• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~3 minuten

In een knusse ruimte wil je soms wat meer ruimte creëren. Slimme vloerkeuzes kunnen de indruk wekken dat de ruimte groter is dan deze daadwerkelijk is. In dit blog duiken we dieper in op hoe je, door middel van vloerkeuzes, een optisch ruimtelijk effect kunt bereiken. Het gaat niet om het toevoegen van extra vierkante meters, maar met deze handige trucjes in gedachten kun je een kleinere ruimte groter laten lijken.

Floer-Landhuis-Laminaat-vloer-Onbehandeld-Eiken
Floer Landhuis Laminaat – Onbehandeld Eik

Brede vloer

Een van de bekendste methoden om een ruimte breder te laten lijken, is door een extra brede of lange vloer te kiezen. De keuze voor een brede vloer kan een aanzienlijk optisch effect hebben, waardoor de ruimte uitgestrekter lijkt dan in werkelijkheid. Brede vloerplanken hebben het voordeel van minder onderbrekingen in het patroon. Zo hebben de Landhuis Laminaat vloeren een breedte van 32 cm en een doorlopend patroon, waardoor ze nog meer het gewenste effect vormen. Dit creëert niet alleen een gevoel van ruimtelijkheid, maar geeft ook een moderne en strakke uitstraling aan de kamer. Een brede vloer is niet alleen een stijlvolle keuze, maar ook een goede manier om de illusie van extra ruimte te wekken. Ontdek alle voordelen van breed laminaat!

Vloer met V-groef

Bij het kiezen van een vloer heb je talloze opties, en een van de overwegingen die de ruimtelijkheid beïnvloeden, is de aanwezigheid van een V-groef. Maar wat betekent deze keuze voor de uitstraling van de ruimte? Een vloer met een microvelling, de subtielere versie van de V-groef, zorgt voor een strak en rustig uiterlijk. Dit is zeer effectief in kleinere ruimtes, omdat dit de visuele onderbreking minimaliseert. Zonder de extra lijnen lijkt de vloer door te lopen, wat ook weer resulteert in een optisch grotere ruimte.

Floer-Dorpen-PVC-vloer-Lisse-Lichtbruin-sfeer-front-final
Floer Dorpen PVC – Lisse Lichtbruin

Kleur muur afstemmen

Het combineren van vloer- en muurkleuren is een slimme truc om je kamer ruimer te laten lijken, doordat het de lichtinval verbetert en de ruimte benadrukt. Als je aan de inrichting van een kleine ruimte denkt, is deze aanpak zeker de moeite waard om te overwegen. Bijvoorbeeld, het gebruik van lichte muren aan de zijkanten in combinatie met een lichte vloer kan een optische illusie van ruimtelijkheid creëren.

Glanzende oppervlakken

Een ander belangrijk aspect dat de ruimtelijkheid van een vloer kan beïnvloeden, is de mate van glans. Hoe matter de vloer oogt, hoe groter je ruimte lijkt. Glinsterende oppervlakken op de vloer kunnen het ruimtelijke gevoel van een kleine kamer verstoren. De MEGAMAT vloeren zijn daarom ideaal voor kleinere ruimtes. Ze hebben een extreem lage glanswaarde in vergelijking met andere PVC vloeren. Naast hun matte afwerking zijn MEGAMAT vloeren ook nog eens prachtig om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen