• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Iruna
Leestijd: ~4 minuten

Als het gaat om het inrichten van je huis, is het kiezen van een vloer een cruciale stap in het bereiken van de stijlvolle uitstraling waar je naar op zoek bent. En dat niet alleen, het kopen van een vloer is ook een financiële investering. Je moet er dus voor zorgen dat je over 20 jaar nog steeds tevreden zult zijn met jouw droomvloer. Omdat er zoveel trends komen en gaan, kan het kiezen van een tijdloze vloer een lastige keuze zijn. Maar gelukkig blijven sommige trends lang hangen. Om jouw leven gemakkelijker te maken en je misschien een beetje te inspireren, bespreken we in dit blog 4 tijdloze vloertrends die nooit uit de mode raken.

Floer Eiken Duoplank Parket - Wit Geolied Lamelparket Rustiek Eiken Multiplank - Wit Geolied-5-redenen-om-te-kiezen-voor-eiken-parket-vloeren
Floer Eiken Duoplank Parket – Wit Geolied

Eiken houten vloeren

Er gaat niets boven het uiterlijk van echt eikenhout en geloof ons: het zal nooit uit de mode raken. Eiken parketvloeren blijven een topkeuze voor huiseigenaren omdat ze tijdloze elegantie combineren met duurzaamheid. Met zoveel verschillende soorten, kleuren en afwerkingen waar je uit kunt kiezen, kun je jouw vloer aanpassen aan uw stijl en smaak. Naast de schoonheid van eikenhout, kunnen deze vloeren met het juiste onderhoud tientallen jaren meegaan, zowel voor jou als voor jouw kinderen. Bovendien kunnen parketvloeren vloeren opnieuw worden afgewerkt. Dus als je denkt dat jouw vloeren een upgrade nodig hebben, kun je ze een opfrisbeurt geven. Hierna zullen ze er weer net zo goed uitzien als toen je ze voor het eerst installeerde! En zelfs als de parketvloeren een beetje bekrast raken, beschouw dit dan als een toevoeging aan het karakter van de vloer, waardoor de kamer een geleefde charme krijgt.

Floer-Visgraat-Laminaat-vloer-Onbehandeld-Licht-Eiken-Het-verschil-tussen-visgraat-laminaat-en-visgraat-PVC-wat-is-laminaat
Floer Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken

Neutrale tinten

Neutrale tinten zijn ook een van de tijdloze vloertrends die niet meer weg te denken zijn. Dit kleurenschema is uiterst veelzijdig, omdat het kan worden gecombineerd met verschillende interieurstijlen. Of je nu de voorkeur geeft aan een minimalistisch of een gedurfder interieur, neutrale vloeren fungeren als een leeg canvas! Hierdoor heb je eindeloze mogelijkheden om met je interieur te experimenteren. En zelfs als je later besluit jouw interieurstijl te veranderen, kun je er zeker van zijn dat jouw vloeren nog steeds relevant zijn voor de wijzigingen die je doorvoert. Dus in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, betekent neutraal niet saai. Sterker nog, het kan je interieur verrijken door andere designelementen centraal te laten staan! En als je moeite hebt met het kiezen van een neutrale vloer, kijk dan eens op onze blog waar we de top 10 licht eiken vloeren bespreken.

Visgraatpatroon

Ah, onze geliefde vis 🐟. Het visgraatpatroon heb je de afgelopen jaren misschien veel gezien, maar eigenlijk is het zo oud als het Romeinse Rijk. Nee echt. De bouwers van het oude Rome ontdekten dat ze door stenen in een V-vorm te leggen een stabielere weg konden creëren. Dit patroon is dus de definitie van tijdloos. Tegenwoordig is het nog steeds populair vanwege zijn elegantie en visuele interesse. Het voegt niet alleen een vleugje luxe toe, het creëert ook een gevoel van beweging waardoor de kamer groter aanvoelt. En wie wil er nu geen grotere kamer? Bovendien kan dit patroon worden gerealiseerd met verschillende materialen zoals vinyl, laminaat of hout, waardoor het nog veelzijdiger wordt. Bekijk de collecties en ontdek ze allemaal!

Floer-Walvisgraat-PVC-vloer-Cetus-Creme-interieur-woonkamer
Floer Walvisgraat PVC – Cetus Crème

PVC Vloeren

Last but not least: PVC vloeren. Door de jaren heen is dit type vloer een uiterst praktische keuze geworden voor huiseigenaren. PVC vloeren bieden eindeloze ontwerpmogelijkheden, zoals eiken of tegel vloeren. PVC vloeren hebben in de loop der jaren ook een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Zo geeft de nieuwe innovatie van de MEGAMAT afwerking de vloer een extreem laag glanseffect. Dit glanseffect maakt de vloer supermat, wat het realisme van het design nog verder vergroot. En natuurlijk is het feit dat PVC vloeren extreem duurzaam en krasbestendig zijn slechts de kers op de taart 🍰.

Dit zijn de vier tijdloze vloertrends die niet meer weg te denken zijn. Of je nu kiest voor houten vloeren, neutrale tinten, visgraat of PVC, deze opties bieden zowel stijl als functionaliteit die bestand zijn tegen veranderende designtrends. En mocht je nog steeds niet overtuigd zijn, kijk dan eens op onze inspiratiepagina waar je al deze vloertrends bij onze klanten thuis ziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen