• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~5 minuten

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Maar zelfs in die verschillende soorten zijn ook weer verschillende vloeren te krijgen. Volg je het nog? Maakt verder niet uit, want in deze blog vertellen we je alles over de mogelijkheden van Klik PVC. Van visgraat tot tegel vloer, Click PVC heeft het allemaal!

Floer-Natuur-Click-PVC-vloer-Ordesa-Onbehandeld-product
Floer Natuur Click PVC – Ordesa Onbehandeld

De mogelijkheden van Click PVC

Klik PVC vloeren staan bekend als dé doe-het-zelf PVC vloer. Dit komt doordat de vloeren eenvoudig zelf te leggen zijn met de handige klik verbinding waarvan de vloerdelen voorzien zijn. Je hebt dus niet meer de hulp nodig van een echte doorgewinterde vloerenlegger om dit klusje te klaren. Doordat de klik vloeren voorzien zijn van een klik verbinding worden ze wel eens verward met laminaat vloeren en ontstaat de term PVC laminaat. Mocht je dus ergens deze term lezen dan kun je ervan uitgaan dat er een click PVC vloer mee bedoeld wordt.

PVC Click visgraat vloeren

Naast de eiken design vloeren uit de Natuur Klik PVC collectie zijn de doe-het-zelf vloeren ook beschikbaar in andere designs. Wat dacht je van een Visgraat Klik PVC vloer? Deze vloer is een van de mogelijkheden van Click PVC en brengt het beste van laminaat en PVC in een vloer samen. Zo profiteer je van de 100% waterbestendigheid van een PVC visgraat vloer die je daarnaast dus gewoon eenvoudig zelf kunt leggen.

Misschien dus wel jouw ideale vloer als je op zoek bent naar een design vloer die je zelf kunt leggen. En hiernaast rekening moet houden met het feit dat je altijd rondrennende kinderen in huis hebt die op ieder moment een glas water om kunnen gooien. PVC visgraat vloeren zijn tevens beschikbaar als verlijmde variant. Of ga voor een extra grote visgraat PVC vloer. De XL Visgraat PVC vloeren uit de Walvisgraat PVC collectie zijn extra lang en extra breed. Alle PVC vloeren zijn tevens 100% waterbestendig en dus ideaal om te gebruiken in een ruimte waar de kans op het morsen van water iets groter is dan gebruikelijk.

Floer-Tegel-Click-PVC-Hasseberg-Antraciet-hond-kind-de-mogelijkheden-van-klik-pvc
Floer Click Tegel PVC – Hasseberg Antractiet

PVC tegel vloer

Wil je een keer iets anders dan een houtlook vloer? Ga dan eens voor een betonlook tegel vloer. Floer Tegel Klik PVC vloeren zijn voorzien van een unieke betonlook en tevens 100% waterbestendig. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in de badkamer? Dan is een PVC klik tegel vloer zeker eentje om te bekijken! Heb je thuis een vloerverwarming? Dan haal je met een PVC vloer hier het meeste rendement uit. Door een zeer lage warmteweerstand laten de vloeren erg makkelijk warmte door en gaat er zo min mogelijk verloren.

Liever een verlijmde PVC vloer met betonlook? De Tegel PVC vloeren zijn beschikbaar in 8 verschillende realistische steen designs. De PVC vloeren zijn onder andere verkrijgbaar in leisteen en marmer look. Wil je alle verschillen tussen de twee tegel vloeren op een rijtje? Ontdek alle verschillen en eventuele overeenkomsten in de blog ‘Klik tegel PVC versus plak tegel PVC‘.

Floer-Visgraat-Click-PVC-Rijn-Gerookt-Wit-keuken
Floer Visgraat Click PVC – Rijn Gerookt Wit

Ondervloer Klik PVC

Bij het leggen van een Klik PVC vloer raden we altijd aan om gebruik te maken van een Floer Rigid Click Ondervloer. De Rigid Click ondervloer is namelijk speciaal gemaakt om te gebruiken bij het leggen van een klik PVC vloer. Doordat deze vloeren voorzien zijn van een steen mineraal tussenlaag zijn ze zwaarder dan laminaat vloeren of een plak PVC vloer. Als je een ondervloer gebruikt die niet stevig genoeg is dan gaat de vloer veren en dit kan ervoor zorgen dat de klik verbinding aangetast wordt. Hoe weet je dat een ondervloer stevig genoeg is voor een click PVC vloer? Dit kun je zien aan de druksterkte van een ondervloer. Floer Rigid Click ondervloeren hebben een druksterkte van maar liefst 400 KPA, er is een druksterkte van 300 KPA vereist dus met deze ondervloer zit je altijd goed.

Wil je een klik PVC vloer in een bovenwoning leggen? Dit is zeker een van de mogelijkheden van Klik PVC. Houd dan altijd rekening met de wettelijke eis voor 10 dB geluidsreductie. Zorg er in dat geval dus altijd voor dat je een ondervloer uitzoekt die genoeg druksterkte biedt en voldoet aan de 10 dB geluidsreductie eis. Je kunt jouw Floer dealer hiervoor altijd vragen om het beste advies. Moet je ook rekening houden met deze eis als je de vloer in een slaapkamer wilt leggen? Nee! Als je een vloer op een bovenverdieping in je eigen huis gaat leggen dan hoef je niet te voldoen aan deze eis.

Plak of Klik PVC leggen

Klik PVC vloeren zijn niet per se beter of slechter dan verlijmde PVC vloeren. Er zijn wel een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden als je een keuze gaat maken. Bij het leggen van een plak PVC vloer heb je geen ondervloer nodig. Maar je moet er wel voor zorgen dat de ondergrond zo egaal mogelijk is. Als de ondergrond namelijk niet egaal is dan zullen deze oneffenheden namelijk in de vloer terug te zien zijn. Het egaliseren van een ondergrond is een vrij lastige klus dus we raden het altijd aan om dit door een professional te laten doen.

Wil je dus een verlijmde PVC vloer uit de Dorpen collectie of een breed PVC vloer uit de Bossen collectie? Zorg er dan voor dat de juiste voorzorgsmaatregelen genomen worden. Benieuwd naar waar je allemaal rekening mee moet houden om grote fouten te voorkomen? Ontdek het in de top 5 meest gemaakte fouten bij het leggen van je vloer. Wil je een van de Floeren in het echt bekijken? Bestel een proefstaal of kom binnenkijken bij jouw dichtstbijzijnde Floer dealer. Nog even rustig door het gehele assortiment vloeren bladeren? Bestel dan het gratis Floer collectieboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen