproof. Dit betekent dat de vloer vier uur lang bestendig is tegen een (kleine) plas water, zonder dat er enige beschadigingen zullen voorkomen.

Floer Landhuis Lichte Eik Sfeer 4-de-voordelen-van-een-doorlopend-vloerpatroon
Floer Landhuis Laminaat – Lichte Eik

3. Natuurlijke look

Natuurlijk moet een vloer ook aantrekkelijk zijn voor het oog! De naam zegt het al, maar een van de voordelen van een doorlopend vloerpatroon is dat de vloerdelen ogen alsof ze oneindig doorlopen. Dit is niet alleen te danken aan het doorlopende patroon, maar ook aan de 2V-groef die aan de lange zijden van de vloerdelen te vinden is. Deze twee factoren geven de extra breed laminaat vloeren een natuurlijke look, alsof het plakjes boomstam zijn die vers uit het bos komen.

De vloeren in de Landhuis Laminaat collectie zijn verkrijgbaar in een assortiment van 10 kleuren. Van donker tot licht, van bruin tot grijs, voor ieder wat wils! Liever extra breed laminaat afwisselen met smallere planken? Het kan met de 3 verschillende Landhuis Variatie Laminaat vloeren. Bij deze vloeren kan je de brede planken van 32,8 cm afwisselen met smallere planken van 19,8 cm breed, voor een unieke look. De noesten en nerven in de geprinte structuur geven de vloer een robuuste uitstraling, doch een luxe uiterlijk.

Meer voordelen extra breed laminaat?

Benieuwd naar meer voordelen van extra breed laminaat? Bekijk de video hieronder en ontdek het zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen