• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lennart
Leestijd: ~4 minuten

Visgraat vloeren zijn helemaal terug van weggeweest! De traditionele patroonvloer hebben we in een nieuw jasje gestoken. Steeds meer Nederlandse huiskamers ontdekken deze trend. Maar wat zijn de redenen voor de ‘comeback’ van onze vernieuwde visgraat vloer?

Vernieuwd Visgraat

Wat was voorheen het succes van het visgraat? Het patroon geeft sfeer, er wordt vaak gezegd dat de visgraat vloer ‘leeft’. Zeker in een strak ingerichte woning kan het visgraat een karaktervolle basis bieden.

Met een Russisch berken multiplank als onderplaat kan het visgraat nu bovendien ‘los’ op een ondervloer worden gelegd. Daarnaast vertoont de vloer nauwelijks werking. Zelfs niet op een vloerverwarming! De duoplank visgraat vloer heeft bovendien de financiële drempel flink verlaagd. De traditionele visgraat tapis vloer is niet voor iedereen weggelegd. De prijs van de nieuwe visgraat vloeren komt echter dichtbij die van een standaard lamelparket vloer!

We kennen de visgraat vloeren in een kleine plank afmeting. Denk aan plankjes met een maat van 7 bij 35 cm. De duoplank visgraat uitvoering van vandaag de dag begint echter bij een afmeting van 12 x 60 cm. Kortom, bijna dubbel zo groot! Deze trendy afmeting zorgt voor minder verschillende plankjes, dus een rustigere uitstraling.

Floer Eiken Visgraat Parket Vloer Onbehandeld Geolied Sfeer 1 de kenmerken van een botanisch interieur

Eiken Visgraat Parket zonder groef – Onbehandeld geolied

Reuze visgraat vloeren

Dat is nog niet alles! Het visgraat is zelfs in een XL plank 18 x 90 cm te produceren. Heb je een grotere woonruimte dan komt een reuze visgraat zeker goed tot zijn recht. Bij kleine ruimtes wordt het vaak te druk. De visgraat duoplank vloer zelf leggen? We raden aan dit uitsluitend door ervaren vakmensen te laten doen. Toch aspiraties als vloerenlegger? Bekijk dan hoe je een visgraat laminaat vloer legt.

bank-foto-visgraat

Floer 16 x 80 cm Visgraat – Enkel Gerookt & Wit Geolied

De unieke eiken structuur onderscheidt echt hout van visgraat laminaat of visgraat PVC vloeren. Een rustieke houtsortering met grove noesten en knopen versterkt dit nog eens. Nergens vind je dezelfde noest of structuur terug in een andere plank, iedere plank is uniek!

foto-visgraat-met-kleed

Floer 12 x 60 cm Visgraat – Naturel Geolied

Rustiek visgraat = meer leven

Het nadeel van de combinatie met visgraat is dat het patroon samen met een zeer rustieke houtsortering als te druk kan worden ervaren. In dit geval is de noestarme 1-bis variant misschien aantrekkelijker, deze is net even wat strakker omdat het nagenoeg geen noesten bevat. Op zoek naar een vloer zonder noest of oneffenheden? Ook compleet noestvrij behoort tot de mogelijkheden.

sfeer-foto-visgraat-interieur

Floer Rustiek Visgraat – Verouderd & Wit Geolied

Trendy wit

Met wit maak je je visgraat vloer nog iets moderner en frisser. De combinatie van witte olie met het enkel roken is momenteel zeer populair! Maar ook naturel en grijs geolied zijn veel gevraagde kleuren. Zoek je een vloer met kleurverschil in de planken? Kies dan voor enkel of dubbel gerookt. Wie het gevoel van vroeger een impuls wil geven kan ook gaan voor de machinaal verouderde vloer.

Met de vernieuwde duoplank visgraat uitvoering leg je deze patroon vloeren tegenwoordig ook net zo gemakkelijk op vloerverwarming. Waren visgraat vloeren vroeger kleine plankjes, nu zijn grotere afmetingen helemaal in!

Bovenal, visgraat planken geven jouw vloer een nostalgisch gevoel. Het woord karakter gebruiken wij graag. Vind je het visgraat patroon toch te druk? Bekijk dan ook eens de standaard lamel parket vloeren, laminaat vloeren, breed laminaat of PVC vloer. Geen groot fan van een houtlook? Ga dan voor de betonlook en neem een kijkje tussen de PVC tegel of Tegel Click PVC collectie. Klik PVC is beschikbaar in zowel hout- als betonlook.

Ontdek de vernieuwde eiken visgraat parket vloeren van Nederlandse Bodem van Floer. Visgraat in maar liefst 18 verschillende behandelingen. Naast visgraat kun je ook de Walvisgraat collectie bekijken. Jouw droomvloer nog niet gevonden? Doe meer inspiratie op en bestel een proefstaal!

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen