• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~4 minuten

We begrijpen dat het kiezen van de juiste vloer een stressvolle beslissing kan zijn. Met zoveel verschillende soorten zie je de bomen het bos niet meer en is het soms moeilijk om de juiste vloer te kiezen. Om je op weg te helpen, behandelen we in dit blog de verschillen tussen Plak PVC en Hybride Houten vloeren. Van de legmethoden tot het gebruik in combinatie met vloerverwarming, we nemen alles met je door. Ontdek alle verschillen!

Floer-Hybride-Hout-Wit-Eiken-Subtiel-sfeer-3
Floer Hybride Hout – Wit Eiken Subtiel

Waterbestendigheid PVC en Hybride Hout

Een aspect dat vaak wordt meegenomen in de keuze van een vloer is de waterbestendigheid. Je wilt namelijk niet dat de vloer al schade heeft nadat je heel knullig een glas omstoot. Met een Plak PVC vloer hoef je je daar gen zorgen om te maken, deze vloeren zijn namelijk volledig waterbestendig. Doordat ze bestand zijn tegen vocht, kunnen ze zelfs toegepast worden in een badkamer. Maar is een Hybride Houten vloer dan niet bestand tegen water? Jawel, In tegendeel zelfs! Houten vloeren zijn van zichzelf gevoelig voor water, echter onderscheiden Hybride houten vloeren zich daarin. Zo zijn de Hybride Houten vloeren maar liefst 24 uur waterbestendig. Hoe kan dit vraag je je vast? Dat komt doordat de houten vloeren voorzien zijn van de AquaSeal bescherming, waardoor ze ook waterproof zijn.

Onderhouden van de vloer

Een ander belangrijk onderdeel is de onderhoud van de vloer. We begrijpen natuurlijk dat je optimaal wilt genieten van jouw vloer, zonder dat je er veel werk van hebt. Eiken Parket vloeren staan voornamelijk bekend om hun nodige onderhoud, denk aan het oliën en speciaal schoonmaken. Maar ondanks dat Hybride Hout écht hout is, vergt het toch weinig onderhoud. Zo hoef je bij een Hybride Houten vloer de vloer alleen maar af en toe te stofzuigen en de vloer dweilen met lauwwarm water. Wil je toch een schoonmaakmiddel toevoegen? Gebruik dan een reiniger die specifiek bedoeld is voor gelakte vloeren. PVC vloeren zijn net als Hybride Houten vloeren zeer onderhoudsvriendelijk, alleen gebruik je hier alleen een ander reinigingsmiddel; de Floer PVC Reiniger.

Floer-Dorpen-PVC-Buinen-Bruin-perspectief-sfeer
Floer Dorpen PVC – Buinen Bruin Eiken

Legmethode verschillen

Een belangrijk aspect dat wordt meegenomen in de vloerkeuze is de legmethode. Het laten leggen van een vloer brengt vaak kosten met zich mee, daarom wordt ook vaak overwogen om een vloer te kiezen die eenvoudig zelf gelegd kan worden. Plak PVC vloeren worden, zo als de naam het al verplakt verklapt, verlijmd op de ondergrond. Het verlijmen van een Plak PVC vloer is echter een vrij ingewikkelde klus. Daarom adviseren we om het leggen van een Plak PVC vloer over te laten aan een professional.

Een Hybride Houten vloer kan ook verlijmd worden op de ondergrond en is vaak al wat eenvoudiger te leggen dan een verlijmde PVC vloer. Het belangrijkste verschil tussen Plak PVC en Hybride Houten vloeren is echter dat de houten vloeren ook op een andere manier geplaatst kunnen worden. Zo kunnen de Hybride Houten vloeren zwevend geplaatst worden op bijpassende ondervloeren, waarbij je ze alleen maar even in elkaar hoeft te klikken. Hierdoor zijn ze echt geschikt voor doe-het-zelf vloeren.

Floer-Hybride-Hout-Visgraat-Puur-Eiken-sfeer-3-welke-vloer-bij-een-art-nouveau-interieur-hybride-hout-verlijmd-of-zwevend-leggen
Floer Hybride Hout Visgraat – Puur Eiken

Verschil in weerstand

Vloerverwarming, niet meer weg te denken uit deze tijd. We zien vaak dat men de keuze maakt om naar vloerverwarming over te gaan, als ze een nieuwe vloer gaan uitkiezen. Maar welke vloer is geschikt voor vloerverwarming? Je haalt het beste resultaat uit de vloerverwarming door te kiezen voor de vloer met de laagste weerstand. Zo hebben de Walvisgraat PVC vloeren een warmteweerstand van slechts 0,019 m²K/W. Maar kan Hybride Hout ook op vloerverwarming? Ook dat kan, zo hebben deze vloeren een warmteweerstand van 0,07 m²K/W. Hiermee zit je nog onder het maximum van 0,015 m²K/W.

Conclusie, zowel Hybride Houten vloeren als Plak PVC vloeren vele voordelen, vooral als het gaat om het onderhoud ervan. Beide vloertypen zijn waterbestendig, hoewel Plak PVC vaak iets langer bestand is tegen water dan Hybride Hout. Bovendien zijn ze allebei geschikt voor installatie in combinatie met vloerverwarming. Het leggen van een zwevende vloer met een klikverbinding is over het algemeen eenvoudiger dan het aanbrengen van een verlijmde vloer. Nu ben je op de hoogte van de verschillen tussen Plak PVC en Hybride Houten vloeren. We hopen dat we je hiermee een stapje dichterbij hebben gebracht bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw situatie. Wil je nog meer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje bij de klanten die jou voorgingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen