Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je huis of kantoor, kan de keuze uit stijlen en patronen overweldigend zijn. Een vloeroptie die de laatste jaren veel populariteit heeft gewonnen, is de walvisgraat vloer. Maar wat is een walvisgraat vloer precies en waarom zou je hiervoor kiezen? We vertellen je graag meer over deze parels!
Wat houdt walvisgraat in?
Walvisgraat is de grote broer van het standaard visgraatpatroon. Het patroon is hetzelfde, maar bij walvisgraat zijn de vloerdelen breder en langer. Met een walvisgraatvloer heb je dus ook minder planken per vierkante meter dan bij de standaard visgraat. Benieuwd naar alle verschillen tussen walvisgraat en visgraat? Ontdek dan ons artikel ‘Wat is het verschil tussen een walvisgraat en visgraat vloer?‘ waarin we het van A tot Z helemaal uitleggen. Maar vergeet uiteraard niet eerst dit blog te lezen, want we geven je nog graag meer informatie over de XL visgraat vloeren.
Waar komt de walvisgraat vloer vandaan?
Het visgraatpatroon is al eeuwenoud en werd oorspronkelijk gebruikt in baksteen- en marmerwerk voor vloeren en wanden. Het walvisgraatpatroon bestaat echter veel korter. De grondleggers van de walvisgraat vloeren waren de pioniers van het Groningse vloerenbedrijf Floer. In 2015 bemerkte Floer dat er nog geen extra grote visgraat vloeren op de markt waren. Hierop werden de walvisgraat vloeren ontwikkeld, te beginnen met de walvisgraat PVC collectie. Deze collectie groeide uit tot een volledige lijn met diverse soorten walvisgraat vloeren in andere collecties.
Welke vloeren zijn walvisgraat?
Het begon allemaal met walvisgraat PVC, met een vloer uit de collectie die nog steeds een begrip is binnen de vloerenwereld: de Orka Onebehandeld. Hoe kan het ook anders? Een orka uit de walvisgraat collectie, met zo’n naam moet het ook wel een parel zijn. Inmiddels is deze kleur ook te vinden in meerdere PVC collecties. Na de introductie van de walvisgraat PVC collectie zijn er diverse andere XL vloeren bijgekomen. Tegenwoordig vind je ook walvisgraat laminaat en click PVC vloeren in het assortiment. Daarnaast zijn er ook hybride houten visgraatvloeren. Deze vloeren zijn groter dan het standaard visgraatpatroon, maar iets kleiner dan de walvisgraatvloeren. Door hun formaat worden ze vaak ook als walvisgraat aangeduid.
Walvisgraat vloer combineren met je interieur
Het klassieke visgraatpatroon is tegenwoordig erg populair, maar wat voegt walvisgraat toe aan je interieur? Walvisgraat vloeren kunnen je woning een stuk ruimtelijker laten ogen. Door de grotere planken lijkt je ruimte breder en dieper. Bovendien heeft een walvisgraatvloer een rustige uitstraling, doordat je doorgaans minder visgraatpunten in een ruimte hebt dan bij een kleinere visgraatvloer.
Kortom, reuze visgraat vloeren zijn klassieke vloeren die je interieur naar een hoger niveau tillen. Of je nu kiest voor een walvisgraat PVC vloer, een zwevende click PVC vloer, of laminaat. Met zoveel opties in afmetingen en stijlen is de keuze echt reuze!