• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lennart
Leestijd: ~3 minuten

Floer presenteert: de “Geruisloos” ondervloer. De roze kleur van deze ondervloer staat voor de zachte geluidsreducerende werking van deze sterke en veelzijdige basis voor jouw Floer. Maar dit is niet het enige wat deze ondervloer kan, ontdek de vele voordelen in dit artikel.

 

Geluidsreducerend met certificaat

Floer Geruisloos, de ondervloer voor 10-dB geluidsreductie met bijbehorend TÜV certificaat. Dit certificaat is over het algemeen een vereiste voor appartementen en andere bovenwoningen! Hiermee toon je aan dat je rekening hebt gehouden met het reduceren van je eigen loop- en leefgeluid voor je benedenburen. Floer heeft deze ondervloer laten testen volgens de 10 dB Llin norm, gehanteerd in Nederland, bij het TÜV instituut. Het bijbehorende certificaat is dan uiteraard ook bij ons op te vragen of online te vinden met het scannen van onderstaande QR-code. Dit certificaat kun je tonen op verzoek van jouw VvE (vereniging van eigenaren) of benedenburen.

 

De vele voordelen

 

Een sterke basis

Ook deze ondervloer voldoet, zoals je van ons gewend bent, aan alle strenge eisen gesteld door het EPLF. Zo heeft de ondervloer genoeg druksterkte voor zowel korte als lange belasting. Dit is van essentieel belang om de click-verbinding goed te kunnen ondersteunen. Zachte ondervloeren kunnen immers schadelijk zijn voor de verbinding van de vloer, met het afbreken van de verbinding als gevolg. Daarnaast heeft de ondervloer een extra dik vochtscherm en zorgt dit voor een optimale bescherming tegen vocht vanuit de ondergrond. Deze eigenschappen zijn belangrijk voor het behoudt van de garantie op je vloer.

 

Vloerverwarming geschikt

De Floer Geruisloos ondervloer is dankzij de lage warmteweerstand van slechts 0,04 m2 k/w zeer goed toe te passen op vloerverwarming. De vloer laat warmte goed door waardoor je een optimaal rendement haalt uit jouw vloerverwarming. De totale warmteweerstand van vloer en ondervloer mag maximaal 0,15 m2 k/w bedragen bij vloerverwarming. 8 mm laminaat heeft een gemiddelde warmteweerstand van 0,07 m2 k/w. Samen met de geruisloos ondervloer blijf je dus ver beneden de maximaal toegestane waarde!

 

Makkelijk te verwerken

Dankzij de handige overlap met plakstrip bevestig je de verschillende ondervloer banen eenvoudig aan elkaar. Bovendien kun je de ondervloer direct uitrollen zoals deze is opgerold, daarnaast geven we nog eens duidelijk aan welke zijde boven moet (de roze kant met vochtscherm). Dit is van belang daar een ruige ondergrond bij belasting van de vloer schade kan aanbrengen aan het vochtscherm. Bovendien is de Geruisloos ondervloer makkelijk op maat te snijden en daarmee zeer gemakkelijk te verwerken.

 

Vragen over onze ondervloeren? Wil je graag weten welke ondervloer het meest geschikt is voor jouw ondergrond? Neem contact op, we helpen je graag verder!