• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Nordique
Leestijd: ~3 minuten

Ben je van plan een houten vloer te kopen? Let dan op de verschillende mogelijkheden, kwaliteiten en prijzen van lamelparket. Waar deze verschillen vandaan komen en waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een eiken parket vloer lees je in dit artikel!

Afkomst eiken hout

Er bestaat een groot verschil in kwaliteit tussen zowel online als offline aangeboden eiken houten vloeren. Europees eiken wordt gezien als hoge kwaliteit eiken. Dit eiken is afkomstig uit onder andere Frankrijk en verschillende landen in Oost-Europa. Ook in Azië groeit eiken. Dit eiken is vaak iets geler van kleur. Bomen in Azië groeien sneller, dit zorgt ervoor dat de hout van een mindere kwaliteit is dan van Europese eiken. Hoe langer een boom groeit, hoe harder het eiken hout wordt. Bovendien wordt bij het verwerken van eiken parket planken tot een duoplank lage kwaliteit hout gebruikt als multiplank onderplaat. De duurzaamheid van bijvoorbeeld een Eiken Visgraat plank wordt bepaald door de levensduur van de gehele plank, bij een lage kwaliteit onderlaag is de duurzaamheid van de plank lager.

Bewerkingen

Floer Visgraat eiken parket houten vloer Scandinavisch interieurParketvloeren uit landen als China worden vaak slecht verlijmd waardoor de toplaag van de vloer na korte tijd loslaat. Wil je een multiplank op de juiste manier verlijmen? Gebruik hiervoor dan een hoogwaardige lijm. Een ander nadeel van massaproductie parket vloeren buiten Europa is dat deze multiplanken vaak niet maatvast worden geproduceerd. Als je de vloer gaat leggen kan dit zorgen voor problemen als kier vorming, niet passende verbindingen en een niet egaal vloeroppervlak. Deze problemen  zorgen vaak voor niet bruikbare planken. Ook kan het zijn dat het eiken vloeroppervlak na het leggen nog eens vlak geschuurd moet worden.

Kortom, allemaal extra kosten die ervoor zorgen dat je met een goedkope lage kwaliteit parket niet per se goedkoper uit bent in vergelijking met een A-kwaliteit lamel parket. Kies altijd voor een hoogwaardige Europese parketvloer met een dikke eiken toplaag, dit is namelijk een garantie voor een parket wat een leven lang mee gaat. Na verloop van tijd is het mogelijk de vloer meerdere malen op te schuren om het parket een nieuw uiterlijk te geven. Meer info over hoe je de beste vloer kiest in jouw situatie? Bekijk dan eens de uitleg over de gebruiksklasse van een vloer.

Hoge kwaliteit

Floer-Bossen-PVC-Plak-Midwolderbos-Rustiek-Eiken

Op zoek naar een hout vervangende vloer van hoge kwaliteit? Bekijk eens het extra brede Landhuis Laminaat en het Visgraat Laminaat. Dit zijn prachtige en realistisch ogende eiken vloeren. Doordat PVC vloeren en laminaat vloeren weinig onderhoud vragen zijn deze vloeren erg populair. Bekijk bijvoorbeeld het unieke XL Visgraat PVC, Walvisgraat PVC, breed pvc of de bijzondere rigid Klik PVC vloeren. Ontdek het verschil tussen een visgraat en walvisgraat PVC vloer. Naast houtlook vloeren vindt je op de website onder andere ook een Tegel PVC look. Lees er meer over op de Floer blog of bekijk jouw favoriete Floer bij de dichtstbijzijnde dealer.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen