• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~3 minuten

Je hebt een woning gekocht en moet een nieuwe vloer kiezen voor onder andere de kinderkamer. Dit kan een uitdaging zijn, want naast het papierwerk en het kiezen van meubels, decoratie en kleuren, heb je ook je dagelijkse taken als ouder. Daarom helpen we je met dit blog een stapje verder bij het maken van de juiste keuze. We benoemen de belangrijkste criteria, zodat je straks goed voorbereid de ideale vloer kunt kiezen voor jou en je kind!

Floer-Walvisgraat-PVC-Vloer-Orka-Onbehandeld-klantfoto-@atelier.equilibrium-3
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Waterbestendige vloer

Met kinderen in huis sneuvelt er altijd wel iets, of het nu een stuk speelgoed is dat van de kast valt of een glas drinken. Maar welke vloer kan tegen vocht? Het is goed om te weten dat laminaatvloeren niet volledig waterbestendig zijn. Maar kan laminaat helemaal niet tegen water? Jawel! De meeste laminaatvloeren zijn tot wel 4 uur waterbestendig, terwijl onze Authentiek Laminaat vloeren tot wel 48 uur water kunnen weerstaan. Daarentegen zijn PVC vloeren volledig waterbestendig, wel zo fijn!

Krasbestendige vloer

We hoeven je niet te vertellen dat de vloer in de kinderkamer tegen een stootje moet kunnen en zeer krasbestendig moet zijn. Welke vloeren zijn krasbestendig? Zowel laminaat als PVC vloeren zijn uitermate krasbestendig en geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik. Dit betekent dat je verzekerd bent van een ijzersterke vloer waarop kinderen vrij kunnen spelen. Wist je dat onze visgraat laminaatvloeren zelfs in intensief commerciële ruimtes gebruikt kunnen worden? Zo kan je kind zonder zorgen met een speelgoed bulldozer spelen. Natuurlijk, een echte bulldozer zou wat ambitieus zijn!

Floer-Hybride-Hout-vloeren-Puur-Eiken-Rustiek-topdown-60-30-10-regel
Floer Hybride Hout – Puur Eiken Rustiek

Onderhoudsvriendelijke vloeren

Als ouder heb je al genoeg te doen, vooral met schoonmaken. Daarom wil je waarschijnlijk geen vloer die veel onderhoud vergt. Een parketvloer moet na verloop van tijd behandeld worden met speciale reinigers of olie. Wil je toch een echte houten vloer zonder zorgen over het onderhoud? Kies dan voor Hybride Hout. Dit zijn echte houten vloeren die zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Geen speciale reinigingsmiddelen of onderhoudssetjes nodig. Alleen een mop en lauw water, en klaar is Kees!

Kosten vloer kinderkamer

Floer Click Visgraat PVC Rijn Gerookt Wit
Floer Visgraat Click PVC – Rijn Gerookt Wit

We begrijpen dat een verhuizing of verbouwing veel kosten met zich meebrengt, daarom benoemen we het even. Een nieuwe vloer is vaak een grote investering, en soms overweeg je misschien om de vloer zelf te leggen. Het is daarom goed om vooraf af te wegen of je dit zelf wilt doen of wilt laten doen. Vaak rijst de vraag: kan je PVC zelf leggen? Dit hangt af van het type PVC en hoe handig je bent. Wij adviseren om plak PVC altijd door een specialist te laten leggen, omdat dit een lastige klus kan zijn als je geen ervaring hebt. Een Click PVC vloer is daarentegen wel zelf te leggen. Deze vloeren hebben een klikverbinding, waardoor het leggen vergelijkbaar is met het leggen van een laminaatvloer.

Kinderkamer afmaken

Wil je de kinderkamer helemaal compleet maken? Kies dan niet alleen voor Floer op de vloer, maar ook op de wanden. Floer biedt namelijk akoestische wandpanelen, zoals Akupanelen en Akukurk panelen. Deze panelen verbeteren niet alleen de isolatie, maar ook de akoestiek. En waarom zou je jezelf niet verwennen door deze wandpanelen niet alleen in de kinderkamer te plaatsen, maar ook in de woon- of slaapkamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen