• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lennart
Leestijd: ~3 minuten

Floer presenteert: de ‘Geruisloos’ ondervloer. De roze kleur van deze ondervloer staat voor de zachte geluidsreducerende werking van deze sterke en veelzijdige basis voor jouw Floer. Dit is echter niet het enige wat deze ondervloer kan. Je leest alle voordelen in dit artikel!

Geluidsreducerend met certificaat

Floer Geruisloos is een ondervloer die zorgt voor 10-dB geluidsreductie en is voorzien van een TÜV certificaat. Het TÜV certificaat is over het algemeen een vereiste voor appartementen en andere bovenwoningen! Hiermee toon je aan dat je rekening houdt met het reduceren van je eigen loop- en leefgeluid voor je onderburen. Floer heeft deze ondervloer laten testen volgens de 10 dB ΔLlin norm gehanteerd in Nederland bij het TÜV instituut. Het bijbehorende certificaat is bovendien ook bij ons op te vragen of online te vinden door het scannen van de onderstaande QR-code. Dit certificaat kun je bijvoorbeeld tonen op verzoek van jouw Vereniging van Eigenaren of benedenburen.

De vele voordelen van de ondervloer

floer-geruisloos-ondervloer-specificaties

Een sterke basis

De Floer Geruisloos ondervloer voldoet aan alle strenge eisen gesteld door het EPLF. De ondervloer heeft genoeg druksterkte voor zowel een korte als lange belasting. Deze druksterkte is van essentieel belang om de verbindingen goed te kunnen ondersteunen. Zachte ondervloeren kunnen namelijk schadelijk zijn voor de verbinding van de vloer, met het afbreken van de verbinding als gevolg. De ondervloer heeft hiernaast ook een extra dik vochtscherm en dit zorgt voor een optimale bescherming tegen vocht vanuit de ondergrond. Deze eigenschappen zijn ten slotte belangrijk voor het behoud van de garantie op je vloer. Hierdoor is de Geruisloos Ondervloer zeer geschikt voor XL laminaat en de andere laminaat vloeren.

floer-geruisloos-ondervloer

Geschikt voor vloerverwarming

De Floer Geruisloos ondervloer is dankzij de lage warmteweerstand van slechts 0,04 m2 k/w zeer goed toe te passen op een vloer met vloerverwarming. De vloer laat warmte goed door waardoor je een optimaal rendement haalt uit jouw vloerverwarming. De totale warmteweerstand van een vloer met ondervloer mag maximaal 0,15 m2 k/w bedragen bij vloerverwarming. 8 mm laminaat heeft een gemiddelde warmteweerstand van 0,07 m2 k/w. In combinatie met de geruisloos ondervloer blijf je dus ver beneden de maximaal toegestane waarde!

floer-geruisloos-ondervloer-product

Makkelijk te verwerken

Dankzij de handige overlap met plakstrip bevestig je de verschillende ondervloer banen eenvoudig aan elkaar. Bovendien kun je de ondervloer direct uitrollen zoals deze is opgerold, ook geven we nog eens duidelijk aan welke zijde naar boven moet liggen. Op de foto hierboven is bijvoorbeeld te zien welke kant van de ondervloer naar boven moet liggen. Dit is van belang aangezien een ruige ondergrond bij belasting van de vloer schade kan aanbrengen aan het vochtscherm. Bovendien is de Geruisloos ondervloer makkelijk op maat te snijden en daarmee zeer gemakkelijk te verwerken.

Heb je vragen over onze ondervloeren of over één van onze andere vloer accessoires voor jouw interieur? Wil je graag weten welke ondervloer het meest geschikt is voor jouw ondergrond? Bekijk de accessoires bijpassend gefolied aan alle laminaat en PVC vloeren van Floer! Vragen? Neem contact op en we helpen je graag verder! Bekijk op de website het totale assortiment vloeren. Je vind hier onder andere de click PVC, Tegel Klik PVC, PVC tegel, Walvisgraat PVC en Visgraat PVC. Of bekijk de PVC licht eiken breed en plak PVC collectie.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen