• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Er wordt vaak gezegd: bij twijfel niet doen! Daarom lees jij in dit artikel 4 tips voor de perfecte houten vloer zodat jij zeker weet waarom je er een moet kiezen. Van styling tips tot advies over de beste legmethode voor jouw houten vloer. Je leest het allemaal in de blog ‘4 tips voor de perfecte houten vloer’. Doe er je voordeel mee en wie weet heb jij binnenkort wel een van de vele prachtige eiken houten vloeren in huis!

Floer Eiken Visgraat Parket Vloer Onbehandeld Geolied Sfeer 1-4-tips-voor-de-perfecte-houten-vloer
Floer Eiken Visgraat Parket – Onbehandeld Geolied

1. Welke stijl wil je creëren?

De eerste van de 4 tips voor de perfecte houten parket vloer: welke stijl wil je creëren? De meeste interieurs worden ingericht aan de hand van een bepaalde woonstijl. De keuze voor een woonstijl heeft daardoor veel invloed op de vloer die je uiteindelijk gaat kiezen. Heb je thuis meubels en accessoires in grijs- en beige tinten? Dan kun je dit combineren met een witte vloer om zo een minimalistisch interieur te creëren. Om contrast te creëren in deze woonstijl kun je voor een aantal zwarte accessoires kiezen, maar gebruik niet te veel. Een vloer die erg goed bij deze woonstijl past is een geborstelde en wit geolied eiken houten vloer.

Eiken houten vloeren hebben een luxueuze en stijlvolle uitstraling. Dit maakt ze zeer geschikt om te gebruiken in chique interieur stijlen. Wat dacht je van een hotel chic interieur? Deze stijl wordt gekenmerkt door unieke, luxueuze meubels en accessoires die het stijlvolle interieur van een hotel benadrukken. Kies bijvoorbeeld voor een verouderd wit geolied houten vloer om jouw interieur een rijkere uitstraling te geven. Je kunt ook kiezen om voor een visgraat patroon vloer te gaan, deze vloeren zijn al eeuwenlang onlosmakelijk verbonden met zeer stijlvolle interieurs.

Als je niet per se een echte houten parket vloer wilt hebben kun je ook overwegen om te kiezen voor een visgraat PVC vloer. Zo geniet je van een luxueuze en stijlvolle visgraat vloer terwijl je profiteert van alle voordelen die een PVC vloer met zich meebrengt. Kan het voor jou nooit groot genoeg? Ga dan voor een XL visgraat PVC vloer uit de Walvisgraat PVC collectie. Deze vloeren zijn extra lange en extra brede PVC vloeren met visgraat patroon!

Floer-Eiken-Visgraat-Parket-Vloeren-Carbon-Zwart-Geolied-Sfeer-6-1-4-tips-voor-de-perfecte-houten-vloer
Floer Eiken Visgraat Parket – Carbon Zwart Geolied

2. Hoeveel houd je van hout?

Hoeveel houdt je van hout? Ga je bijvoorbeeld voor een eiken houten vloer die helemaal gemaakt is van hout? Of ga je voor een van de laminaat vloeren die gemaakt zijn met een laag samengeperste houtvezels? Beide type vloeren komen met verschillende eigenschappen waardoor het dus eigenlijk helemaal van jouw persoonlijke situatie en voorkeur afhangt voor welke vloer je moet kiezen. Meer weten over laminaat? Lees alles over wat laminaat is en waarvan het is gemaakt.

Eiken houten vloeren zijn zelf volledig naar wens te produceren waardoor je altijd voor een vloer kunt kiezen die perfect bij jouw interieur past. Je kunt zelf kiezen uit 3 verschillende breedtes, namelijk 18, 20 en 22 cm. Wil je een vloer die nog bredere planken heeft? De extra breed laminaat vloeren uit de Landhuis Laminaat collectie zijn maar liefst 32 cm breed laminaat en zeer geschikt om een ruimtelijk effect mee te creëren. Naast dat je een eiken houten vloer volledig naar wens kunt samenstellen zijn er nog meer redenen waarom je voor een houten vloer kunt kiezen. Wil je er een aantal weten? Lees dan 4 redenen om te kiezen voor eiken parket vloeren.

