Wanneer je op zoek bent naar nieuwe Floer voor je huurwoning, is het essentieel om alle beschikbare opties te overwegen voordat je een beslissing neemt. Laminaatvloeren zijn al jaren zeer populair, zowel bij huiseigenaren als huurders. In dit artikel zullen we de voordelen van laminaatvloeren in een huurwoning onderzoeken, met speciale aandacht voor duurzaamheid, designopties, de mogelijkheid van doe-het-zelf-installatie en hoe ze kunnen voldoen aan de 10db eis in woningcomplexen.
Duurzaamheid van laminaatvloeren
Als je in een huurwoning woont, wil je waarschijnlijk niet te veel investeren in de woning. Daarom zoek je naar een vloer die lang meegaat en tegelijkertijd prijstechnisch gunstig is. Laminaatvloeren staan bekend om hun uitzonderlijke duurzaamheid, wat ze ideaal maakt voor huurwoningen. De duurzaamheid van laminaatvloeren wordt onder andere bepaald aan de hand van de gebruiksklasse. Laminaatvloeren hebben doorgaans gebruiksklassen die variëren van 21 tot 34, waarbij klasse 21 geschikt is voor licht huishoudelijk gebruik en klasse 34 geschikt is voor zwaar commercieel gebruik. Voor huurwoningen is het ideaal om te kiezen voor een laminaatvloer die bestand is tegen intensief huishoudelijk gebruik, waardoor je vloer er jarenlang als nieuw uit blijft zien. Onze Visgraat Laminaat vloeren beschikken bijvoorbeeld over gebruiksklasse 33, waardoor ze zelfs bestand zijn tegen normaal tot intensief commercieel gebruik!
Wist je dat?
Als je uiteindelijk gaat verhuizen, de bestaande laminaatvloer mee kunt nemen naar je volgende woning. Dubbel zo duurzaam!
Overvloed aan mogelijkheden
Een van de voordelen van laminaatvloeren is de overvloed aan mogelijkheden op het gebied van kleuren en patronen. Of je nu kiest voor standaard visgraat laminaat, XL visgraat laminaat, extra lange of extra brede laminaatvloeren, er zijn talloze varianten beschikbaar. Bovendien heeft laminaat een groot aanbod aan kleuren, variërend van lichtbruin tot wit en van zwart tot crème. Hierdoor kun je je huurwoning volledig personaliseren en de gewenste sfeer creëren die perfect aansluit bij jouw wensen. Een nadeel van laminaat is echter dat deze vloeren niet geschikt zijn voor gebruik in een badkamer.
Doe-het-zelf laminaatvloeren
Een ander aantrekkelijk aspect van laminaatvloeren is dat ze relatief eenvoudig zelf te leggen zijn. Het kliksysteem maakt de installatie toegankelijk voor de meeste doe-het-zelvers. Hierdoor kun je legkosten besparen, wat vooral handig kan zijn in een huurwoning waar je mogelijk niet lang zult blijven wonen. Zo zijn de Walvisgraat Laminaat vloeren voorzien van een universele klikverbinding, hierdoor zit je niet meer te ergeren met linker en rechter delen.
Huurwoning waar 10db eis is?
In veel woningcomplexen geldt een 10dB-eis, wat betekent dat er beperkingen zijn met betrekking tot geluidsoverlast vanuit je woning naar de onderliggende buren. Laminaatvloeren kunnen eenvoudig aan deze eis voldoen door het gebruik van gecertificeerde ondervloeren. Deze ondervloeren absorberen geluid en trillingen, waardoor je een rustigere woonomgeving kunt creëren. Het is essentieel om te controleren of de ondervloer voldoet aan de eisen van je huur-woningcomplex voordat je deze installeert. Als je niet zeker weet welke ondervloer van toepassing is in jouw situatie, kun je dat ontdekken in het artikel ‘Welke ondervloer heb ik nodig?‘ om er zeker van te zijn dat je de juiste ondervloer hebt.
Kortom, laminaatvloeren bieden in een huurwoning tal van voordelen. Ze zijn duurzaam, bieden veel ontwerpopties, kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en voldoen aan de 10db eis in veel woningcomplexen, mits je de juiste ondervloer gebruikt. Als je op zoek bent naar een vloerbedekking die zowel prijstechnisch, praktisch en esthetisch aantrekkelijk is, kan laminaat een uitstekende keuze zijn voor jouw huurwoning!