• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~5 minuten

Vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende designs en afmetingen. Het meest populaire design verschil in vloeren is waarschijnlijk die tussen een rechte vloer en een visgraat vloer. In deze blog zetten we de traditionele laminaat plank en het Visgraat Laminaatlijnrecht’ tegenover elkaar en komen alle verschillen en overeenkomsten aan bod. Je leest het in ‘recht vs visgraat laminaat’.

Floer-Landhuis-Laminaat-Onbehandelde-Eik-sfeer-vloer-extra-breed-recht-vs-visgraat-laminaat
Floer Landhuis Laminaat – Onbehandelde Eik

Rechte plank vs visgraat laminaat vloeren

Laminaat vloeren met een rechte plank zijn verkrijgbaar in verschillende designs en afmetingen. Bij het kiezen voor een bepaalde laminaat vloer moet je rekening houden met een aantal zaken. Hoe wil ik dat het eindresultaat eruit komt te zien? Of misschien heb je alle meubels al in huis en moet je op basis daarvan een vloer kiezen. Wil je een ruimtelijk effect aan je interieur geven? Dan kun je dit doen door te kiezen voor een extra breed laminaat vloer uit de Landhuis Laminaat collectie. Deze 32 cm brede laminaat vloeren zijn verkrijgbaar in licht eiken tot donker eiken.

Naast extra brede laminaat vloeren zijn er extra lange laminaat vloeren verkrijgbaar. De Authentiek Laminaat vloeren zijn maar liefst 184,5 cm (Bijna 2 meter!😲). De planken zijn tevens voorzien van een Fastclick verbinding waardoor je de vloer ongeveer 50% sneller legt dan de gemiddelde laminaat vloer. Je hebt dus binnen no-time als een echte Floer-pro de hele ondergrond bedekt met deze extra lange laminaat vloer. Naast de Authentiek Laminaat collectie is ook de Sloophout Laminaat collectie voorzien van deze handige verbinding.

Floer-Visgraat-Laminaat-vloer-Mokka-Zwart-Eiken-5-tips-voor-een-interieur-met-een-donkere-vloer
Floer Visgraat Laminaat – Mokka Zwart Eiken

Visgraat patroon vloeren

Wil je een vloer met een uniek patroon in jouw woning hebben? Dan is een vloer met visgraat patroon wellicht wel jouw beste optie! Visgraat vloeren staan bekend om het unieke patroon waarmee ze veel karakter toevoegen aan iedere woning. Het patroon is over de laatste jaren zo populair dat het in meerdere materialen verkrijgbaar is. Visgraat PVC, laminaat of eiken hout. Het is er allemaal. Zelfs als je fan bent van extra grote vloerplanken dan zijn deze te krijgen in een visgraat patroon. De XL visgraat PVC vloeren uit de Walvisgraat PVC collectie zijn extra lang en extra breed! Net zoals bij een rechte laminaat vloer is het Visgraat Laminaat ook voorzien van een handige klik verbinding. Hiermee is het de ideale doe-het-zelf visgraat vloer.

Wil je een echte doe-het-zelf vloer en tegelijkertijd profiteren van de voordelen van PVC? Ga dan voor een Visgraat Click PVC vloer. Deze PVC vloeren zijn voorzien van een handige klik verbinding en zijn tevens 100% waterbestendig. Ook al zijn de vloeren zo goed bestand tegen water. We adviseren je om de vloer niet letterlijk te laten zwemmen, aangezien nog steeds een vloer blijft en geen echte vis.

Legverbanden visgraat laminaat

Naast het traditionele patroon kan een visgraat vloer laminaat ook in andere legverbanden gelegd worden. Het is namelijk mogelijk om de laminaat vloer in een in elleboog-, ladder of halfsteensverband te leggen. Mocht je dus helemaal weg zijn van een bepaalde kleur uit de Visgraat Laminaat collectie dan kun je hem gewoon bestellen en in een ander patroon leggen. Een wel heel veelzijdig visje dus. Standaard worden de vloeren geleverd in linker- en rechterplanken, maar zou je hem in een halfsteensverband willen leggen dan wordt de vloer alleen in linker of rechter delen geleverd. Waarom de vloerdelen bij het visgraat patroon in linker en rechter delen geleverd wordt? De planken hebben aan verschillende kanten de klik verbinding zitten zodat de vloer in het patroon gelegd kan worden.

Floer-Visgraat-Laminaat-Verschillende-Patronen

Voordelen recht en visgraat laminaat

Ondanks dat een recht laminaat en een visgraat laminaat vloer qua design van elkaar verschillen hebben ze één hele grote overeenkomst. Het zijn namelijk beide laminaat vloeren en dus beide voorzien van haast identieke voordelen. Naast dat alle laminaat vloeren voorzien zijn van een handige klik verbinding hebben de vloeren een zeer lage warmteweerstand. Dit maakt de vloeren geschikt voor het leggen op een ondergrond met vloerverwarming. Wil je een vloer met de laagste warmteweerstand? PVC vloeren, zowel click PVC en plak PVC vloeren, hebben namelijk de laagste warmteweerstand van alle vloeren in het assortiment.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-vloer-interieur-xl-visgraat-vloer-woonkamer-interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

XL visgraat PVC

Zoals eerder vermeld, zijn er naast de standaard visgraat patroon vloeren ook PVC vloeren te krijgen in een XL visgraat patroon. Deze populaire verlijmde PVC vloeren zijn meer dan 91 cm lang en 15 cm breed en wordt door zijn grotere afmeting vaak de ‘grotere broer’ van het Visgraat PVC genoemd. Wil je naast de afmeting alle andere verschillen tussen deze twee visgraat vloeren weten? Lees dan de Floer blog en ontdek de verschillen tussen een visgraat en walvisgraat PVC vloer. Durf je het wel aan om voor een XL vloer te gaan? Bekijk dan ook eens de Bossen PVC collectie. Deze breed PVC vloeren hebben een breedte van maar liefst 24,1 cm.

Wil je graag iets anders dan een houtlook vloer uit ‘recht vs visgraat laminaat’? Ga dan voor een betonlook tegel PVC vloer. Deze verlijmde tegel vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende zwart- en grijstinten en je creëert er eenvoudig een industriële look mee in je interieur. Op zoek naar een betonlook tegel vloer met klik verbinding? De Tegel Click PVC vloeren zijn door de handige verbinding eenvoudig zelf te leggen en tevens 100% waterbestendig. Wil je alle Floeren nog een keertje rustig bekijken? Bestel dan het collectieboek. Een vloer in het echt bekijken? Bestel dan een proefstaal om kom binnenkijken bij een van de Floer dealers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen