• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Bernado
Leestijd: ~3 minuten

warm-wonen-sfeerfoto

In deze allereerste blog, geef ik het podium aan een van Floer’s absolute top laminaat vloeren: Het Floer Landhuis Laminaat – Licht Eiken. Extra bijzonder door zijn unieke plank breedte en prachtig, doorlopend en voelbaar houtdesign. In deze blog inspireer ik je graag met hoe deze vloer te combineren is in je interieur. Het doel? Warm wonen met Landhuis Laminaat.

Warm wonen met Landhuis Laminaat

landhuis-laminaat-productfoto

De zon is de afgelopen dagen vol aan het schijnen, maar ik kan het niet laten ’s avonds de kaarsjes aan te steken en kruip ongegeneerd onder een kleedje op de bank. Zomer of winter, we maken ten alle tijden onze huiskamers zo gezellig en behaaglijk mogelijk. Maar met welke kleuren, materialen en texturen kun je deze vloer goed combineren, om een knus en gezellig interieur te creëren? Om dit te laten zien, heb ik een moodboard gemaakt en werk hierbij met het Landhuis Laminaat in de kleur ‘Licht Eiken‘. Het fijne aan deze kleur is dat deze een prachtige basis vormt voor je interieur. De kleur is neutraal en de houtprint heeft weinig grove noesten. Een goed begin dus!

Uitpakken

warm-wonen-interieur-fotoNaast deze vloeren met zijn mooie, rustige eikenhout design mag je best wat bijzonders doen. Kies daarom voor een indrukwekkend behang of kleurtje op de muur, zoals dit waanzinnige bloemenbehang van Kek Amsterdam. De donkere achtergrond met de felgekleurde, geschilderde bloemen roept een sjiek, warm en sfeervol gevoel op. Maak dit de eyecatcher van je interieur en pas dit toe op één muur.

Magisch messing

messing-lampenEen materiaal dat het al een aantal jaartjes goed doet in het interieur is goud, ook wel messing genoemd. Met zijn honinggele glans geeft het je huis een instant warmteboost. Qua meubels of accessoires kun je dan denken aan een messingkleurig lampje of kussens met gouddraad maar denk ook eens aan schilderijlijstjes of een spiegel met een messing frame.

Vol velours

bank-fotoOok al enkele jaren te vinden in menig woonkamers is de velvet stof, ook wel velours genoemd. Op een fauteuil, bank of eetkamerstoel, óf als kussenhoes. Velvet is nummer één sfeerbrenger met zijn subtiele glans en hoge aaibaarheidsfactor. Met flessengroen of okergeel laat je de kleuren van het behang weer mooi terugkomen in de rest van het interieur.

Vloervulling

vloerkleedEen gezellig interieur is niet af zonder een goed vloerkleed. Zie het als een afbakening van een ruimte. Leg je vloerkleed een stukje onder de bank en de fauteuil(s) en je merkt dat het hele zwikje één geheel wordt. Als je de ruimte hebt, werk met een zomer en een winterkleed. Dat lekkere, wollige kleed waar je heerlijk je voeten in krult in de winter, kan te warm overkomen in de zomer. Wissel hem dan lekker om voor een laagpolig kleed van sisal of katoen. Zo raak je minder snel uitgekeken op beide kleden én gaan ze langer mee, win-win!

Bekijk ook eens de andere vloeren in het assortiment!

Naast laminaat vind je ook parket en PVC vloeren op de website. De parket vloeren zijn onder andere verkrijgbaar in een Eiken Duoplank. De PVC vloeren zijn onder andere verkrijgbaar in breed PVC, PVC tegel, Visgraat PVC, Walvisgraat PVC, Click PVC en Tegel Click PVC. Een visgraat vloer is ook te bestellen in Visgraat PVC Click. Heb je al een keuze gemaakt en wil je weten hoe jouw Floer er in het echt uitziet? Bestel dan een proefstaal of kom binnenkijken bij een van de Floer dealers!

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen