• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Nordique
Leestijd: ~3 minuten

Ben je van plan een houten vloer te kopen? Er zijn veel verschillende mogelijkheden, kwaliteiten en prijzen in het lamelparket. Waar komen deze verschillen vandaan en waar moet je op letten bij de aanschaf van een parket vloer? Ontdek het in dit artikel.

Afkomst eiken hout

In de eiken houten vloeren bestaat een groot verschil in kwaliteit, die zowel online als offline worden aangeboden. Europees eiken wordt gezien als hoge kwaliteit eiken. Dit eiken is afkomstig uit landen als Frankrijk of uit verschillende landen in het oosten van Europa. Ook in Azië groeit eiken. Dit eiken is vaak iets geler van kleur. De bomen groeien hier sneller waardoor de kwaliteit van het hout ook minder is. Hoe langer een boom groeit hoe harder het eiken hout immers wordt. Bovendien wordt bij het verwerken van deze eiken planken tot een duoplank vaak lage kwaliteit hout gebruikt als multiplank onderplaat. De duurzaamheid van een plank wordt bepaald door de levensduur van de totale plank, bij een lage kwaliteit onderlaag is de duurzaamheid van de totale plank lager.

Bewerkingen

Floer Visgraat eiken parket houten vloer Scandinavisch interieurParketvloeren uit landen als China worden vaak slecht verlijmd waardoor de toplaag na korte tijd al kan loslaten. Het is essentieel dat de verlijming bij een multiplank op de juiste manier plaats vindt met een hoogwaardige lijm. Een ander nadeel aan de massaproductie parket vloeren buiten Europa is dat deze multiplanken vaak niet maatvast worden geproduceerd. Dit zorgt voor problemen tijdens het leggen van de vloer als kier vorming, niet passende verbindingen en een niet egaal vloeroppervlak. Dit kan zorgen voor extra verlies van planken die niet bruikbaar zijn. Ook kan het zijn dat het eiken vloeroppervlak na het leggen nog eens vlak moet worden geschuurd. Kortom, allemaal extra kosten die ervoor zorgen dat u met een goedkope lage kwaliteit parket niet goedkoper uit hoeft te zijn in vergelijking met een A-kwaliteit lamel parket. Bovendien is een hoogwaardige Europese parketvloer met een dikke eiken toplaag een garantie voor een parket wat een leven lang mee gaat. U kunt de vloer naar verloop van tijd meerdere malen opschuren om het parket een nieuw uiterlijk te geven.

Hoge kwaliteit

Wat is dan wel hoge kwaliteit lamelparket? Een plank met kwalitatief hoog eiken met een onderplaat van een gelijke of hogere duurzaamheid als de eiken toplaag. Bovendien moet deze op de juiste manier verlijmd worden. We raden aan om als onderplank te kiezen voor een parket wat is verlijmd op Russisch berken. Deze berken houtsoort is zeer duurzaam en uitermate geschikt voor een kwalitatief hoogwaardig parket. Vraag altijd waar het parket wordt geproduceerd en of de garantie ook voor de verlijming van de verschillende berken en eiken lagen geldt. Wilt u zeker zijn van een A-kwaliteit parket met een hoge duurzaamheid? Kies voor houten visgraat vloeren die wordt geproduceerd in een Europees land, met voorkeur in Nederland. Vraag altijd welke houtsoorten zijn toegepast in het lamelparket en wat de afkomst van dit eiken of berken is. Zo weet u zeker dat de aanschaf van de eiken parket vloer de juiste keuze is. Het eiken parket van Floer wordt geproduceerd uit hoogwaardig hout van Nederlandse bodem.

Floer Eiken Visgraat Parket Vloer Onbehandeld Geolied Sfeer 7

 

Ben je op zoek naar een hout vervangende vloer van hoge kwaliteit? Vloeren zoals het extra brede Landhuis Laminaat en het Visgraat Laminaat zijn prachtige, realistisch eiken vloeren. Doordat laminaatvloeren en PVC weinig onderhoud vragen zijn deze vloeren erg populair. Ontdek bijvoorbeeld het unieke XL visgraat oftewel Walvisgraat PVC of de bijzondere rigid Click PVC vloeren. Lees meer op Floer blog of bekijk jouw dichtstbijzijnde Favoriete Floer bij de dealer.