3. Rechte plank of visgraat vloer?

Het blijft altijd een lastige keuze. Ga je voor een rechte vloer of kies je een met het visgraat patroon? Helaas kunnen we je niet vertellen welke van de twee vloeren de beste vloer is, de keuze hangt namelijk af van persoonlijke voorkeur en is een kwestie van smaak. Zoals al eerder in het artikel vermeld geeft een visgraat patroon vloer karakter en een luxe uitstraling aan ieder interieur. Maar je moet goed afwegen hoe je de rest van jouw interieur inricht als je voor een visgraat vloer kiest.

Naast eiken houten vloer zijn ook laminaat en PVC vloeren verkrijgbaar in zowel recht als visgraat patroon. Ook voor extra brede vloeren kun je een keuze maken uit een van de PVC vloeren. De Bossen PVC vloeren uit de breed PVC vloeren collectie zijn namelijk extra breed en extra lang. Genoeg mogelijkheden om uit te kiezen dus!

Floer-Eiken-Visgraat-Parket-Vloeren-Verouderd-Wit-Geolied-Sfeer-4
Floer Eiken Visgraat Parket vloer – Verouderd & Wit Geolied

4. Ga je voor een verlijmde of zwevende ligging?

De laatste van de 4 tips voor de perfecte houten vloer. Bij iedere vloer die je koopt is het goed om van tevoren te kijken naar hoe je wilt dat de vloer uiteindelijk komt te liggen. Bij een eiken parket vloer kun je een keuze maken uit een verlijmde en een zwevende ligging. Beide legmethodes komen met een aantal voordelen ten opzichte van de ander. Zo is het zwevend leggen van een eiken houten vloer eenvoudiger, maar creëer je met een verlijmde plaatsing de minste warmteweerstand. Heb je een vloerverwarming en wil je hier een eiken houten vloer op laten leggen? Dan is het verlijmd laten leggen van jouw vloer waarschijnlijk de beste optie. Wil je alle ins en outs weten van zowel een verlijmde als zwevende ligging? Lees dan de Floer blog eiken parket zwevend vs verlijmd leggen en ontdek alles over beide legmethodes.

Houtvervangende vloeren

Je hebt ze eerder in dit artikel al even voorbij zien komen: PVC vloeren. De ultieme houtvervanger! Je geniet met deze vloeren van een eiken design en tegelijkertijd profiteer je van alle voordelen die een PVC vloer met zich meebrengt. Deze vloeren zijn verkrijgbaar als verlijmd plak PVC en als Klik PVC. Zelfs visgraat patroon vloeren zijn verkrijgbaar in zowel plak als klik PVC. Je vindt PVC visgraat vloer met klik verbinding in de Click PVC visgraat vloeren collectie.

Naast houtlook eiken design vloeren zijn PVC vloeren ook verkrijgbaar als betonlook tegel PVC vloeren. Bekijk de Tegel PVC collectie voor betonlook vloeren in verschillende zwart- en grijstinten. Wil je graag een betonlook tegel vloer met klik verbinding? De levensechte Tegel Click PVC vloeren zijn voorzien van een ‘rigid mineral core’ en door de fastclick verbinding eenvoudig zelf te leggen. Alle verschillen en overeenkomsten tussen deze twee vloeren worden speciaal voor jou uitgebreid besproken in de Floer blog klik tegel PVC versus plak tegel PVC. Wil je een van de Floeren in het echt bekijken? Bestel dan een proefstaal of kom binnenkijken bij een van de Floer dealers. Alle vloeren nog eens rustig bekijken? Bestel dan het gratis collectieboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen