• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten

Welke vloer past bij een bohemian interieur?

Ontdek een bohemian inrichting! Een sfeervolle woonstijl waar het draait om verschillende materialen, persoonlijke items en buiten de lijntjes kleuren. Wil je meer weten over deze boho inrichting? Welke kleuren en materialen worden gebruikt en welke vloer bij een bohemian interieur past? Lees het hier.

De basis van een bohemian inrichting

Een bohemian interieur heeft een sfeervolle uitstraling en wordt veelal geassocieerd met de sfeer van populaire eilanden zoals ibiza. Dat komt vooral door de zachte tinten die voorkomen in de interieurstijl. Het belangrijkste in deze inrichting is de aankleding. Een boho chic interieur staat vooral in het teken accessoires uit de hele wereld en persoonlijke spullen. Zoals souvenirs met Arabische elementen, een ukelele of ander muziekinstrument, een schapenvachtje en gevlochten wandkleden. Het is de perfecte basis van jouw bohemian inrichting.

Floer-Visgraat-Laminaat-Mat-Wit-Eiken-welke-vloer-past-er-bij-een-bohemian-interieur
Floer Visgraat Laminaat – Mat Wit Eiken

De kleuren en materialen van een bohemian interieur

Welke kleuren kan jij gebruiken? Vooral lichte kleuren en bruin tinten zoals taupe en beige maar ook zacht geel en zacht oranje komen voor in een bohemian inrichting. Combineer dit met een zachte witte kleur en jij hebt de perfecte combinatie van kleuren. Daarnaast is een tintje groen hier en daar ook zeker een aanrader. Kies bovendien voor natuurlijke materialen zoals riet, touw, hout of rotan. Een boho woonstijl wordt aangekleed met decoratieve wandkleden, dromenvangers, gevlochten manden en rotan plantenbakken.

Wil je een eyecatcher in jouw interieur? Maak zelf een wandkleed! Dit kan je doen door bijvoorbeeld de handwerktechniek macramé te gebruiken. Op deze manier knoop je een wandkleed in elkaar en creëren de knopen een patroon. Leuk om zelf te doen en een absolute musthave voor jouw bohemian interieur!

Planten in jouw boho interieur

Planten in jouw boho interieur zijn niet alleen goed voor het zuiveren van de lucht in jouw huis maar ook een leuke toevoeging aan het interieur! Ze komen bovendien vaak voor in deze interieurstijl, in prachtige plantenbakken van hout of rotan manden. Daarnaast zijn groen en planten op een muur of op kussentjes ook perfect. Zoals mooie prints van varens of tropische planten op behang.

Floer-Visgraat-Laminaat-Mat-Wit-Eiken-klantfoto hoe leg ik een visgraat laminaat vloer
Floer Visgraat Laminaat – Mat Wit Eiken

Welke vloer past bij een bohemian interieur?

Floer-Visgraat-Laminaat-Mat-Wit-Eiken-welke-vloer-past-er-bij-een-bohemian-interieur
Floer Visgraat Laminaat – Mat Wit Eiken

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en kan je wel wat tips voor het kopen van een vloer gebruiken? Door de rustige tinten en het gebruik van natuurlijke materialen past een visgraat vloer met een realistische eiken houten look er goed bij een bohomian interieur. Het zorgt ervoor dat je inrichting een prachtig geheel wordt. Visgraat vloeren zijn er in eiken parket hout, laminaat, click PVC en plak PVC vloeren. Hierdoor kan je er alle kanten mee op en is de keuze ruim.

Bekijk eens de eiken visgraat parket vloeren. Deze houten vloeren zijn op maat te maken en kunnen gepersonaliseerd worden aan de hand van jouw wensen. De ruime keuze in de verschillende kleuren van de visgraat laminaat vloeren zorgen ervoor dat er zeker een perfecte vissengraat vloer bij zit voor jouw interieur. Plak visgraat PVC vloeren zijn eenvoudig schoon te houden en lijken op een vloer van echt hout. Liever een PVC vloer welke je zelf kunt leggen? Bekijk de Visgraat Click PVC vloeren, deze vloeren passen perfect bij een bohemian interieur.

Meer interieur blogs

Wil je meer interieur blogs lezen? Lees het op Floer blog. Leer alles over een retro interieur of ontdek welke vloer bij een industrieel interieur past. Wil je zwart toevoegen aan je inrichting? Ontdek het effect! Bekijk alle vloeren van Floer, vraag gratis het collectieboek aan of bestel direct een proefstaal van jouw favoriete vloer.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen